Ede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Sjoerd is de slaapspecialist van Ede: ‘Ik wil heel Ede aan goede nachtrust helpen’

Aangeboden door Bedding Slaapcomfort 7 februari 2020

Sjoerd van`t Oever is zelf pas eenendertig maar zijn zaak bestaat binnenkort al vijfendertig jaar. Dit viert hij met een gratis rugscan op vrijdag 28 en zaterdag 29 februari. We vroegen hem hoe hij op het idee kwam om Bedding in Ede over te nemen en wat het ondernemerschap nou zo uitdagend maakt.

Sjoerd (31) is al een aantal jaar trots eigenaar van Bedding in Ede maar hij komt hier niet vandaan. “Ik kom uit Nijmegen, daar begon ik (ongeveer twaalf jaar geleden) als bezorger bij een beddenspeciaalzaak. Ik heb mijzelf opgewerkt tot adviseur maar zocht meer uitdaging en belandde zo bij Dorsoo; een Belgische slaapfabrikant gespecialiseerd in rugvriendelijke oplossingen. Daar heb ik geleerd over ondersteuning in slapen en specialistisch slapen.”

Het begon te kriebelen

Sjoerd wilde nóg meer, zo vertelt hij: “Het begon te kriebelen om een eigen zaak te runnen. Alles wat komt kijken bij het runnen van een winkel deed ik namelijk al, maar dan voor een ander. Daar komt bij dat ik erg eigenwijs ben, ik heb het beste voor met mijn klanten. Als een baas zei; ‘nee, dat gaan wij niet doen,’ dan wilde ik het tóch doen.” Het runnen van een eigen zaak was dus een logische stap voor Sjoerd. Via-via kwam hij erachter dat Bedding in Ede een opvolger zocht. Enthousiast vertelt hij hierover: “Ik dacht: dit is mijn kans! Vanaf de eerste ontmoeting voelde ik een klik met de voorgaande eigenaren, en ik had een goed gevoel bij Ede. Het is een kleine stad met een dorps karakter. De mensen zijn gemoedelijk en het ondernemersgevoel binnen het centrum is prettig.”

Van buurman naar eigenaar

De keus om Bedding over te nemen was ook niet zomaar, Sjoerd had er goede ervaring mee. “Ik kende Bedding nog uit de tijd dat ik in Nijmegen werkte, Bedding Slaapcomfort was de buurman daar. De kracht van Bedding is dat wij kijken naar de slaapbehoefte van de mens. Wat heeft de persoon tegenover mij nu écht nodig? Dat is de startvraag van waaruit wij werken. Je hebt immers maar één lichaam en één budget. Van daaruit gaan wij op zoek naar een passend advies. Wij denken mee met de klant en kijken naar zijn of haar persoonlijke behoeften. Dit betekent ook dat je verder moet kijken dan je eigen assortiment. Maar dat doen wij graag. Want als het goed is koop je maar één keer in de tien jaar een nieuw matras of bed. Dan moet het gewoon goed zijn.”

Een kleine metamorfose

Bedding heeft een kleine verandering ondergaan sinds Sjoerd het overgenomen heeft. “Het pand is verbouwd, de gevel is veranderd, de winkel heeft een andere uitstraling gekregen maar het vertrouwde advies en assortiment is gebleven.” Hieronder een foto van Bedding zoals het vroeger was ten opzichte van nu.

Tekst gaat verder onder de foto’s>

Even terug in de tijd, zo zag Bedding er vroeger uit. Foto: Bedding Ede
Bedding in Ede zoals het nu is. Foto: Bedding Ede

Ga de uitdaging aan

Ook met een kleiner budget wordt je uitstekend geholpen bij Bedding, de mannen denken graag met je mee. Volgens Sjoerd is een matras het belangrijkst: “Soms gaan klanten weg met een goed matras en een lattenbodem op pootjes, dat ziet er misschien niet mooi uit maar je slaapt wél lekker. Een bedframe komt later wel.”

Het meedenken met een klant maakt het werk interessant voor Sjoerd. “De afwisseling maakt mijn dagen erg leuk, geen klant is hetzelfde. Mensen met specifieke klachten hebben vaak meer aandacht nodig. Je moet meerdere dingen proberen voordat je de juiste oplossing hebt gevonden; deze uitdaging ga ik graag aan! Maar eigenlijk vind ik al het andere aan het ondernemerschap ook heel erg leuk. Ik doe ook alles; van verkoop tot levering en boekhouding. Ik wil de klant van A tot Z van dienst zijn en het vaste gezicht zijn van de klant, daar kan ik echt van genieten. Zo zat ik afgelopen maandag nog in Groningen voor de zoon van een klant hier in Ede.”

Tekst gaat verder onder de foto’s>

Foto: Bedding Ede
Foto: Bedding Ede
Foto: Bedding Ede

Gratis rugscan

Binnenkort bestaat Bedding vijfendertig jaar, dat moet gevierd worden. Sjoerd doet dit met een gratis rugscan. Op vrijdag 28 en zaterdag 29 februari kan iedereen binnenlopen voor deze gratis rugscan. Op vrijdag ben je welkom van 12.00 uur tot 21.00 uur en op zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur. Wil je er zeker van zijn dat je aan de beurt komt? Dan kun je een afspraak maken.”

Sjoerd legt uit hoe deze gratis rugscan werkt: “Met een geometisch apparaat volgen we je rug, van je nekwervel tot je staartbotje. Het apparaat meet de bochten en vorm van je rug en maakt op basis daarvan een scan. Deze scan voeren we eerst uit in een staande positie en daarna liggend op een matras, om te zien of je wervel recht ligt. Dit is belangrijk om te weten; iedere rug heeft een andere vorm want ieder mens is anders anders. Iedereen heeft een zo goed mogelijk aangepast matras nodig om goed te kunnen herstellen en ontspannen. De tussenwervels van je rug moeten kunnen herstellen tijdens de nacht. Een goede ondersteuning is daarbij erg belangrijk anders kunnen deze punten bekneld raken en dat kan klachten geven.”

Een mooi cadeau! En van harte gegund, zo zegt Sjoerd: Ik hoop heel Ede te kunnen helpen aan een goede nachtrust zodat iedereen zich lekker uitgeslapen voelt.”


Meer over Bedding Slaapcomfort ontdekken?

Bedding Slaapcomfort winkelen

Gesloten09:30 - 17:00

Arnhemseweg 5, Ede

Bekijk meer:winkelen

 

adv.