Ede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wendy van Hammam Ede sloot de deuren: ‘Ik zou heel blij zijn als men bij ons gaat ‘hamsteren”

Door Hanneke van Olst 23 maart 2020

Hammam Ede sluit tijdelijk de deuren vanwege het coronavirus. Voor eigenaresse Wendy een lastige keuze, maar voor de veiligheid van haar gezin, personeel en klanten voelt dit wel als de beste optie. 

Ruimtes waar één op één wordt behandeld, zoals een schoonheidssalon, mogen officieel nog openblijven. Ook de schoonheidssalon en hammam van Wendy is een privéruimte waar je één op één of hooguit als duo behandeld wordt. Toch besloot Wendy haar zaak te sluiten tot en met 6 april.

Kunnen geen 1,5 meter afstand houden

“De hammam valt officieel wel onder de categorie sauna”, vertelt ze. “Omdat ik twijfelde of ik open kon blijven, heb ik afgelopen zondagavond met het RIVM gebeld. Zij gaven duidelijk aan dat ik moest sluiten. Maar de grootste reden dat ik deze beslissing heb genomen, is dat het voor mijn gevoel onverantwoord is om zo dicht op de klanten te werken. Wij kunnen geen 1,5 meter afstand houden. Ik was bang dat we zouden bijdragen aan het verspreiden van het virus. Voor de veiligheid van mijn gezin, mijn personeel en mijn klanten vond ik dit de beste keuze.”

Erg veel moeite met de keuze

De beste keuze, maar niet de makkelijkste. In de schoonheidssalon en hammam werken elf mensen in loondienst, waarvan een paar meiden een jaarcontract hebben met vaste uren. De rest heeft een parttime- of oproepcontract. “Ik had erg veel moeite met de keuze, zowel open blijven als sluiten voelde niet goed.” Veel klanten hadden al afgebeld. “Omdat ze zelf ook vinden dat het best een risico is om ondanks de adviezen toch te kiezen voor lichamelijk contact. Zelfs de meeste fysio praktijken zijn gesloten, dat zegt toch ook al genoeg?”

Wendy in Hammam Ede
Foto: indebuurt Ede

“De richtlijnen en adviezen zijn niet voor niets. Om een uitbraak zoals in Italië te voorkomen zou het heel fijn zijn als iedereen rekening met elkaars gezondheid houdt. Denk vooral om de kwetsbare mensen om je heen!”, is de boodschap van Wendy.

Beautytips

Thuiszitten betekent voor Wendy niet stilzitten. ’s Ochtends geeft ze thuisschool aan haar kinderen en ’s middags is ze druk met het klaarzetten van berichten. “Vanaf vandaag willen we elke dag een beautytip geven via social media, om thuis toe te passen. Af en toe hoort hier ook een voedingstip of recept bij, om de huid van binnenuit gezond te houden. Verder heb ik een poging gedaan om een vlog te maken, maar ik heb helaas geen vloghoofd”, lacht ze.

Beauty-survival box

Naast de tips heeft Wendy nog een handige oplossing gevonden om toch aan het werk te blijven en inkomsten te genereren. “Ik heb inmiddels al wel een beauty-survival box klaarstaan, waar een complete huidverzorgingslijn voor ongeveer een maand in zit. We hebben boxen voor alle verschillende huidtypes. Voordat ik deze box bij de klant thuis breng, overleg ik samen met de klant per e-mail of telefonisch welke box ze nodig heeft. Zo kunnen ze zelf aan de slag met de huidverzorging. Uitgebreide uitleg en persoonlijk advies hoort hier natuurlijk ook bij.”

Schoonheidssalon Hammam Ede
Wendy in betere tijden aan het werk in de uitgebreide schoonheidssalon bij de hammam. Foto: Indebuurt Ede

Ga ‘hamsteren’ bij ons

Ook al zijn behandelingen op het moment even niet te doen, bij de Hammam en schoonheidssalon zijn nog altijd huidverzorgingsproducten en cadeaubonnen te koop. Die bezorgt Wendy bij mensen thuis, contactloos uiteraard. “Ik zou heel blij zijn als men bij ons gaat ‘hamsteren’. Bijvoorbeeld een dagcrème, die heb je nu nog gewoon nodig. We hebben ook troepvrije shampoo, Loveli deodorant en doucheproducten van de hammamlijn. Dan heb je thuis toch een beetje dat wellnessgevoel.”

Support your local

Sowieso hoopt Wendy dat Edenaren in deze barre tijden lokale ondernemers extra supporten. Vooral als dat kan helpen om besmettingshaarden zoals supermarkten minder te bezoeken. “Zoek niet de drukte van de supermarkt, maar ga naar de lokale ondernemers zoals bijvoorbeeld een bakker, groenteboer, kaasboer. Ze hebben genoeg voorraad (alleen geen wc-papier) en kunnen je steun goed gebruiken. Ook zij hebben het nu moeilijk.”

Wanneer de hammam en schoonheidssalon weer opengaan, weet Wendy nog niet. Vooralsnog houdt ze het advies van RIVM aan en gaat uit van 7 april, maar het ligt aan de situatie, vertelt ze. “We bekijken per dag hoe alles loopt. We houden onze klanten op de hoogte via social media en de mail.”

adv.