Ede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Marjolein van Westerduin Personeel: ‘Wij kijken meer naar wat je motiveert dan naar het cv’

Aangeboden door Westerduin Personeelsbemiddeling 21 januari 2020

Een baan zoeken is best een onderneming. Want hoe weet je nou of achter een vacature jouw droombaan zit? En past een werkgever wel bij je? Dat kun je zelf uitzoeken, maar Westerduin Personeel doet het ook met liefde voor je – helemaal gratis. 

Bij Westerduin Personeel ligt de focus op werken in de techniek. “Verder hebben we vacatures in de logistiek, bouw, productie en in het groen”, vertelt Marjolein van Ginkel-Verwoert. Zij is recruiter van de vestiging in Ede, gevestigd in de Christelijke Hogeschool Ede.

Functies voor doeners

“Het zijn functies voor doeners, zoals lassen en elektrotechniek”, legt ze uit. “Die zijn vooral voor MBO’ers en praktisch opgeleiden. Af en toe hebben we ook HBO-vacatures, bijvoorbeeld voor bouwkundig engineers of werkvoorbereiders.”

Juist in deze sector kan het lastig zijn om een baan te vinden die bij je past. Want dat is waar Westerduin Personeel altijd naar zoekt: een baan waar je elke dag weer blij van wordt. “We kijken naar wat een kandidaat motiveert en veel minder naar het cv”, vertelt Marjolein. “Wie is de persoon achter het cv en wat is de drijfkracht van diegene?”

“Iemand is best snel geneigd in beperkingen te denken”, vervolgt ze. “Dan denkt iemand die werk zoekt: ‘ik heb hier geen ervaring in, dus hier ga ik niet op solliciteren’. Wij proberen daar voorbij te kijken.”

Wat wil je écht doen?

Wekelijks komen er bij Westerduin Personeel mensen binnen die een baan zoeken in een bepaald segment, maar uiteindelijk met een heel andere baan de deur weer uitgaan: hun droombaan. “Laatst kwam er een jongen binnen die een passie had voor techniek. Hij kwam omdat hij had gesolliciteerd op een logistieke functie, want daar had hij ervaring in. Toen ik hem vroeg waar hij enthousiast van wordt, zei hij dat hij warm loopt voor autotechniek en installatietechniek. Nu werkt hij als installateur.”

Persoonlijk gesprek

Persoonlijke aandacht staat voorop bij Westerduin Personeel. “Als iemand binnenkomt of reageert op een van onze vacatures, gaan we altijd een gesprekje aan. Gewoon informeel; het duurt ongeveer een halfuurtje. Daarin bespreken we welke bedrijfscultuur bij iemand past, waar zijn of haar passies liggen, wat iemand kan enzovoorts.”

Baan die bij je past

Je denkt er misschien niet als eerste aan, maar de bedrijfscultuur is best belangrijk. “Sommige klanten hebben een christelijke basis. Als je dat niet prettig vind, is het lastig om te integreren in zo’n bedrijf. Daarom vermelden we zaken zoals dit erbij in de vacature.”

Een gesprek is helemaal gratis: kandidaten kunnen altijd vrijblijvend en kosteloos komen. De betalende klanten van Westerduin Personeel zijn namelijk de bedrijven die werknemers zoeken. En na dat gesprek? “We proberen een kandidaat verder altijd met minstens één sollicitatiegesprek de deur uit te sturen”, legt Marjolein uit.

Veel ingangen bij bedrijven in de regio

Een gesprek en sollicitatie regelen bij een bedrijf en baan waar je blij van wordt, is niet het enige wat Westerduin Personeel doet. Ook stelt het team een cv voor je op, voorzien ze je van sollicitatietips en helpen ze je onderhandelen over salaris. “Een baan zoeken kost je zo geen werk. Wij zoeken een persoonlijke match. Dat is makkelijker voor ons dan voor jou, want wij kennen veel bedrijven in de regio die je zelf niet kent en hebben zo veel ingangen.”

Het kantoor van Westerduin in de Christelijke Hogeschool Ede. Foto: Westerduin

Westerduin Personeel is gevestigd in de Christelijke Hogeschool Ede. Waarom? Marjolein: “Daar zit Westerduin Talent ook. Dat is ook een onderdeel van Westerduin, maar zij richten zich op de sector zorg en welzijn.”

Voor iedereen evenveel respect

“Verder heeft Westerduin een christelijke identiteit en dat past bij onze cultuur. Dit betekent niet dat wij enkel vacatures hebben waar christenen op mogen solliciteren. Wat de geloofsovertuiging van onze medewerkers zijn maakt ons niet uit. Wij focussen ons liever op teams bouwen en oog voor elkaar hebben. Naar elkaar toe, als personeel, maar ook naar de klant toe. Voor iedereen hebben we evenveel respect.”

Tips voor je sollicitatie

Ben je op zoek naar werk? Dan heeft Marjolein een goede tip voor je: “Kijk echt naar wat je leuk vindt, waar je enthousiast van wordt in plaats van wat het meest voor de hand ligt. Dan is de kans het grootst dat je een baan vindt waar je elke dag met plezier naartoe gaat!”


Meer over Westerduin Personeelsbemiddeling ontdekken?

Westerduin Personeelsbemiddeling dienstverlening

Gesloten09:00 - 17:00

Oude Kerkweg 100, Kamer 0.005, Ede

Bekijk meer:dienstverlening

adv.