Ede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mariëlle komt met schmink, glitter en kralen naar kinderfeestjes

Door Nicolette de Boer 8 november 2019

Een kinderfeestje thuis saai? Niet als het aan Mariëlle van Ruiswijk ligt. Schminken, glittertattoos of hair feathers: ze komt graag langs. Ook maakt ze zelf sieraden.

Sinds half september is ze hiermee bezig. Het begon met een cursus schminken, vertelt ze. “Die volgde ik met mijn moeder en een vriendin. Niemand vond het leuk, maar ik wel. Toen besloot ik dat ik er wat mee wilde doen.”

Nu is ze te boeken voor kinderfeestjes en andere feesten. Gewapend met schmink en glitters is ze van de partij. Ook biedt ze aan om sieraden en sleutelhangers met de kinderen maken.

Actiefoto van Mariëlle.

Tegenwoordig vinden kinderfeestjes vooral buitenshuis plaats, ziet ze. Met haar bedrijfje wil ze laten zien dat het traditionele kinderfeestje thuis niet saai hoeft te zijn.

Schmink

Voor het schminken kunnen de kinderen zelf een plaatje uitkiezen hoe ze geschminkt willen worden.” Veel meisjes willen een prinses zijn, ziet Mariëlle. “Of Mega Mindy.” En de jongens? “Die willen graag vaak een man zijn: met een snor en stoppels.”

Voor de schmink gebruikt ze grimasverf. “Elk kind kan daartegen, ook als hij of zij een glutenallergie heeft.”

Veren en tattoos

Iets wat ze ook leuk vindt: haarveren bij kinderen plaatsen. Ze haalt voorzichtig een gekleurde hair feather tevoorschijn. Op sommige zakjes is te lezen waar de veer van afkomstig is: van een marabu of een gans.

Daarnaast heeft ze een zwarte map met allerlei tattoos erin: kinderen kunnen er eentje uitkiezen met één of meerdere kleuren, waarna Mariëlle er een glittertattoo van maakt.

Sieraden

Een andere bezigheid van Mariëlle: sieraden maken. Ook dat biedt ze aan op kinderfeestjes. Tegelijk vindt ze het leuk om dit online te verkopen.

Uit een grote doos komen allerlei sieraden tevoorschijn. Al snel ligt de hele tafel vol met vrolijke, gekleurde armbandjes, kettingen en oorbellen. Handmade, staat er op de plastic zakjes. “Deze verkoop ik online.”

Creatief

Voor Mariëlle zijn al deze bezigheden de ideale oplossing om creatief bezig te zijn. “Creatief was ik altijd wel, maar vanwege de kinderen had ik er minder tijd voor.” Dochters Elise (6) en Charlotte (4) zijn intussen maar wat graag proefkonijn voor nieuwe uitprobeersels.

Ze vindt dit werk het leukst als ze kinderen helemaal blij ziet worden van één van deze dingen. “Ook vind ik het leuk als ik een nieuw sieraad af heb gemaakt. Ik ben namelijk erg kritisch op mezelf: als ik het er niet leuk uit vind zien, begin ik gewoon opnieuw.”

Benieuwd naar de sieraden van Mariëlle? Op 11 december staat ze op de wintermarkt bij kinderboerderij De Proosdij. Bij lekker weer zal ze ook hair feathers en glittertattoos zetten. Ze is online te vinden en op Facebook.

adv.