Gerda en Rob runnen een winkel in hartje Bennekom: ‘We hopen dit nog tot ons pensioen te mogen doen’

Gerda en Rob van Wonderen

Middenin het centrum van Bennekom runnen Gerda en Rob van Wonderen een schoenen-, kleding- en lifestylewinkel. Al tientallen jaren is de winkel een begrip in het dorp. In 1972 begonnen de ouders van Rob met een kleine schoenenwinkel. Deze schoenenwinkel groeide uit tot wat nu Van Wonderen Shoes&Stuff is. “Behulpzaamheid staat bij ons voorop, we hebben verstand van zaken en genieten van het ‘ons-kent-ons-sfeertje’.”

Als je bij Van Wonderen Shoes&Stuff aan komt rijden lijkt het enkel een schoenenwinkel. Volgens Gerda is het voor veel mensen dan ook een verrassing als ze binnenkomen. “De winkel is door mijn schoonouders in 1972 begonnen als schoenenwinkel,” vertelt ze. “Op mijn veertiende kreeg ik verkering met Rob van Wonderen. Ik ben stage gaan lopen in de winkel van mijn schoonouders en ben hier gaan werken toen ik mijn diploma behaald had. Nu run ik deze winkel samen met mijn man Rob. Toen we tien jaar geleden merkten dat de schoenenverkoop terugliep, zijn we met een conceptstore ernaast begonnen waar we kleding en lifestyleartikelen verkopen.” 

Mensen blij maken

Waar Rob zich met name op het schoenengedeelte van de winkel richt, houdt Gerda zich veel met de kleding en lifestyleartikelen bezig. “Mijn hart ligt bij interieur en ik houd ervan om mensen blij te maken,” deelt Gerda. “We bepalen zelf wat we in de winkel willen verkopen. Hierdoor kan ik zeggen dat alleen dat wat wij zelf mooi vinden in de winkel komt te staan. We bezoeken beurzen om op te hoogte te blijven van de laatste trends. In het conceptstoregedeelte vind je kleding en lifestyleartikelen van verschillende merken. Zo hebben we bijvoorbeeld een samenwerking met een ondernemer die unieke Bennekom bordjes en schaaltjes maakt, die wij in onze winkel verkopen.”

Lees verder onder de foto >

Een kijkje in de winkel. Foto: Evie Langeveld

Samenwerking met een dagbestedingslocatie

Gerda en Rob werken onder andere samen met Siza. Siza heeft een dagbestedingslocatie in Bennekom voor mensen met een lichamelijke beperking of niet-aangeboren hersenletsel. “Op de dagbesteding maken deze mensen bijvoorbeeld schalen, wandkastjes en lampjes die wij in de winkel mogen verkopen,” vertelt Gerda. “Met een idee voor een nieuw product ga ik daar naartoe en zo kijken we samen of het gemaakt kan worden.” 

Ik ben veel op zoek naar nieuwe producten, hierin vind ik de originaliteit van producten belangrijk

Gerda van Wonderen

Net even anders 

Gerda kan haar passie voor interieur op meerdere plekken kwijt. Zo heeft ze de inrichting voor een grand café, een kapsalon en voor mensen thuis verzorgd. “De variatie van het uitzoeken, inkopen en inrichten vind ik super. Dit doe ik ook voor de winkel. Ik ben veel op zoek naar nieuwe producten, hierin vind ik de originaliteit van producten belangrijk. Het moet net even anders zijn. Inspiratie doe ik veel via social media op en als we op vakantie zijn geweest zit ik weer vol met nieuwe ideeën.” Ook voor de vaste klanten is er bij Van Wonderen Shoes&Stuff dus altijd wel weer wat nieuws en origineels te vinden.

Meer ondernemers uit Ede:

Meer in deze categorie

Ondernemer uitgelicht

Ga naar “Kris en Daan zijn getrouwd en werken samen in hun winkel als goudsmid en uurwerkmaker”

Kris en Daan zijn getrouwd en werken samen in hun winkel als goudsmid en uurwerkmaker

Ga naar “Bianca van Feestje met Keramiek: ‘Het blijft een leuke verrassing hoe de klei uit de oven komt’”

Bianca van Feestje met Keramiek: ‘Het blijft een leuke verrassing hoe de klei uit de oven komt’

Ga naar “Michelle van hondenschool Be Brave: ‘Ik train meer de baasjes dan de honden’”

Michelle van hondenschool Be Brave: ‘Ik train meer de baasjes dan de honden’

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “Andrélon van € 15,96 voor € 7,98”

Andrélon van € 15,96 voor € 7,98

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 26 maart 2023
Ga naar “Alle Lenor van € 15,98 voor € 7,99”

Alle Lenor van € 15,98 voor € 7,99

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 26 maart 2023
Ga naar “Luxe Geuren Uitverkoop van € 25 voor € 20”

Luxe Geuren Uitverkoop van € 25 voor € 20

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 26 maart 2023
Ga naar “Kruidvat Boob tape van € 5,99 voor € 5”

Kruidvat Boob tape van € 5,99 voor € 5

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 26 maart 2023

Vacatures

Ga naar “Receptioniste”

Receptioniste

 • Randstad
 • Parttime