Ede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wout en Sharon: ‘Een gezonde levensstijl hoeft echt geen gedoe te zijn’

Aangeboden door Slimmer-Fit 18 oktober 2019

Hij werkt graag achter de schermen, zij is juist duidelijk aanwezig op de werkvloer bij Slimmer-Fit Bennekom. Vader Wouter en dochter Sharon ter Haar delen dezelfde passie: anderen helpen aan een gezondere levensstijl. “Iedereen heeft hetzelfde probleem: je wilt wel sporten en gezond leven, maar je hebt geen tijd. Daar springen wij op in met ons Slimmer-Fit concept. De naam zegt het al. Gezond leven hoeft echt geen gedoe te zijn.”

Bij Wouter gaat het om een combinatie van passies. Hij is ondernemer in hart en nieren en sport graag. “Ik heb jaren een eigen schoonmaakbedrijf gehad. Toen het tijd was voor een nieuw ondernemersavontuur ben ik in de sportwereld terecht gekomen.” De bescheiden ondernemer – ‘ik hoef niet zo nodig in beeld’ – blijft zichzelf uitdagen. “Ik merkte dat er vraag was naar een nieuw concept. Had zelf ook behoefte aan een plek waar het niet draait om zoveel mogelijk abonnementen af te sluiten, maar waar mensen terecht kunnen voor persoonlijk advies. Sporten op maat. Een gezonde levensstijl die je niet op eigen houtje hoeft te bedenken.”

Sporten in een cirkel

Vanuit België had hij al eens kennis gemaakt met Milon Cirkel. De wat? “Daar kan ik nu wel een heel verhaal over vertellen, maar je kunt het beter even zien.” Wouter gaat ons voor naar een letterlijke cirkel van sportende mensen. Zijn dochter Sharon is net bezig met instructies geven aan een nieuw lid. Wouter: “Je krijgt bij ons een uitgebreide intake, waarbij we al je gegevens invoeren zodat onze apparaten precies op maat zijn ingesteld.”

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Foto: indebuurt Ede

Sharon: “Ik zorg er met mijn collega’s Cindy en Sanne voor dat mensen op de juiste manier trainen en hun doelstelling halen. Ik vind het geweldig om mensen te zien lachen als ze bijvoorbeeld weer een goede weging hebben gehad of dat mensen geen lichamelijke problemen meer hebben. Als bijvoorbeeld rugklachten zijn afgenomen.” Sharon is ruim 1,5 jaar aan de slag bij Slimmer-Fit. Zij heeft naast de sportieve genen, ook de ondernemerszin van haar vader meegekregen. “Ik heb het erg naar mijn zin bij Slimmer-Fit en ik ben bezig om door te groeien binnen het bedrijf. Ik hoop over 10 jaar mijn eigen Slimmer-Fit locatie te openen, dat lijkt me geweldig.”

Zelf ook lekker fit

Vader en dochter trainen zelf ook regelmatig. Wouter: “Ik vind het belangrijk om lekker in mijn vel te zitten. Soms doe ik mee met een groepsles, maar ik train ook vaak individueel.” Sharon: “Ik sport zelf ook op de Milon Cirkel bij Slimmer-Fit. Ik doe dit twee keer per week. Om lekker fit en gezond te blijven. Ik heb altijd al wat met bewegen gehad. Mijn grootste hobby is dansen en dat doe ik al jaren.”

Sharon let ook op wat ze eet. “Gezond leven is super belangrijk. Daar probeer ik ook veel mee bezig te zijn. Natuurlijk vind ik het soms ook lastig om lekkernijen af te slaan. Belangrijk om te weten is dat je niet altijd ‘nee’ hoeft te zeggen tegen iets lekkers. Als het maar met mate is.” Waar kan zij maar moeilijk nee tegen zeggen? “Waar je mij voor wakker kunt maken is chocolade. Net zoals bij veel mensen denk ik. Het is moeilijk om het bij 1 stukje chocolade te houden, wat iedereen wel herkent. Maar als je weet waar je het voor doet is dat al een stuk gemakkelijker.”

tekst gaat verder onder de afbeelding

Foto: indebuurt Ede

De kracht van Slimmer-Fit

Een gezond en fit leven, Wouter en Sharon zijn er dagelijks mee bezig. Voor zichzelf en voor anderen. Wouter: “Wij streven naar een gezonde levensstijl. Gezond bewegen is daarvan een belangrijk onderdeel, het staat bij ons centraal, maar het is niet het enige. Gezonde voeding hoort er ook bij. Als mensen willen afvallen, kunnen wij voedingsadviezen geven, naast de trainingsprogramma’s. Komen mensen met lichamelijke klachten, dan kunnen wij overleggen met fysiotherapeuten.” Wouter vat tenslotte nog even samen wat de kracht is van Slimmer-Fit: ”Kleinschaligheid, deskundigheid en intensieve begeleiding. Zonder dat het onze klanten veel tijd kost. ”

Foto: Slimmer-Fit

Meer over Slimmer-Fit ontdekken?

Slimmer-Fit sport en bewegen

Gesloten08:00 - 21:00 *

Kerkhoflaan 21, Bennekom

Bekijk meer:sport en bewegen

adv.