Ede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Lief! Dit dasje uit Ede werd gered door een Jack Russel

Door Hanneke van Olst 25 maart 2020

Een paar weken geleden ontsnapte een enthousiaste Jack Russel van het terrein van zijn baasjes in Ede en belandde in de buurt van een dassenburcht. Hij nam een klein dasje mee naar huis. Meestal betekent dat het einde voor een dasje, maar deze werd gered. 

Greta wordt ze genoemd, de das. Naar Greta Thunberg maar ook omdat ze heel gretig drinkt uit de fles. Ze wordt verzorgt bij Das &Boom in Beek-Ubbergen.

Gegrepen in Ede

Het kleine dasje Greta werd een paar weken geleden gevonden door een Jack Russel die van het terrein van zijn baasjes in Ede ontsnapte. Waarschijnlijk hoorde hij gepiep uit een dassenburcht meenemen en nam daarna het dasje mee naar huis. De eigenaresse van de hond zag het dasje en zo werd het gered.

Want, bleek later, de moeder was al dood. Waarschijnlijk onder de trein gekomen bij de nabijgelegen spoorlijn. Greta bleek ook nog een broertje of zusje te hebben. Die werd later dood gevonden bij de burcht.

Jongste dasje ooit

Het is het jongste dasje ooit (tussen de 3 en 4 weken oud) dat door Das & Boom is opgevangen. Das & Boom wil het dasje weer uitzetten in het wild. Om dat voor elkaar te krijgen is er onder meer contact met experts uit Engeland.

Bron: Omroep Gelderland.

adv.