Gerian is een echte taartaholic maar géén zoetekauw: ‘Doe mij maar bittergarnituur’

Aangeboden door Visa

Gerian van Taartaholics zit vol creatieve ideeën.
Gerian is niet alleen goed in het maken van taart, ze zit ook barstensvol creatieve ideeën. Foto: Taartaholics
Het bedrijf van Gerian Peperkamp heeft een heel toepasselijke naam: Taartaholics. Waarom dit een goede naam is? Haar baksels zijn lekker en ze maakt er flink wat in een week. Dat terwijl ze helemaal niet van zoetigheid houdt. “Een taart maken en aansnijden, daar haal ik mijn plezier uit. Het opeten laat ik liever aan anderen over”, vertelt de 39-jarige ondernemer, die buiten coronatijd om gemiddeld dertig taarten per week bakt. Maar ineens werden feestjes en bijeenkomsten verboden, dus Gerians agenda liep leeg. Wat doe je dan? 

Negen jaar geleden begon Gerian met Taartaholics, eerst alleen online. Na drie jaar zag ze haar kans om een winkel te openen. “Ede had al een winkel met bakproducten. Toen deze wegviel, nam ik een sprong in het diepe”, zegt ze. Dat was spannend. “Een fijne en goedbetaalde baan opgeven om volledig voor jezelf beginnen is toch een risico. Tot er iets vervelends gebeurde in mijn thuissituatie. Dit maakte mij er bewust van hoe belangrijk het is om te kiezen voor je passie, het leven is gewoon te kort om dit niet te doen!”

Voor de lol

De passie voor het bakken ontstond bij toeval. “Ik had een taartworkshop gevolgd met mijn zussen. Daarna bleven we taarten bakken. We organiseerden zelfs heuse taartavonden: iedereen bakte dan een eigen taart. Puur voor de lol, want ik houd niet eens van taart. Doe mij maar een bittergarnituur! Misschien ben ik daarom ook zo kritisch op de smaak”, aldus Gerian.

Het verhaal gaat verder onder de foto>

Een tafel vol lekkers: en dat moest je dan weerstaan. Tijdens de taartworkshops bij Gerian. Foto: Taartaholics. 

Die ‘arme kinderen’ van haar moesten dan maar een extra stuk taart eten. Binnen no time werd dit doorverteld op school. Logisch natuurlijk, als thuis verandert in Luilekkerland. Welk kind kan dat geheim houden? Haar kinderen in ieder geval niet. “Ineens kwamen schoolouders naar me toe om te vragen of ik voor hen wil bakken”, vertelt ze. Zo stroomde de aanvragen binnen: verjaardagen, bruiloften, een jubileum of gender reveal. Een feest is niet compleet zonder taart.

Niets meer te vieren

Maart kwam om het hoekje kijken en ineens viel er niets meer te vieren. “Vanaf de eerste week belden veel mensen af. Mijn agenda stroomde leeg: van vijfentwintig tot vijfendertig bestellingen, naar enkele per week.” Dan komt het aan op je creativiteit. “Er is altijd een oplossing!”, zegt Gerian overtuigd. “Is het niet linksom, dan wel rechtsom. Dus denk in mogelijkheden, kijk naar hetgeen wat wél kan en stap uit je comfortzone.”

Het verhaal gaat verder onder de foto>

Gerian uit haar creativiteit in taarten
Zo mooi, het is bijna zonde om op te eten. Foto: Taartaholics

Maak er je eigen feestje van!

Zo gezegd, zo gedaan. Grote feesten konden niet doorgaan, maar verjaardagen werden thuis vaak wel klein gevierd. Daar hoort iets lekkers bij, dus Gerian bakte kleine taartjes. Aangezien ze geen taartworkshops mocht geven, bedacht ze de workshop to go: een kant-en-klaarpakket met alle benodigdheden in de juiste hoeveelheid en een online instructiefilmpjes. Zo kan je thuiscreatie niet misgaan. “Ik heb ingespeeld op Pasen en Moederdag, zodat dit ook béétje gevierd kon worden en natuurlijk om de kids aan huis te vermaken”, zegt de Edese die zelf ook met kinderen thuis zat.

Workshop to go

Het bleek een goed idee, want Gerian verkocht die maand over de honderd workshops. “Er waren verschillende opties: koekjes, cupcakes om te decoreren, regenboog taart, cake pop om te decoreren en een basisworkshop taart maken. De koekjes waren favoriet, de regenboog dripcake stond op nummer twee. Ik heb nog nooit in mijn leven zoveel ‘icing‘ [een harde en dunne glimmende laag rondom koekjes of cupcakes, red.] gemaakt. Volgens mij ging er wel 25 kilo doorheen in twee maanden tijd!”

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door 🅖🅔🅡🅘🅐🅝 🅟🅔🅟🅔🅡🅚🅐🅜🅟 (@taartaholics) op 26 Apr 2020 om 6:38 (PDT)

Rond half mei begonnen de ‘normale’ aanvragen weer voorzichtig aan te trekken. “Nu staat mijn agenda gelukkig weer propvol tot aan september. Toch blijf ik doorgaan met de workshop to go, het is een leuke aanvulling op wat we doen. Het was gemakkelijk uit te voeren: mensen konden het online bestellen en digitaal betalen. Afhalen en betalen in de winkel met met pin bleef een optie. Creditcardbetalingen namen toe, mensen waren toch wat huiverig voor contanten.”

Stuur jouw vernieuwende idee in!

Ben jij ook ondernemer en heb je je bedrijf – net als Gerian – opnieuw uitgevonden? Dan heb je geluk! Visa is een actie gestart om innovatieve ondernemers te ondersteunen. Je kunt jouw idee insturen via deze website. Uit alle inzendingen selecteert Visa vijftien winnaars. Iedere winnaar krijgt een advertentiecampagne t.w.v. €2.000,- op Facebook en/of Instagram om zijn bedrijf te promoten. De tweede prijs is ook niet mis: vijftien ondernemers krijgen een online workshop van een retailspecialist. Enneh, ben jij geen ondernemer maar ken je wel iemand waarvan je zegt: die moet hier écht aan meedoen? Stuur hem of haar dan dit artikel door!

Meer in deze categorie

Ondernemer uitgelicht

Ga naar “Gerriejanne droomt van een cadeauwinkel in Ede: ‘Bij een persoonlijk cadeautje voel je je extra gezien’”

Gerriejanne droomt van een cadeauwinkel in Ede: ‘Bij een persoonlijk cadeautje voel je je extra gezien’

Ga naar “Wietske organiseert kinderfeestjes in de natuur: ‘Het bos heeft engelengeduld’”

Wietske organiseert kinderfeestjes in de natuur: ‘Het bos heeft engelengeduld’

Buitengewoon feest
Ga naar “Personal trainer Jarno streeft naar efficiëntie: ‘BEAT brengt je op de directe weg naar je doel’”

Personal trainer Jarno streeft naar efficiëntie: ‘BEAT brengt je op de directe weg naar je doel’

In onze gids

Ga naar “Het SmaakPark”

Het SmaakPark

 • Verbindelaarsweg 51
 • Restaurants en horeca
 • Gesloten

Nu gesloten

Aanbiedingen

Ga naar “Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99”

Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99

 • Geldig t/m 31 december 2022
Ga naar “Havaianas slippers vanaf € 14,99”

Havaianas slippers vanaf € 14,99

 • Geldig t/m 21 augustus 2022
Ga naar “Alle ventilatoren, airco’s en aircoolers 20% korting € 4,99”

Alle ventilatoren, airco’s en aircoolers 20% korting € 4,99

 • Geldig t/m 28 augustus 2022
Ga naar “JBL Flip Essential speaker van € 49,99 voor € 29,99”

JBL Flip Essential speaker van € 49,99 voor € 29,99

 • Geldig t/m 21 augustus 2022
Ga naar “Apple iPad 6 32GB Wifi refurbished van € 259 voor € 239”

Apple iPad 6 32GB Wifi refurbished van € 259 voor € 239

 • Geldig t/m 21 augustus 2022

Agenda

Ga naar “Oud-Lunterse Dag”

Oud-Lunterse Dag

 • Van 26 aug t/m 27 aug
Oud-Lunterse Dag
Ga naar “Burendag in Ede”

Burendag in Ede

 • 24 september 2022
Ga naar “Störrig Festival”

Störrig Festival

 • Van 22 okt t/m 24 okt
Störrig Festival 2018
Ga naar “Open Monumentendag in Ede”

Open Monumentendag in Ede

 • Van 10 sep t/m 11 sep
Nieuwbouw Enka
Ga naar “Heideweek”

Heideweek

 • Van 19 aug t/m 27 aug
Openingsavond Heideweek