Marilène maakt bloemwerk op maat: ‘Ik merk dat ik veel waardering krijg’

Marilene RM FLowers
Marilène begon in 2021 met RM Flowers. Foto: Nadeche Photography

Marilène van den Broek begon een jaar geleden met het maken van bloemwerk op maat en verzorgt inmiddels zeker twee tot drie bruiloften per week. 

Meer uitdaging

Marilène werkte met veel plezier bij Intratuin in Barneveld, maar begon na een aantal jaar de uitdaging te missen. “Bij Intratuin verkochten ze geen trouw- of rouwboeketten, geen maatwerk dus. Omdat ik de uitdaging mistte begon ik hobbymatig, naast m’n werk, al met bruidsboeketten. Ik kreeg zoveel vraag naar bruidswerk dat ik uiteindelijk ontslag nam bij Intratuin en in januari 2021 voor mezelf begon met RM Flowers.”  

Trouwen op locatie

Als mensen op locatie trouwen verzorgt Marilène vooral de bloemen. “De aankleding is op een trouwlocatie vaak al geregeld. Ik verzorg dan alle bloemen. En dat blijft natuurlijk niet bij het bruidsboeket en de corsages. Er is veel meer mogelijk: een mooi bloemstuk op de auto, leuke vaasjes met bloemen, toefjes voor aan de stoelen, een backdrop… Alles wat het bruidspaar maar op hun wensenlijstje heeft staan.” 

Thuis trouwen

Viert een bruidspaar hun trouwerij thuis, dan regelt Marilène veel meer dan ‘alleen’ bloemen. “Vaak is er bij iemand thuis nog niets om een feest te geven. Dan kan ik de hele aankleding regelen. Hierbij kun je denken aan planten (die naderhand vaak daar blijven, zo is meteen de tuin aangekleed voor de rest van het seizoen), decoratie en zelfs meubeltjes. Het leuke hiervan is dat ik ervoor zorg dat alles met elkaar matcht. Dat is altijd weer een leuke uitdaging!” 

Een document met voorbeelden

Op basis van de wensen van een klant maakt Marilène een moodboard voor haar klanten. “Vaak weten ze al een beetje welke stijl ze willen. Dan krijg ik van te voren een wensenlijstje en delen ze een Pinterestbord met me. Is dit niet het geval, dan denk ik er graag in mee. Om bij de keuze te helpen geef ik vaak een document mee met voorbeelden van bloemen, stijlen en kleuren. Dan kunnen ze inspiratie opdoen en er rustig over nadenken. Als de wensen van het bruidspaar duidelijk zijn en mijn moodboard af, dan komen we samen om te kijken of we nog iets aan kunnen vullen en of ik nog ergens in kan adviseren. Zo kan ik bijvoorbeeld adviseren geen grasjes in boeket te doen als je een klassieke stijl wilt, die zijn daar iets te wild voor. Maar uiteindelijk is het natuurlijk het bruidspaar dat kiest.” 

De waardering terugkrijgen 

Voor een trouwerij heeft Marilène meerdere malen contact met het bruidspaar of hun ceremoniemeester. “Verkoop ik een bosje bloemen, dan zie ik een klant één keer en daar blijft het bij. Met bruidswerk heb ik vaker contact met de klanten. Meestal hebben we voor de bruiloft een paar keer contact en een dag voor de bruiloft of op de dag zelf, want dan lever ik de bloemen en eventueel andere spullen. Het komt soms zelfs voor de we tijdens de bruiloft contact hebben. Ook naderhand is er meestal nog wel een contactmoment, al is het alleen maar omdat ze bijvoorbeeld even geleende vazen of pilaren terug komen brengen. Ik merk hierdoor dat ik de waardering echt terug krijg, dat is heel prettig.”

Marilène staat twee keer per week met de RM Flower Truck op de markt in Lunteren. Foto: Marilène van den Broek

Meer dan trouwwerk

Hoewel Marilène het meest van haar tijd bezig is met trouwwerk (ze heeft gemiddeld twee tot drie bruiloften per week) houdt ze zich ook nog bezig met rouwwerk, het aankleden van werkruimtes en de verkoop van bossen bloemen vanuit huis en vanuit haar oldtimer bus. “Mensen weten niet altijd dat ik ook rouwwerk maak. Dat komt doordat ik dat werk niet online deel. Het is iets heel persoonlijks. Ik heb wel foto’s van mijn werk in een documentje staan zodat mensen een indruk krijgen van wat ik allemaal heb gemaakt. Naast trouw- en rouwwerk kleed ik ook werkruimtes aan met bloemen en zijden of echte planten, geef ik verschillende workshops en ik heb onlangs een oude bus opgeknapt waarmee ik op markten sta: de RM Flower Truck.  Als het bruiloftseizoen voorbij is verkoop elke woensdag en donderdag vanuit huis bloemen en ben ik elke vrijdag en zaterdag op de markt aan de Postweg in Lunteren te vinden.”

Meer in deze categorie

Ondernemer uitgelicht

Ga naar “Wietske organiseert kinderfeestjes in de natuur: ‘Het bos heeft engelengeduld’”

Wietske organiseert kinderfeestjes in de natuur: ‘Het bos heeft engelengeduld’

Buitengewoon feest
Ga naar “Personal trainer Jarno streeft naar efficiëntie: ‘BEAT brengt je op de directe weg naar je doel’”

Personal trainer Jarno streeft naar efficiëntie: ‘BEAT brengt je op de directe weg naar je doel’

Ga naar “Anwar van snoepwinkel Snoopies: ‘Mijn klanten zijn mensen die zichzelf iets lekkers gunnen’”

Anwar van snoepwinkel Snoopies: ‘Mijn klanten zijn mensen die zichzelf iets lekkers gunnen’

In onze gids

Ga naar “Het SmaakPark”

Het SmaakPark

 • Verbindelaarsweg 51
 • Restaurants en horeca
 • Gesloten

Nu gesloten

Aanbiedingen

Ga naar “Melk&Puur heeft een zomerrooster”

Melk&Puur heeft een zomerrooster

 • Melk & Puur
 • Geldig t/m 21 augustus 2022

Topper

Ga naar “Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99”

Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99

 • Geldig t/m 31 december 2022
Ga naar “Havaianas slippers vanaf € 14,99”

Havaianas slippers vanaf € 14,99

 • Geldig t/m 21 augustus 2022
Ga naar “Alle ventilatoren, airco’s en aircoolers 20% korting € 4,99”

Alle ventilatoren, airco’s en aircoolers 20% korting € 4,99

 • Geldig t/m 28 augustus 2022
Ga naar “JBL Flip Essential speaker van € 49,99 voor € 29,99”

JBL Flip Essential speaker van € 49,99 voor € 29,99

 • Geldig t/m 21 augustus 2022

Agenda

Ga naar “Oud-Lunterse Dag”

Oud-Lunterse Dag

 • Van 26 aug t/m 27 aug
Oud-Lunterse Dag
Ga naar “Burendag in Ede”

Burendag in Ede

 • 24 september 2022
Ga naar “Störrig Festival”

Störrig Festival

 • Van 22 okt t/m 24 okt
Störrig Festival 2018
Ga naar “Open Monumentendag in Ede”

Open Monumentendag in Ede

 • Van 10 sep t/m 11 sep
Nieuwbouw Enka
Ga naar “Heideweek”

Heideweek

 • Van 19 aug t/m 27 aug
Openingsavond Heideweek