Ede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

5 x zo overleef je de Edese Avondvierdaagse

Door Hanneke van Olst 11 juni 2019

Staat je kind alweer te trappelen, maar vraag jij je af hoe je de komende dagen door gaat komen? Wij hebben een paar tips voor je om de Edese Avondvierdaagse goed te doorstaan.

Page 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Tip 1: Laat het los

Je moet werken, tasjes inpakken, boodschappen doen, eten koken, de hond uitlaten en ook nog fris en fruitig met je kroost aan de start verschijnen? Dat gaat niet lukken als je loopt te stressen. Dus tip 1, laat het los. Niemand is perfect en dat hoeft ook niet. Bedenk wat jij het belangrijkste vindt en doe dat goed. Gezond eten? Kook dan de avond ervoor alvast in plaats van een snelle tosti wegwerken. Bedenk dat een avond, of twee of drie een makkelijke maaltijd prima kan. In pasta zitten lekker veel koolhydraten en daar lopen kinderen lekker op!

Tip 2: Snoep of fruit? Maak afspraken

Je kunt natuurlijk bedenken dat Fruitella’s ook een soort van fruit zijn. Wat je ook aan je kind meegeeft, maak vooraf afspraken. Over de hoeveelheid die jouw kind meekrijgt. Ook hier geldt weer, laat het los. Jij kunt wel super gezond alleen maar fruit en komkommers mee geven, maar zodra de eerste paar meter zijn afgelegd, begint de grote ruilhandel.

Tip 3: vergeet de sinaasappel en oordoppen niet

Foto: Indebuurt

Vooral voor nieuwe ouders die nog niet bekend zijn met de tradities van de avondvierdaagse: vergeet de sinaasappel met pepermunt niet. Je snijdt een sinaasappel doormidden, mikt er 2 of 3 pepermuntjes op, zakdoek eromheen die je met een elastiekje vastbindt en klaar! Als je slim bent maak je dit ’s ochtends al klaar en stop je ‘m in de koelkast. Geen ouderwetse katoenen zakdoeken in huis? Die scoor je nog even snel bij de Hema of Zeeman. Deze echte avondvierdaagsetraditie is verkwikkend bedoeld: door te sabbelen op de zakdoek blijf je fit en het lest je dorst.

Wat je ook niet moet vergeten, zijn een stel oordoppen. Want bij de Edese Avondvierdaagse is het traditie om flink te schreeuwen als je door de Bospoorttunnel loopt. Wil je voorkomen dat je tien minuten later nog steeds niks hoort? Koop oordoppen of houd je handen voor je oren zodra je de tunnel in het zicht krijgt.

Tip 4: oma/tante/buurvrouw mag ook mee

Je hoeft natuurlijk niet elke avond zelf mee te lopen. Opa, oma, die ene lieve tante of oom vinden het vast hartstikke leuk om ook een avond mee te wandelen. Vraag het eens! Of maak afspraken met andere ouders: als jij nou vanavond loopt, mag Brammetje morgen wel met ons meelopen.

Tip 5: kunstbloemen als beloning

Foto: ANP

De laatste avond krijgen de kinderen de ultieme beloning: een medaille (en bergen snoep). Het is natuurlijk leuk en lekker feestelijk om ook bloemen te geven. Maar wanneer haal je die nou, wil je niet met een verlept bosje aan de finish staan? Koop een mooie kunstroos of andere bloem. Kaartje eraan met ‘wandelkampioen’ en je bent klaar. Die kun je mooi al een paar dagen van te voren in huis halen als je toch de stad in gaat om die katoenen zakdoeken te scoren!

Avondvierdaagse

Avondvierdaagse 2019 in Ede: dit moet je weten

In bijna elke stad of dorp doen duizenden kinderen in deze periode mee aan de Avondvierdaagse. Gezel...
Page 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.