Diana werkt in het Homerunhuis in Ede, waar jongeren zelfstandig leren wonen

Aangeboden door Humanitas DMH

Homerunhuis Ede vacature Diana
Diana van den Haselkamp werkt in het Homerunhuis in Ede | Foto: Humanitas

In het Homerunhuis, aan de rand van het centrum van Ede, leren negentien jongvolwassenen om (begeleid) zelfstandig te wonen. Veel van hen hebben een licht verstandelijke beperking. Jij kunt deze jongeren helpen tijdens hun groeiproces. Homerun Ede – onderdeel van Humanitas DMH – is namelijk op zoek naar trajectbegeleiders.

Diana is trajectcoördinator en wordt in dat geval dus jouw collega. Ze vertelt ons meer over dit bijzondere huis en hoe het is om hier te werken.

Vier honken

De jongeren in het Homerunhuis doorlopen een traject van – meestal – een paar jaar, dat bestaat uit vier stappen: de honken. Ieder honk bevat persoonlijke doelen, afgestemd op de zwaarte van de problematiek. Het traject is dus voor iedereen anders. Als honk 4 bereikt is, en er geen ondersteuning meer nodig is, dan slaat de jongere een ‘homerun’ en verlaat hij of zij het huis om zelfstandig(er) te gaan wonen. Maar: als begeleider blijf je altijd klaarstaan om te helpen.

Succesmomenten

Diana vertelt dat het regelmatig voorkomt dat jongeren inderdaad nog eens langskomen. Maar dat is lang niet altijd omdat ze hulp nodig hebben. Vaak willen ze juist even laten weten hoe goed het met ze gaat, en hoe dankbaar ze zijn voor hun tijd in het Homerunhuis. Diana: “Hun successen zien, daar worden wij als begeleiders blij van. Sowieso houden we de jongeren hier graag hun succesmomenten voor, om ze te laten inzien hoe ver ze al gekomen zijn.”

Net als in een studentenhuis

Diana: “Eigenlijk lijkt het voor de jongeren een beetje op wonen in een studentenhuis. Ze hebben een eigen kamer met een eigen badkamer en wc, en delen een keuken. Ook houden ze onderling regelmatig filmavondjes of gaan ze met elkaar winkelen of op stap. Dat mag allemaal, al willen wij wel graag weten waar ze naartoe gaan en hoe laat ze thuiskomen, en of ze visite in huis hebben. Ook gaan we steeds met ze in gesprek. Daarbij zoeken we vooral naar hun motivatie: wat willen ze hier leren en hoe kunnen ze dat bereiken?”

Zo ervaart Sharon het wonen in het Homerunhuis

Niet iedereen in het Homerunhuis heeft een (licht) verstandelijke beperking. Sommige jongeren komen hier bijvoorbeeld vanuit een lastige thuissituatie, en gedijen goed bij de aanpak die is toegespitst op mensen met een verstandelijke beperking. Daarbij kun je denken aan eenvoudiger taalgebruik en duidelijke opdrachten. Sharon is een van hen, en vertelt in onderstaande video hoe ze haar leven in het Homerunhuis ervaart:

Embed niet geladen. Accepteer eventueel de cookies om deze te kunnen zien. Cookie instellingen

Náást de jongeren staan

Diana: “Als trajectbegleider sta je echt náást de jongeren. Soms kun je dingen van ze overnemen, soms help je ze een beetje en soms is alleen je aanwezigheid al voldoende. De een kan ondersteuning gebruiken bij taken als koken, de ander bij financiële zaken. Zo kun je bijvoorbeeld naast de jongere zitten als hij of zij een telefonische afspraak heeft over het aflossen van schulden. Dan kun je vooraf bespreken in hoeverre je aanwezig bent: luister je alleen mee, of neem je het gesprek zonodig over?”

Je ‘eigen’ jongeren

“Het leuke van de rol als trajectbegeleider, is dat je echt zelf een aantal jongeren onder je vleugels hebt. Daarmee stel je doelen op en heb je regelmatig gesprekken, zodat je hun groei van dichtbij kunt volgen. Natuurlijk staan je collega’s altijd klaar om te helpen, maar jij bent degene die in the lead is. Ondertussen werk je heel nauw samen met de gedragsdeskundigen in het Homerunhuis. Zij kijken mee als het gaat om doelen, methodieken en eventuele therapieën. En met mij, want een van mijn taken als trajectcoördinator is het coachen van de trajectbegeleiders.”

Ben jij bevlogen en betrokken, wil je graag het verschil maken in de levens van deze jongeren en sta jij je mannetje wel? Dan ben je meer dan welkom om te solliciteren bij Homerun Ede. Bekijk de vacature hier. Ben je benieuwd hoe het is om voor Humanitas DMH te werken? Dat lees je hier!

Humanitas DMH

Notaris Fischerstraat 36, 6711 BD Ede

Meer informatie

Humanitas DMH

Notaris Fischerstraat 36, 6711 BD Ede

Meer informatie

Meer in deze categorie

Werken

Ga naar “Werk! indebuurt zoekt freelance bureauredacteuren”

Werk! indebuurt zoekt freelance bureauredacteuren

Ga naar “Studieplekken voor scholieren en studenten: hier in Ede vind je ze”

Studieplekken voor scholieren en studenten: hier in Ede vind je ze

Ga naar “Gwen werkt als Handhaver Milieu bij de Gelderse Omgevingsdiensten in Ede: ‘Geen dag is hetzelfde!’”

Gwen werkt als Handhaver Milieu bij de Gelderse Omgevingsdiensten in Ede: ‘Geen dag is hetzelfde!’

Aangeboden door Gelderse Omgevingsdiensten

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Heerlijk genieten!”

Heerlijk genieten!

 • Melk & Puur
 • Geldig t/m 7 september 2023

Topper

Ga naar “Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99”

Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99

 • Geldig t/m 31 december 2022
Ga naar “GORDIJN van € 17,99 voor € 12,99”

GORDIJN van € 17,99 voor € 12,99

 • Geldig t/m 2 oktober 2022
Ga naar “Alle Perla huisblends van € 18,76 voor € 9,38”

Alle Perla huisblends van € 18,76 voor € 9,38

 • Geldig t/m 2 oktober 2022
Ga naar “AH Bloemkool € 0,99”

AH Bloemkool € 0,99

 • Geldig t/m 2 oktober 2022

Vacatures

Ga naar “Ondersteuner relatiebeheer”

Ondersteuner relatiebeheer

 • Christelijke Hogeschool Ede
 • Parttime
Ga naar “Assistent Financial Controller”

Assistent Financial Controller

 • Alliance Automotive Group Benelux
 • Fulltime/Parttime

Agenda

Ga naar “Störrig Festival”

Störrig Festival

 • 30 oktober 2022
Störrig Festival 2018
Ga naar “Oktoberfest in Ede”

Oktoberfest in Ede

 • Van 5 nov t/m 6 nov
Ga naar “Edese IJsvereniging: Skeelerinstuif t/m 12 jaar”

Edese IJsvereniging: Skeelerinstuif t/m 12 jaar

 • Van 6 apr t/m 28 sep