Dit moet je doen als je betaald chips wilt proeven

Aangeboden door Essensor

Wist je dat menselijke zintuigen enorm belangrijk zijn voor marktonderzoek? Proeven, horen, zien, ruiken en voelen zijn ontzettend bepalend voor de verkoop van een product. Al helemaal in de foodsector. Dat weet marktonderzoeksbureau Essensor, dat zich richt op zintuigelijk onderzoek, als geen ander. Het bedrijf is daarom op zoek naar consumenten die willen proeven, proeven en nog eens proeven. 

Essensor verhuist binnenkort van Ede naar Wageningen. Het grootste voordeel van de nieuwe locatie van het testcentrum is dat het ruimer is. “Hierdoor kunnen we veiliger werken, omdat we de afstand meer kunnen bewaren. Een ander voordeel is dat de locatie in Wageningen zich op de begane grond begeeft en dus makkelijker bereikbaar is”, zegt Jan Willem Steunenberg, eigenaar van Essensor. Het nieuwe testcentrum opent haar deuren in de week van 18 januari aan de Marijkeweg 22A.

5 x dit wil je weten als betaalde proever bij Essensor

Het marktonderzoeksbureau werkt al ruim 30 jaar met duizenden enthousiaste testconsumenten. Jan Willen: “Dagelijks proeven zij in onze testcentra allerlei soorten dranken en voedingsmiddelen, zoals: zuivel, frisdrank, bier, koffie, gebak, snacks en sauzen. Consumenten proeven soms ook thuis. Ze halen de producten op bij het testcenter en beoordelen ze in hun vertrouwde thuisomgeving.” Essensor richt zich voornamelijk op de voedingsmiddelensector. “Door iets te proeven, bepaal je of je het gaat kopen: is het lekker? Maar zintuigen bepalen ook zeker of je het product daarna opnieuw koopt”, zegt Jan-Willem.

Zie jij het ook wel zitten om betaald chips en bier te proeven? Lees verder en swipe naar links voor de volgende pagina.

1. Iedereen is welkom

Iedereen mag in principe meedoen. Voorkeur is wel dat je woont in de omgeving Utrecht of Ede en tussen de 18 en 70 jaar oud bent. Ook minderjarige kinderen mogen worden ingeschreven door hun ouders. Jan Willem: “Wij zoeken juist diversiteit. Iedereen is daarom meer dan welkom om zich in te schrijven als consument. Per onderzoek gebruiken we minimaal 60 personen, oplopend tot een testgroep van 500 consumenten.”

2. Wat mag je allemaal proeven?

Foto: Essensor

Essensor werkt voor de grote (internationale) voedingsmiddelen bedrijven in Nederland en Europa. Het marktonderzoeksbureau werkt ook samen met Wageningen University & Research. Samen doen zij onderzoek naar smaak en beleving van voeding, waardering van voeding en voedselkeuzegedrag van consumenten.

Als consument mag jij dus aardig wat verschillende voedingsmiddelen proeven. Van gebak en brood tot bier en chips. Daarnaast richt het marktonderzoeksbureau zich steeds meer op het testen van gezonde en duurzame producten. “We zien dat deze producten steeds meer in trek raken bij onze klanten. Denk aan plantaardige vleesvervangers en alcoholvrij bier”, voegt Jan Willem toe.

3. Proeven én geld verdienen

Het is niet alleen erg leuk om nieuwe smaken te proeven, je verdient er ook nog eens een zakcentje mee! Per onderzoek krijg je een geldbedrag dat Essensor binnen zeven dagen na afronding van het onderzoek overmaakt. De hoogte van de vergoeding hangt af van de duur van het onderzoek (tussen de 30 en 90 minuten) en wordt voor de start van het onderzoek bekend gemaakt. De vergoeding ligt tussen de €9,- en €18,- per keer dat je deelneemt.

Al overtuigd? Schrijf je dan in als consument bij Essensor en wie weet bepaal jij binnenkort de smaak van jouw favoriete koekjes of frisdrank.

4. Hoe verloopt de inschrijving?

Foto: Essensor

Na je inschrijving ontvang je een e-mail om de inschrijving te bevestigen. Daarna krijg je een persoonlijk wachtwoord en loginnaam. Deze gegevens heb je nodig om deel te kunnen nemen aan de testen. Ook zie je op jouw persoonlijke pagina Mijn Essensor alle relevante informatie over: de testen, jouw vergoedingen en jouw afspraken. Na ontvangst van je inloggegevens is de inschrijving afgerond.

5. Uitnodiging voor onderzoek

Foto: Essensor

Zodra Essensor een onderzoek plant waarvoor jij in aanmerking komt, ontvang je een e-mail met een link naar een korte vragenlijst (screener). Op basis van de antwoorden bepalen zij of jij tot de doelgroep behoort van het specifieke onderzoek.

In theorie kun je zo vaak deelnemen aan de onderzoeken als je wilt. Het ligt er natuurlijk wel aan of je past in de gevraagde doelgroep. Wijzigen of annuleren van je afspraken kun je tot één dag voor de smaaktest doorgeven via Mijn Essensor. Op de testdag zelf geef je wijzigingen of annuleringen telefonisch door of per e-mail.

Inschrijven

Wil jij ook uitgenodigd worden? Schrijf je dan via deze pagina in! “Wij zoeken naar nieuwe consumenten uit Wageningen en omgeving, en zijn blij met alle nieuwe aanmeldingen. Ook bestaande en nieuwe consumenten uit Ede zijn natuurlijk meer dan welkom”, sluit Jan Willem af.

Essensor

Marijkeweg 22a, 6709 PG Wageningen

Nu gesloten

Meer informatie

Essensor

Marijkeweg 22a, 6709 PG Wageningen

Nu gesloten

Meer informatie

Meer in deze categorie

Bedrijvigheid

Ga naar “Werken in de technische sector? 6 x vacatures in Ede”

Werken in de technische sector? 6 x vacatures in Ede

Ga naar “Drukker dan ooit: dit Edese bedrijf levert exclusieve zwembaden”

Drukker dan ooit: dit Edese bedrijf levert exclusieve zwembaden

Ambiance zwembaden
Ga naar “Februari 2021: deze Edese zaken kwamen en gingen”

Februari 2021: deze Edese zaken kwamen en gingen

Marloes van De Jonge Dame

In onze gids

Ga naar “Elbertsen Warenhuis Wekerom”

Elbertsen Warenhuis Wekerom

 • Edeseweg 156
 • Warenhuizen
 • 07:30 - 18:00
Elbertsen Warenhuis Wekerom

Nu geopend

Ga naar “Hippe Mensjes”

Hippe Mensjes

 • Parkweg 97
 • Kinderkleding
 • 09:00 - 18:00

Nu geopend

Ga naar “Kinderen van de Evenaar”

Kinderen van de Evenaar

 • Arnhemseweg 45
 • Cadeauwinkels
Kinderen van de Evenaar

Nu geopend

Aanbiedingen

Ga naar “click & collect”

click & collect

 • Action
 • Geldig t/m 14 maart 2021
Ga naar “Gratis waardebepaling van je woning”

Gratis waardebepaling van je woning

 • Domicilie makelaars Ede
 • Geldig t/m 31 december 2021
Ga naar “Alle A-merk gekoelde vleesvervangers van € 5,38 voor € 2,69”

Alle A-merk gekoelde vleesvervangers van € 5,38 voor € 2,69

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 14 maart 2021
Ga naar “Verstegen kruiden en specerijen van € 4,38 voor € 2,19”

Verstegen kruiden en specerijen van € 4,38 voor € 2,19

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 14 maart 2021
Ga naar “Alle A-merk gekoelde plantaardige alternatieven voor kaas en zuivel van € 4,18 voor € 2,09”

Alle A-merk gekoelde plantaardige alternatieven voor kaas en zuivel van € 4,18 voor € 2,09

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 14 maart 2021

Vacatures

Ga naar “Helpende plus/Verzorgende”

Helpende plus/Verzorgende

 • Werkwijzer
 • Parttime
Ga naar “Teamleider magazijn”

Teamleider magazijn

 • Olympia
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Verzorgende IG”

Verzorgende IG

 • Werkwijzer
 • Parttime
Ga naar “Hoofd Magazijn Verkeerstechniek”

Hoofd Magazijn Verkeerstechniek

 • WerkTalent
 • Fulltime
Ga naar “Marketing en Communicatie Medewerker”

Marketing en Communicatie Medewerker

 • Alliance Automotive Group
 • Fulltime/Parttime

Agenda

Ga naar “Valleilam Lammetjes Drive Thru”

Valleilam Lammetjes Drive Thru

 • 26 februari 2021