Ede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ortho-Podo Actief: dé podoloog in Ede die jou helpt aan een betere lichaamshouding

Aangeboden door Ortho-Podo Actief 14 oktober 2020

Heb jij ook wel eens last van je voeten, onderrug of nek? Dan is je lichaamshouding misschien niet helemaal correct. Geen nood, Marius en Vallance kunnen je daarmee helpen. Zij runnen al zestien jaar Ortho-Podo Actief, een praktijk voor Podologie en Podoposturale therapie in Ede. “Dankzij jaren ervaring zien we al snel dat er iets niet klopt aan je houding of looppatroon”.

Wat doet een podoloog?

Last van je voet(en), een zeurend gevoel in je knie of lage rugklachten? Het kunnen allemaal tekenen zijn dat je houding afwijkt. Een podoloog onderzoekt je voeten en lichaamshouding om deze waar nodig te corrigeren. Dat kan bijvoorbeeld met een steunzool zijn maar ook met een siliconen orthese of medical taping. De podoloog is zeker niet alleen voor oudere mensen. Juist ook kinderen en jongeren kunnen dankzij podologie zorgen voor een betere en correcte houding.

ortho-podo actief ede

Het onderzoek

Wanneer je bij Ortho-Podo Actief komt, wordt je eerst uitvoerig gemeten. “We maken een voetafdruk, doen een lichamelijk onderzoek op basis van je houding en testen de beweeglijkheid van je voet”, vertelt Vallance. “We checken de drukverdeling onder je voeten en kijken bijvoorbeeld naar je heupen; in hoeverre je naar links of naar rechts leunt. Uiteraard bespreken we vooraf uitvoerig je klachten.” Een intake voor een podoloog duurt soms maar tien minuten, maar bij Ortho-Podo nemen ze echt de tijd. “Soms zijn wij hier veertig minuten met mensen bezig. We willen zoeken naar de logica en oorzaak om het probleem het beste te kunnen behandelen.”

Bij Ortho-Podo zijn ze dankzij jaren ervaring namelijk van alle markten thuis. “Ik werk al in dit veld sinds 1996 en heb ook orthopedische schoenen gemaakt.” Marius heeft het ambacht dus goed in de vingers en heeft al die kennis doorgegeven aan Vallance, zijn stiefdochter. “Het plan was in 2009 dat ze een halfjaar zou helpen met administratie en andere taken, maar ze werd verliefd op het vak en is niet meer weggegaan.”

ortho-podo actief ede

Fysiotherapeut of podoloog?

Wanneer je naar de huisarts gaat met klachten in je spieren of gewrichten, dan wordt je doorgaans verwezen naar een fysiotherapeut of chiropractor. “Dat stimuleren wij ook”, legt Vallance uit. “We zijn voor actief herstel en dat wil zeggen dat wanneer je probleem beter op te lossen is door bijvoorbeeld oefeningen te doen of meer te sporten, we mensen ook doorsturen naar onder andere de fysio. Vaak is een combinatie namelijk de beste oplossing.” De oorzaak van je klachten kan echter ook een standsafwijking zijn, en dan zit je bij Ortho-Podo Actief goed.

Waarvoor je naar de podoloog gaat

Dat alleen oudere mensen baat hebben bij steunzolen, is niet waar. “Er kunnen talloze klachten voorkomen, met allerlei oorzaken”, vertelt Marius. “Iemand met darmklachten kan bijvoorbeeld een gebogen houding hebben door de pijn in de maag. Zit je veel achter een scherm of heb je doorgezakte voorvoeten? Dan ben je al snel gevoeliger voor nekklachten. ”En we zien ook veel kinderen met een slechte nek omdat ze veel achter de computer of op de smartphone zitten.” Ook sporters kloppen aan bij Ortho-Podo Actief, bijvoorbeeld voor medical taping of omdat ze voetklachten krijgen door voetballen op kunstgras. “Je bent veel minder wendbaar op kunstgras en dat veroorzaakt soms fikse klachten.”

Tekst gaat verder na de afbeelding

Nacontrole zoveel als nodig is

Wat Vallance en Marius betreft, is kwaliteit bieden het belangrijkste. Daarom maken ze alle steunzolen zelf. “Dat vakmanschap is zo belangrijk om de beste oplossing te bieden”, vertelt Marius. “Als zooltjes niet precies op maat en met vakmanschap gemaakt zijn, is het alsof je iemand een fiets geeft met vierkante banden. Dat schiet niet op.” Daarom mag je bij Ortho-Podo Actief ook altijd terugkomen, net zolang tot er een oplossing is. “Al kom je tien keer terug voor een nacontrole: we willen dat het echt werkt voor je.”

Ben jij ook benieuwd of Marius en Vallance jou kunnen helpen met je klachten of een betere houding? Maak dan een afspraak en ontdek wat ze voor jou kunnen doen.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Ortho-Podo Actief. Meer over Ortho-Podo Actief ontdekken?

Ortho-Podo Actief

Vandaag gesloten

Spinderweg 39, Ede

adv.