Ede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Stress van het coronanieuws? Edese Annemieke maakte een positiviteitscursus

Door Hanneke van Olst 3 april 2020

Stijging van het aantal patiënten, winkels die de deuren sluiten, evenementen die gecanceld worden. Al het nieuws over de corona-uitbraak kan je best moedeloos en angstig maken. Daar heeft de Edese Annemieke Heller iets op gevonden!

Annemieke is schrijfster. “Als gevoelig persoon werd ik door al het coronanieuws ontzettend gestrest. Als je het probeert te ontwijken, is het alsnog overal. Er komt geen eind aan! Het helpt me om alles van me af te schrijven creatieve schrijfoefeningen te doen”, vertelt ze. “Dus dacht ik: dat moeten meer mensen weten!”

Positiviteitscursus

Met al haar ‘psychologische schrijfkennis’ maakte Annemieke een cursus. Niet zomaar eentje, maar een positiviteitscursus. De cursus bestaat uit een e-book en filmpjes met uitleg, met daarin opdrachten. “Die zijn heel praktisch en geschikt voor iedereen”, legt ze uit. “Ook als je niet zo vaak schrijft. De cursus is niet alleen voor schrijvers.”

De opdrachten in het boek geven praktische tips die je weer een positief gevoel geven, als het even wat minder gaat. “Je wordt er dankbaar en blij door, met dat wat je eigenlijk allemaal al hebt. Verder leer je door middel van oefeningen kritisch kijken naar je negatieve gedachten en hoe je die om kunt draaien naar minder negatieven en zelfs positieve gedachten.”

Hulp via Instagram

Annemieke heeft zelfs een besloten cursusaccount aangemaakt via Instagram. Via die weg helpt ze mensen die het lastig vinden om de opdrachten uit te voeren. “Maar”, vertelt ze erbij, “meedoen aan de instagramcursus is niet verplicht. De inhoud van het ebook is op zich al heel compleet. Het is maar net wat je voorkeur heeft.”

Drie euro naar het Nationaal Ouderenfonds

Voor de cursus betaal je 7,95 euro. Daarvan gaat drie euro naar het Nationaal Ouderenfonds. “Nu veel verzorgingstehuizen dicht zijn, zetten ze daar nog meer vrijwilligers in om bel- en postcontact te zoeken met ouderen die nu extra eenzaam zijn.” Van het overige geld betaalt Annemieke de vormgever van haar e-book en steunt ze twee kleine ondernemingen die het zwaar hebben in deze tijd, waaronder espressobar Lucca in Ede.

Lees ook:

9 x lichtpuntjes in Ede tijdens deze crisis

Kun je wel een portie vrolijkheid gebruiken in tijden van coronacrisis? Ondanks alle maatregelen die...

Gewichtsheffen met je broertje: zo gaan de gymlessen van Het Streek Lyceum tóch door

Geen school en binnen blijven. Dat betekent veel minder beweging voor leerlingen van Het Streek Lyce...

Hier worden we blij van: er komt héél lekker lenteweer aan (ook in Ede)

Zonneschijn genoeg de laatste tijd, maar geen korte kortebroekenweer. Daar komt verandering in, want...

adv.