Ede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Check je dier: zo houd je je beste vriendje gezond in coronatijden

Aangeboden door Dierspecialist Timo 18 maart 2020

Doordat we nu veel binnen zitten hebben we extra quality time met ons huisdier. Maar hoe stel je de gezondheid van je dier vast? ‘Er zijn een aantal dingen die je zelf kunt checken’, zegt Timo van Dierenspeciaalzaak Timo. Lees verder voor zijn tips.

Pagina 1/2
⟵ swipe swipe ⟶

Checklist voor je dier

  • Een van de dingen die belangrijk is om in de gaten te houden is het gebit van je dier, zo vertelt Timo: “Op het gebit van een hond kan, net als bij mensen, tandplak vormen. Meestal vind je tandplak bij honden net langs het tandvlees, dit komt doordat de natuurlijke reiniging van de tanden hier wat minder is. Het is goed om dit in de gaten te houden, want het kan tandvleesontsteking tot gevolg geven en dure bezoekjes aan de dierentandarts.” Er zijn ook handige snacks voor die bijdragen aan het gebit van je hond.
  • Dan de poten: “Check of er geen rare dingen in of rond de poten van het dier zitten. Wist je dat de kussentjes onder de voeten van honden en katten gewoon uit een laagje vet bestaat? Dit is dus behoorlijk kwetsbaar, en daarom is het verstandig om dit regelmatig te controleren.”
  • Volgens Timo wordt het aanbevolen om je hond of kat maandelijks te behandelen tegen vlooien en teken. “Voor knaagdieren hebben we weer andere anti-parasiet middelen. Ik adviseer je graag over het juiste bestrijdingsmiddel.”
  • Tot slot dé hamvraag van dit moment, kan een dier corona krijgen? “Nee, volgens de KNMVD is er op dit moment nog geen bewijs dat gezelschapsdieren ziek kunnen zijn van COVID-19, of dat zij dit kunnen verspreiden”, zegt Timo.
Zo houd jij je dier gezond
Foto ter illustratie: Pixabay

Wil je iets vragen of na laten kijken door een specialist en ga je nu liever niet de deur uit? In de Dierspecialist app vind je de animal coach! Stuur je vraag in en upload een foto, dan komt je vraag aan bij een specialist en hij of zij geeft je uitgebreid advies. Deze app is gratis te downloaden in de appstore van Apple of Android.

Bestel online bij Timo

Zijn je hondenbrokken op of wil je iets extra’s aanschaffen voor je liefste vriendje? In de webshop is het hele assortiment van dierspecialist Timo beschikbaar. Er is keuze uit meer dan 10.000 artikelen, dus de keuze is zelfs ruimer dan in zijn winkel. De bezorgtijd is één dag en de bezorging verloopt via PostNL, dus ook hierbij worden hun voorzorgsmaatregelingen in acht genomen.

Dierspecialist Timo
Timo helpt je op allerlei manieren bij de gezondheid van je dier. Foto: Dierspecialist Timo

Timo’s winkel is tot op heden nog geopend, maar ook hier gelden speciale voorzorgsmaatregelingen. “Houd anderhalve meter afstand van andere mensen, raak verpakkingen en producten niet onnodig aan en betaal bij voorkeur contactloos. Wil je toch contant betalen? Vermijd het handcontact”, zegt Timo. Daarnaast werkt Timo met handschoentjes en hij adviseert om na een bezoek buiten de deur je handen te wassen.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Dierspecialist Timo. Meer over Dierspecialist Timo ontdekken?

Dierspecialist Timo

Vandaag gesloten

Dorpsstraat 47, Bennekom

Lees ook:

Dierspecialist Timo: ‘Er gaat veel emotie om in de dierenbranche’

Er zijn weinig dingen waar Timo Jonkhans net zo enthousiast van wordt als zijn winkel: Dierspecialis...
dierspecialist ede

Met deze app heb je altijd jouw Dierspecialist bij de hand

Wil jij alle gegevens over je huisdier makkelijk in één overzicht hebben? En tegelijkertijd het best...
Pagina 1/2
⟵ swipe swipe ⟶

adv.