Ede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Paula is de spelkoningin van Ede: ‘Genoeg tips om je vakantie door te komen’

Aangeboden door Cadeauhuis-Ede 24 juli 2020

Paula Cornelissen woont op haar eerste levensjaar na, haar hele leven in Ede. “Mijn vader was militair en moest veel bij de kazerne zijn. Dat bracht mij naar hier”, vertelt de 46-jarige ondernemer. Door de druk van alledag en de rust die ze vindt op de hei of in het bos, wil ze hier voor geen goud weg. Gaat ze toch van huis, dan vertrekt ze met een koffer vol spellen, want dat is haar andere uitlaatklep.

Ze heeft een speelgoed- en spellenwinkel in het centrum van Ede, ontstaan door een uit de hand gelopen grapje. “Ik kocht ooit een pakket in, gewoon via Marktplaats, omdat ik wilde ontdekken hoe inkoop en verkoop werkt”, vertelt Paula glimlachend. “Het was een pakket met kinderspeelgoed zoals LEGO en Playmobil, deze verkocht ik in mijn online winkel en dat ging wel aardig. Op een gegeven moment puilde mijn kamer uit, dus ik had een opslag nodig.” Die opslag vond ze, aan het Spindopplein in Ede. “Mijn kleine opslag grensde aan een parkeerplek en ik had vaak de deur open staan. Als mensen mij zagen zitten, vroegen ze of ze het mee konden nemen. Zo ontstond het idee voor een winkel.”

Gezelligheid met haar proefkonijnen

Paula is gek op spellen. “Ik hou ervan om samen te zijn en iets actiefs te doen! Mijn eerste spel kan ik mij nog goed herinneren: het oude Monopoly spel bij opa en oma, waarbij het hoogste bedrag een briefje van 500 gulden was. Inmiddels is dit 50.000 euro”, vertelt ze. Haar vijf kinderen zijn graag proefkonijn als het op spelletjes aan komt. Dus de appel valt niet ver van de boom. “Het is ook nog eens makkelijk met testen, want hun leeftijden variëren van zes tot negentien. Ze vinden allemaal iets anders leuk: de jongste heeft het liefst een klassiek spel, zoals Ganzenbord, de twee middelste zijn gek op Ticket to Ride en Catan, terwijl de oudsten om breinpuzzels vragen.”

Breed assortiment

Door alle tests aan het thuisfront heeft het Cadeauhuis in Ede een breed assortiment. Waar let je op bij het kiezen van een spel? Paula: “Ik let op de speelbaarheid, het moet makkelijk te begrijpen zijn. Lang niet iedereen heeft zin om door de instructies te bladeren. Ik let er op of je het gemakkelijk zelfstandig kan spelen en ik kijk naar de verpakking. Want een zwarte doos is niet leuk om te geven en niet leuk om te krijgen. Als laatst lees ik referenties op internet.

Het verhaal gaat verder onder de foto>

Het cadeauhuis in Ede heeft alles voor je vakantie
Zie jij al iets leuks voor op vakantie? Foto: indebuurt Ede

Vakantietips

Nu de vakantie begonnen is of nadert, vraag jij je vast af welke spellen handig zijn voor op reis. Daar heeft Paula wel een antwoord op: “Ga voor iets makkelijks zoals kaartspellen of kleine spellen, de zogenoemde pocket games: spelletjes in een handig klein formaat. Bijvoorbeeld: Qwixx, Beverbende of Regenwormen. Neem ook iets te knutselen mee, want voor een spelletje ben je altijd afhankelijk van gezelschap. Diamond Dotz of Foamklei passen gemakkelijk in een weekendtas of koffer. En buitenspellen, dat is het leukst op vakantie! Denk aan jeu de boules, pittenzak gooien of Kubb”, tipt Paula.

Je wensen gaan in vervulling

Die tips kun je ook gewoon in de winkel krijgen. “Ik krijg vaak mensen in mijn winkel die niet weten wat ze zoeken. Daar help ik graag bij want ik vind het belangrijk dat je iets koopt wat je écht leuk vindt. Meedenken doe ik altijd.” Andersom geldt dit ook, zo vertelt Paula. “Ik krijg ook tips van mensen in mijn winkel en daar geef ik graag gehoor aan tijdens het inkopen.” Vertel Paula dus vooral wat je leuk vindt, dan ligt het binnen de kortste keren in de winkel.

Die persoonlijke benadering vindt ze belangrijk. “Mensen moeten gezien worden”, zegt ze stellig. Ook leuk: Paula bezoekt ieder jaar de speelgoedbeurs in Neurenberg. “Een walhalla voor de speelgoed- en spellenliefhebber, want ze hebben hier veertien hallen gevuld met de allernieuwste spellen!”, zegt ze. Zo is Paula direct weer up to date van de laatste trends.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Cadeauhuis-Ede. Meer over Cadeauhuis-Ede ontdekken?

Cadeauhuis-Ede cadeauwinkels

Gesloten09:30 - 17:30

Maandereind 26 A, Ede

Bekijk meer:cadeauwinkels

adv.