Lizzy van conceptstore BIJ MIJ: ‘Soms zijn vrouwen wel anderhalf uur aan het rondneuzen in de winkel’

Foto: Nadia van der Sar

Als er ergens een warme, huiselijke en persoonlijke sfeer hangt, dan is het bij de winkel BIJ MIJ in het centrum van Ede. Een winkel waar je echt even wilt gaan snuffelen, een conceptstore met dameskleding, woonaccessoires en originele cadeauartikelen. Dat kan medewerker Lizzy Latumahina van BIJ MIJ beamen. “Wanneer ik om 10 uur de winkel open, staan klanten te poppelen om mee naar binnen te gaan.”

Vanaf het begin

Ongeveer zeven jaar geleden kreeg Lizzy een telefoontje van één van haar beste vriendinnen die met een leuk aanbod kwam. Zij ging samen met haar zoon en schoondochter een winkel openen en Lizzy’s naam kwam gelijk ter sprake. “Op dat moment werkte ik niet want ik had kleine kinderen, maar ik dacht: het zal wel’’. In die tijd bakte Lizzy veel taarten en werd duidelijk dat haar vriendin haar graag voor de horeca wilde hebben. “Vanaf het moment dat de winkel werd geopend ben ik daar begonnen en ben ik nooit meer weggaan.”

Whatsappen met klanten

Tegenwoordig bakt Lizzy geen taarten meer voor BIJ MIJ. “We hadden eerst een horecagedeelte, tot de coronaperiode . Daar verkochten we taarten en broodjes, dat waren echte streekproducten.” Door de coronamaatregelen mochten er nog maar een paar tafeltjes bezet worden, omdat de anderhalvemeter-regel moest worden toegepast. Lizzy vertelt hoe de coronaperiode eigenlijk juist een positief effect heeft gehad voor BIJ MIJ. “We stopten met de horeca en gingen ons volledig focussen op de kleding en woonaccessoires. Tijdens de coronaperiode appten we heel erg veel met klanten, omdat zij kleding of spulletjes op de Instagram voorbij zagen komen en het graag wilde kopen.” Omdat de winkel dicht was werden alle bestellingen rondgereden in Ede. “Vorig jaar tijdens kerst deden we dat ook op deze manier en dat was echt booming. Alle kerstcadeautjes vlogen de deur uit.”

Op zoek naar bijzondere merken

BIJ MIJ verkoopt verschillende woonaccessoires en dameskleding. Lizzy houdt alle trends goed in de gaten om te kijken welke merken ze kunnen verkopen in de winkel. “Wij gaan naar verschillen beurzen toe. Naar kledingbeurzen en interieurbeurzen om te kijken naar nieuwe merken die we eventueel kunnen inkopen. Twee keer per jaar gaan we naar een modefabriek en twee keer per jaar naar een beurs. We zijn ook wel eens naar een beurs in Stockholm geweest voor woonaccessoires.” Lizzy vindt het dan ook belangrijk dat er voor iedereen wat te vinden is in de winkel. “We letten wel op dat je vanaf een klein prijsje al iets leuks kan kopen. Bijvoorbeeld een geurkaarsje, kleine cadeautjes of sieraden die langzaamaan in prijs oplopen.”

In de winkel zijn er diverse woonaccessoires te vinden. Foto: Nadia van der Sar

Persoonlijke service

“Het leukste is om vrouwen te adviseren over kleding. Er komen ook veel vrouwen langs die dan in de buurt een weekendje weg zijn en speciaal hier heen komen. Dat is echt ontzettend leuk.” Persoonlijke service staat dan ook voorop bij BIJ MIJ. “We hebben veel vaste klanten en omdat ik er al lang werk krijg ik ook echt een band met klanten. Een vrouw kwam zelfs een keer speciaal terug om mij te vertellen dat ze zoveel complimenten had gekregen over de jurk die ze hier had gekocht. Ik zei ook niet voor niks dat de jurk haar mooi stond. Het is gewoon mooi om te zien dat je wat terugkrijgt van de klant en dat ze er echt blij mee zijn.”

Meer in deze categorie

Ondernemer uitgelicht

Ga naar “Evelien is het gezicht achter De Wagenschuur: ‘Dit is een plek waar aandacht, rust en tijd is voor alle mensen’”

Evelien is het gezicht achter De Wagenschuur: ‘Dit is een plek waar aandacht, rust en tijd is voor alle mensen’

Ga naar “Een opblaasbare Abraham of Sarah-pop huren: dat doe je gewoon bij Eddy in Ede”

Een opblaasbare Abraham of Sarah-pop huren: dat doe je gewoon bij Eddy in Ede

Aangeboden door Opblaasfiguurshop.nl

Abraham pop huren Sarah pop huren Ede Opblaasfiguurshop.nl Eddy Marinda
Ga naar “Ruben en David van Harthout: ‘We verbinden zowel met hout als met het hart’”

Ruben en David van Harthout: ‘We verbinden zowel met hout als met het hart’

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “HAMBURGER À LA MINUTE OF NEW YORK, VARKENSSCHNITZEL GEPANEERD, KIP KROKANT SCHNITZELS, FILETLAPJES, GRILLBURGER, SLAVINK VARKEN OF LEKKER VEGGIE VEGAN NUGGETS 1+1 gratis”

HAMBURGER À LA MINUTE OF NEW YORK, VARKENSSCHNITZEL GEPANEERD, KIP KROKANT SCHNITZELS, FILETLAPJES, GRILLBURGER, SLAVINK VARKEN OF LEKKER VEGGIE VEGAN NUGGETS 1+1 gratis

 • Jumbo
 • Geldig t/m 31 januari 2023
Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “Visstoof met prei tomaat € 1,19”

Visstoof met prei tomaat € 1,19

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99”

Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “BLAUWE BESSEN OF FRAMBOZEN 1+1 gratis”

BLAUWE BESSEN OF FRAMBOZEN 1+1 gratis

 • Jumbo
 • Geldig t/m 31 januari 2023

Agenda

Ga naar “Carnaval 2023 Ede”

Carnaval 2023 Ede

 • Van 18 feb t/m 21 feb
Carnaval Ede
Ga naar “Gluren bij de Buren”

Gluren bij de Buren

 • 5 februari 2023