Deze dieren van Dierentehuis de Hof van Ede zoeken een nieuw baasje

Het is niet echt een leuk beeld: dieren in het asiel wachtend op een baasje. Hoewel de dieren in Dierentehuis de Hof van Ede alle liefde en aandacht krijgen die ze nodig hebben, is het toch fijn als ze snel een nieuw baasje vinden. Wij zetten een paar van deze baaszoekende dieren op een rijtje:

Pumba

Pumba een grappige Toy Fox terrier van ongeveer 10 jaar oud. Pumba is in het asiel gekomen omdat hij er een duidelijke mening op nahoud over kinderen, die vindt hij maar stom. Pumba zoekt een leuk huisje waar er lekker met hem gewandeld wordt, geen kinderen over de vloer komen en waar hij niet alleen hoeft te zijn. Als hij wel alleen moet zijn geeft hij namelijk graag een huilconcert, zodat je de weg naar huis weer snel terug kan vinden. Voor volwassenen is Pumba een leuk, actief en vriendelijk hondje. Hij heeft een gevoelige luchtpijp waardoor hij bij stress en het gebruik van een halsband gaat hoesten. Pumba moet daarom in een tuigje uitgelaten worden, gelukkig vindt hij dat erg comfortabel. Pumba is speels en erg gek op ballen, het maakt niet uit hoe groot of hoe klein ze zijn, Pumba vindt het fantastisch! Ondanks dat het een terriër is kan Pumba zelfs goed los lopen, hij luistert dan prima.

Foto: Dierentehuis De Hof van Ede

Ume en Unna

Ume en Unna zien er super schattig uit, toch moet je je niet alleen laten leiden door hun mooie uiterlijk. Het zijn namelijk niet de makkelijkste poesjes. Ze zijn weinig contact met mensen gewend en dat is te merken. Het asiel zoekt dan ook mensen die gewend zijn om kittens met een flinke socialisatie achterstand te helpen weer het vertrouwen in mensen te geven. En dus niet direct van alles van hun willen zoals op schoot zitten en uren knuffelen. Contact zal heel zorgzaam opgebouwd moeten worden en dan zal je twee hele leuke dames in huis krijgen.

Foto: Dierentehuis De Hof van Ede

Qissy

Qissy, een prachtige zeldzame Estrela Berghond die wegens omstandigheden in het asiel is gekomen. Qissy is een teefje van 6 jaar oud en is een Estrela zoals een Estrela hoort te zijn, trouw naar de eigen mensen maar onbekende houdt ze van haar terrein. Ze wordt het gelukkigst van een huisje met veel ruimte om het erf. Met andere honden is ze duidelijk; heb je respect voor haar eigen ruimte dan kan ze leuk spelen maar lompe drukke honden worden beantwoord met een snauw. Ze is verder goed opgevoed, loopt netjes aan de lijn en kan als het moet een paar uurtjes alleen zijn in huis. Wel is het belangrijk dat het erf afgezet is, omdat ze anders nog wel eens de buurt kan gaan verkennen.

Foto: Dierentehuis De Hof van Ede

Fa

Fa is een lief en aanhankelijk kitten (jonger dan een jaar) met een klein probleempje, ze heeft namelijk epilepsie. Daar krijgt ze medicijnen voor, die wordt afgebouwd. Dit weerhoud haar er niet van om met volle teugen van het leven te genieten. Fa is dol op aandacht, komt regelmatig kopjes geven en kruipt ’s avond gezellig op de bank erbij. In het gastgezin leeft Fa samen met een hond en een jonge kater. Ze is lang niet altijd gecharmeerd van de avances van de jonge kater en laat dat dan ook duidelijk merken. Een andere kat in huis is voor Fa dan ook geen must. Van een hond, zelfs een druk exemplaar is Fa niet snel onder de indruk. Om er voor te zorgen dat Fa geen tienermoeder wordt zit mevrouw aan de poezenpil. Gelukkig vind Fa het geen probleem om een pilletje in de bek te krijgen en werkt ze iedere dag keurig mee. Fa is een leuke, lieve poes met een klein probleempje, een rustig huisje waar men haar een beetje in de gaten kan houden zou voor Fa ideaal zijn. Hond en grotere kinderen zijn geen bezwaar.

Foto: Dierentehuis De Hof van Ede

Emmylou

Dit is Emmylou, een stafford van ongeveer 6 jaar en geen onbekende van het asiel. Helaas heeft Emmylou het niet getroffen, ze had een fijn adres bij een baas die gek op haar was en zij op hem maar door omstandigheden kon er niet meer goed voor haar gezorgd worden en werd ze terug gebracht. Emmylou is een ontzettend lieve hond naar mensen; groot, klein, druk of rustig, onbekende of bekend, het maakt haar niet uit, iedereen vindt ze lief. Tenminste, zolang je een mens bent. Met andere dieren kan ze absoluut niet overweg want als ze de kans krijgt dan bijt ze. Maar dat is ook gelijk het enige probleem van Emmylou, verder loopt ze braaf aan de riem, kent ze de basiscommando’s en kan ze prima enkele uurtjes alleen blijven.

Foto: Dierentehuis De Hof van Ede

Galaxy

Galaxy, een vrolijke noot die je vriendelijk verwelkomt als je binnenstapt. Galaxy is namelijk gepromoveerd tot balie-kat. Hier geniet ze enorm van, lekker over de balie crossen en de administratie is een heerlijke slaapplaats. Galaxy kletst graag en staat vooraan als ze ziet dat er geknuffeld kan gaan worden. Galaxy is een en al gezelligheid ondanks dat ze niet helemaal lekker in haar vel zit. Ze heeft namelijk last van huidproblemen en krijgt daar medicatie en speciaal voer voor. Toch is het asiel alvast opzoek naar een fijn thuis voor haar, Galaxy verdient een huisje waar ze veel aandacht krijgt en lekker naar buiten kan.

Foto: Dierentehuis De Hof van Ede

Kenzo

Ongeleid projectiel, druktemaker, alle remmen los… ja, dat is Kenzo. Kenzo is een leuke kruising van nog maar 1,5 jaar oud die nog een heleboel moet leren. Kenzo heeft geen opvoeding gehad, niet geleerd wat grenzen zijn en heeft ook niet geleerd wat remmingen zijn. Hij is bij het begroeten heel enthousiast en springt je vaak letterlijk om de oren. Kenzo heeft behoefte aan een baas die hem duidelijkheid en structuur geeft. Een baas die hem wel de beweging geeft die hij hard nodig heeft, maar voor hem daarnaast de rust bewaard. Het asiel voor hem een baas die, bij voorkeur, buitenaf woont en een goed afgezette tuin heeft.

Foto: Dierentehuis De Hof van Ede

Hayabusa

Hayabusa is als een cactus, heel mooi om naar te kijken maar aanraken moet met enige voorzichtigheid gebeuren. Hayabusa is een dame met pit, ze kan heel gezellig knuffelen maar ook razendsnel uithalen. Toch is het asiel gek op haar, ze is namelijk op haar manier ook heel gezellig. Ze volgt je graag en komt gezellig in de buurt liggen. Ook laat ze, voornamelijk met etenstijd, haar gezang ook luidkeels horen. Kortom, deze dame met karakter zoekt een baasje met net zo veel pit.

Foto: Dierentehuis De Hof van Ede

Goliath

Goliath, de kleuter van het asiel met puberstreken en een hoop domme kracht, maar een fantastische hond! Over zijn lange slungelpoten heeft hij nog niet altijd even veel controle en hij vindt het erg grappig om tegen je aan te gaan staan. Wat natuurlijk best grappig klinkt, maar Goliath is gigantisch groot, hij is nu 75 kg en nog niet uitgegroeid in de breedte. Je kunt je dus voorstellen dat zo’n bakbeest die tegen je op springt je gemakkelijk onderuit kan halen. Hij heeft dan ook de nodige opvoeding nodig. Luisteren? Daar doen we niet aan, maar dat hoort natuurlijk ook bij het ras, Anatolen zijn erg zelfstandige honden. Goliath is niet alleen groot, hij voelt zich ook heel groot en stoer en vindt het ontzettend grappig om bezoekers de stuipen op het lijf te jagen door woest blaffend tegen de kennel op te springen. Voor Goliath zoekt het asiel een thuis met een groot afgezet terrein bij mensen met ervaring. Goliath zal ervoor zorgen dat er geen bezoek meer op het terrein komt. Het terrein moet zo groot zijn dat hij daar zijn ei op kwijt kan, hij is namelijk zo sterk (en wordt nog veel sterker) dat hij, wanneer hij fysiek en mentaal volwassen, is misschien niet meer uitgelaten kan worden.

Foto: Dierentehuis De Hof van Ede

Don Henley

Don Henley heeft lange tijd op straat gezworven . Gelukkig werd hij verzorgd door een kattenliefhebber. Toen deze man kwam te overlijden, is Don Henley samen met een groep andere katten bij het asiel gekomen. Na volledig onderzoek kwamen we er helaas achter dat het buitenleven ook zijn consequenties heeft gehad. Don Henley heeft namelijk kattenaids. Dit betekent dat zijn buiten-zwerfdagen erop zitten. Fiv (kattenaids) is voor mensen niet gevaarlijk maar wel voor andere katten. Don Henley is inmiddels helemaal gewend aan de medewerkers van het asiel en komt graag knuffelen. Wel merkt het asiel dat hij een duidelijke mening heeft en wel durft uit te halen als hij het zat is. Verder is hij erg gezellig en loopt graag bij je in de buurt.

Foto: Dierentehuis De Hof van Ede

Sören

Sören, een prachtige grote jongen die op zoek is naar een fijn thuis buitenaf. Sören is naar mensen toe een vriendelijke hond, maar zoals een echte Anatool betaamt, wel heel beschermend naar zijn eigen gezin. Verder is het een grote knuffelbeer en kan hij ook goed met oudere kinderen overweg. Met andere honden heeft Sören zijn voorkeuren, met een zelfverzekerde teef kan hij wel overweg. Maar als hij honden niet leuk vindt kan hij behoorlijk fel zijn. Het is dan ook belangrijk dat hij aan de lijn gehouden wordt omdat hij flink kan uitvallen naar andere honden. We zoeken voor deze vrolijke jongen dus een gezellig plekje buitenaf waar hij de ruimte heeft.

Foto: Dierentehuis De Hof van Ede

Op bezoek

Denk je: dit beestje is wat voor mij, dan kun je bij Dierentehuis De Hof van Ede een keer langs gaan. Het handigst is als je van te voren even met ze belt: 088 – 811 35 30. Je kan dan een keer komen kijken naar het dier en in gesprek gaan met de medewerkers. Dieren worden namelijk nooit zomaar geplaatst. Er wordt door het asiel gekeken of jouw thuissituatie de ideale situatie voor het dier is. Mocht dat niet zo zijn, dan wordt er gekeken of er een ander dier is dat beter bij jou past.

Dierentehuis De Hof van Ede

Verlengde Arnhemseweg 144, 6718 SM Ede

Nu gesloten

Meer informatie

Meer in deze categorie

Dieren

Ga naar “Nationale Zaaidag: hier in Ede haal je gratis bloemzaadjes op ”

Nationale Zaaidag: hier in Ede haal je gratis bloemzaadjes op 

Ga naar “Dit betaal je in Ede aan hondenbelasting in 2022”

Dit betaal je in Ede aan hondenbelasting in 2022

Ga naar “René van Stadsvarkens Ede: ‘Varkens zijn best kieskeurig, gember lusten ze niet’”

René van Stadsvarkens Ede: ‘Varkens zijn best kieskeurig, gember lusten ze niet’

In onze gids

Ga naar “Het SmaakPark”

Het SmaakPark

 • Verbindelaarsweg 51
 • Restaurants en horeca
 • 09:00 - 17:00

Nu geopend

Aanbiedingen

Ga naar “AH Koeltas solar € 19,99”

AH Koeltas solar € 19,99

 • Geldig t/m 10 juli 2022
Ga naar “Jurk € 17,99”

Jurk € 17,99

 • Geldig t/m 10 juli 2022
Ga naar “Vans sneakers € 45,00”

Vans sneakers € 45,00

 • Geldig t/m 10 juli 2022
Ga naar “A-merk slippers van € 24,99 voor € 22,49”

A-merk slippers van € 24,99 voor € 22,49

 • Geldig t/m 10 juli 2022
Ga naar “Bestway vanaf € 67,95”

Bestway vanaf € 67,95

 • Geldig t/m 10 juli 2022

Vacatures

Ga naar “Apothekersassistent(e), BBL-er of Medewerk(st)er”

Apothekersassistent(e), BBL-er of Medewerk(st)er

 • Edesche Apotheek
 • Fulltime

Topper

Ga naar “Plant Controller”

Plant Controller

 • Riedel B.V.
 • Fulltime/Parttime
Riedel
Ga naar “Recruitment Marketeer”

Recruitment Marketeer

 • Bidfood
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Taxichauffeurs regio Ede”

Taxichauffeurs regio Ede

 • Top Support Nederland BV
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Helpende plus”

Helpende plus

 • Werkwijzer
 • Parttime

Agenda

Ga naar “Oud-Lunterse Dag”

Oud-Lunterse Dag

 • Van 26 aug t/m 27 aug
Oud-Lunterse Dag
Ga naar “Störrig Festival”

Störrig Festival

 • Van 22 okt t/m 24 okt
Störrig Festival 2018
Ga naar “Heideweek”

Heideweek

 • Van 19 aug t/m 27 aug
Openingsavond Heideweek
Ga naar “Airborne luchtlandingen”

Airborne luchtlandingen

 • 17 september 2022
Airborne luchtlandingenAirborne luchtlandingen
Ga naar “Burendag in Ede”

Burendag in Ede

 • 24 september 2022