Jenneke van Soof Meubels: ‘Als je een echte kwaliteitsbank wilt, kom je hier’

Aangeboden door Soof Meubels 22 maart 2019

Je kunt er niet omheen: Soof Meubels aan de rand van het centrum van Ede, aan de Telefoonweg. Als je er langs loopt, bieden de meterslange ramen een kijkje binnen. Soof staat vol banken, fauteuils, stoelen, tafels maar ook kussens en kaarsen. Eigenaresse Jenneke: “We bieden een compleet interieur, altijd persoonlijk. Een ander stofje, kleurtje of materiaal: alles kan.”

Samen met haar ouders Antoon en Gina Vroegop en man Wim is Jenneke Last eigenaresse van Soof Meubels. Het begon allemaal in 2016. “Mijn moeder was altijd al bezig met stoffen en aankleding en het hebben van een eigen winkel sprak ons allen erg aan. In Ede zijn niet zoveel meubelzaken, daar was plek voor een meubelzaak met veel kleur. Bovendien werd er in Ede veel nieuwbouw gebouwd; veel mensen die een nieuw interieur willen.”

Aan de rand van het centrum

In augustus 2016 vestigde Soof Meubels zich in een lekker groot pand aan de Telefoonweg. Jenneke: “We hadden meerdere panden bekeken, maar deze ruimte is perfect. Lekker veel etalage en aan de rand van het centrum. Dat is prima voor een meubelzaak, we hoeven niet aan de looproute in het centrum te zitten.” Gelukkig is Ede niet onbekend voor de familie uit Bennekom.

De kleurrijke winkel van Soof Meubels. Foto: indebuurt Ede

Meubels op maat

Soof Meubels onderscheidt zich door meubels op maat te leveren. Klanten krijgen uitgebreid advies en alle meubels zijn uniek. Zie je een leuke bank, maar heb je liever een andere kleur of ander stofje? Of is de zithoogte wel goed voor jou, maar te laag voor je man? Geen probleem, bij Soof is overal een mouw aan te passen. De dikte van het tafelblad, het materiaal van de tafelpoten of de lengte van de bank, alles krijgt een persoonlijke touch. Man Wim heeft bovendien een schildersbedrijf, dus kan ook kleuradvies geven bij klanten thuis. Zo heb je een uniek en perfect afgestemd interieur.

Eigen, unieke stijl

“De stijl in de winkel is ook de stijl die wij zelf mooi vinden. We staan dus ook echt achter wat we verkopen”, lacht Jenneke. “Met de meubels proberen we tijdloos te zijn, maar we houden wel de trends in de gaten. Die proberen we iets voor te zijn, of in ieder geval bij. Je ziet nu dat het trendy is om een iets strakker interieur te hebben en dat is de stijl die nu ook in de winkel te zien is. Verder zou ik onze stijl omschrijven als fris, eigentijds en stijlvol waarbij diverse stoffen en leer gecombineerd kunnen worden. Als je een echte kwaliteitsbank wilt, kom je hier.”

Foto: indebuurt Ede

Ondanks de tijdloze meubels ziet de winkel er toch steeds weer anders uit. “We bestaan tweeënhalf jaar en er staat niks meer in de winkel wat er in het begin ook stond. We rouleren snel, maar houden wel die gezelligheid en frisheid vast. Dat is over tien jaar hopelijk nog steeds hetzelfde.”

Accessoires

“Wat wel anders is, is dat we steeds meer accessoires erbij krijgen. Kaarsen van WoodWick bijvoorbeeld, met een knapperende lont voor een haardvuur-gevoel. Maar ook kussens en plaids van Claudi en glaswerk van Dutz. “Geen pietepeuterige dingen, maar wat grotere accessoires zoals schalen en kandelaars. De meubels moeten wel de boventoon blijven voeren.”

Jenneke Last

 

Familiebedrijf

De hele dag samenwerken met je ouders en man in een familiebedrijf, is dat lastig? “Nee hoor”, lacht Jenneke. “We denken hetzelfde. En we hebben een goede taakverdeling. De aankleding en styling is het gebied van mijn moeder. Advies en inkoop op de beurs doen we met z’n allen. We versterken elkaar.”

Soof Meubels


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Soof Meubels. Meer over Soof Meubels ontdekken?

Soof Meubels woonwinkels

Nu gesloten13:00 - 17:30

Telefoonweg 137, Ede

Bekijk meer:woonwinkels

adv.