Emmie, Petra en Cheraine over werken bij Vilente Ede: ‘Veel ruimte voor contact’

Aangeboden door Vilente – De Klinkenberg 6 juni 2019

Wie het terrein binnenwandelt van woonzorgcentrum Vilente Klinkenberg in Ede, ziet meteen hoe warm en bijzonder deze omgeving is. Een gezellige binnenplaats vol bloemen, omringd door een aantal gebouwen waar in totaal 133 ouderen wonen die met liefde worden verzorgd. Een unieke en prachtige plek om te werken, en dat komt goed uit. Want Vilente is op zoek naar extra medewerkers, en misschien ben jij dat wel! De verhalen van deze drie gedreven medewerkers helpen je wellicht over de streep.

Wij spreken af met medewerkers Emmie Flipse (42), Petra Veens (53) en Cheraine Spee (28) in de groene achtertuin van Vilente Klinkenberg. Naast het terras grazen een paar geiten en een zwangere alpaca rustig in de zon. “Die zijn hier voor de bewoners”, vertelt Petra. “Mensen vinden het heerlijk om met de dieren te knuffelen en ze te voeren.”

vilente klinkenberg zorg ede
Foto: indebuurt Ede

Genieten met de cliënten

Want zorg voor de ouderen is hier vanzelfsprekend, maar de dames van Vilente gaan graag een stapje verder. En laat dat nu juist zijn wat Petra zo mooi vindt aan haar werk. Ze heeft zelf 35 jaar ervaring in de zorg en het is niet altijd zo geweest als nu. “Vroeger lag de focus op wassen, aankleden, eten… Nu krijgen we de ruimte om veel meer samen met bewoners te doen.” Petra en haar collega’s vinden dat een mooi aspect van hun werk. “Wij zorgen voor activiteiten op de woongroepen en nemen bewoners soms mee op uitjes. Ook komen hier mensen langs met bijvoorbeeld een voorstelling waar de bewoners heen kunnen.”

Vilente Klinkenberg: kleinschalig werken

Dankzij de kleinschaligheid van Vilente Klinkenberg is er veel ruimte voor intensief contact met de bewoners. Cheraine werkt in dienst van Vilente en volgt ondertussen een opleiding tot verzorgende. Zij gaat een dag in de week naar school, op kosten van het bedrijf. “Het is hard werken, maar ook een mooie kans om mij verder te ontwikkelen binnen de zorg.” Hiervoor werkte ze in de horeca maar deze stap zat er al even aan te komen omdat haar zus en moeder ook in de zorg actief zijn. “Ik geniet van het contact met cliënten, de persoonlijke band die we opbouwen.” Zij weet van haar familie dat niet overal in de zorg ruimte is voor dat intensieve contact. Bij Vilente krijgt Cheraine die kans gelukkig wel.

vilente klinkenberg zorg ede
Foto: indebuurt Ede

Waarom je kiest voor de zorg

Emmie sluit zich daar volledig bij aan. “Je haalt plezier uit het zorgen voor mensen en contact maken met bewoners. Dat is waarom je kiest voor een baan in de zorg.” Emmie werkt al langer voor Vilente maar is ooit begonnen als vakantiekracht. Voor doorgroeien is bij Vilente dus alle mogelijkheid. “We zien bijvoorbeeld regelmatig dat stagiairs na een meewerkperiode graag bij ons willen blijven”, vertelt Petra.

Volgens haar moet liefde voor de zorg wel een beetje in je zitten. “Ik vergelijk het vaak met mijn eigen familie. Hoe zou ik graag willen dat mijn vader of moeder verzorgd wordt? Vanuit die gedachte werken we hier.”

Werken bij Vilente

Denk je erover om in de (ouderen-)zorg te gaan werken, of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Dan is dit misschien wel jóuw kans, ook als je (nog) geen diploma voor verpleegkundige hebt. Verzorgenden en EVV’ers zijn ook meer dan welkom. Meld je hier aan!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Vilente – De Klinkenberg. Meer over Vilente – De Klinkenberg ontdekken?

Vilente – De Klinkenberg verpleeghuizen

Concordiahof 1, Ede

Bekijk meer:verpleeghuizen

adv.