Dunya van Teckel & Teckel Hondenuitlaatservice: ‘Ik durf inmiddels wel te zeggen dat ik het ras echt ken’

Dunya van Teckel en Teckel

Nadat ze een paar jaar in Turkije had gewoond, pakte Dunya Tuncer in Nederland haar oude beroep als hondenuitlaatster weer op. Zoals de naam al doet vermoeden focust de 26-jarige Edese zich met Teckel & Teckel Hondenuitlaatservice volledig op teckels.

Liefde voor teckels

De populariteit van teckels is toegenomen en daar speelt Dunya slim op in. “Voordat ik voor een paar jaar naar Turkije ging had ik ook een hondenuitlaatservice. Toen liet ik niet alleen teckels uit. Drieënhalf jaar lang liet ik alle hondenrassen uit. Terug uit het buitenland besloot ik mijn oude beroep weer op te pakken. Ik merkte in mijn omgeving dat teckels heel erg populair waren geworden, deze populariteit stijgt nog steeds. Omdat de teckel echt mijn favoriete hondenras is, besloot ik dit keer mijn uitlaatservice volledig op dit ras te richten.” 

Community van teckelbaasjes

Dunya is opgegroeid met teckels en is momenteel trots baasje van twee kleine viervoeters: Dax en Nola. Uiteraard zijn ook zij teckels. “Ik durf inmiddels wel te zeggen dat ik het ras echt ken. Niet alleen vind ik het leuke eigenwijze hondjes, ik begrijp teckels echt. Inmiddels is er een soort community van teckelbaasjes ontstaan, een warme kring waarin ik me thuis voel.”

“Tot vorig jaar had ik zelf drie teckels. Helaas moest ik vorig jaar van één van mijn hondjes afscheid nemen. Heel verdrietig, want hij was echt mijn maatje en de mascotte van de uitlaatservice. Maar ik ben natuurlijk nog ontzettend blij met Dax en Nola.” 

Quality time met Dax en Nola

Dax en Nola mogen vaak met de uitlaatservice mee. Maar om aandacht van Dunya hoeven ze zich zeker geen zorgen te maken. “Ik laat maximaal zes honden per keer uit, inclusief Dax en Nola. Zo weet ik zeker ik dat alle hondjes voldoende aandacht kan schenken. Het komt geregeld voor dat ik al zes klantjes heb, dan blijven Dax en Nola thuis. Voor hen maak ik dan een extra ronde. Daar kan ik dan echt van genieten, en mijn hondjes ook. De afwisseling van het meegaan met de groep en met z’n tweetjes uitgelaten worden, is voor hen en mij precies goed. De groep is leuk, lekker spelen en ravotten. Maar quality time met elkaar is ook heel belangrijk.”

Basiscommando’s zijn belangrijk

In principe zijn alle teckels welkom bij Dunya, er is slechts één voorwaarde. “De hondjes die meegaan moeten de basiscommando’s kennen. Ik ga graag naar plekken waar de honden (deels) los mogen. Als ik een uur lang met zes honden aan de wandel ben die niet weten wat ‘hier’ of ‘stop’ is, wordt het flinke uitdaging om bij elkaar te blijven.’

De groep bij elkaar houden is niet alles waar Dunya rekening mee moet houden. ‘Ik moet ook rekening houden met het geslacht van de hondjes, de periode van loopsheid en of de hondjes wel of niet gecastreerd/gesteriliseerd zijn.” Met een knipoog voegt Dunya hieraan toe: “Het kan natuurlijk niet zo zijn dat ik van een baasje één teckel meeneem en er acht terugbreng!”

Ede heeft fijne uitlaatplekjes

Rennen op de hei, spelen in het bos of zwemmen in Kernhem. Het is zeker niet saai voor teckeltjes om mee te gaan met Teckel & Teckel Hondenuitlaatservice, want Dunya laat de hondjes steeds ergens anders uit. “Ik ben vijf dagen per week in de weer met de hondjes. Het is niet alleen voor mij, maar ook voor de teckels fijn verschillende plekjes op te zoeken. Ede heeft echt hele fijne uitlaatplekjes. Als het heel warm is ga ik graag met ze naar het bos, lekker in de schaduw. Maar is het wat frisser, dan is de hei ideaal. In Kernhem is een watertje waar honden in mogen, daar ga ik graag heen met de fanatieke zwemmers onder de teckels. Uiteraard zorg ik ervoor dat ze altijd weer droog bij de baasjes worden teruggebracht.”

Dunya van Teckel & Teckel Hondenuitlaatservice: ‘Ik durf inmiddels wel te zeggen dat ik het ras echt ken’

 • Edenaren, Ondernemer uitgelicht

Nadat ze een paar jaar in Turkije had gewoond, pakte Dunya Tuncer in Nederland haar oude…

Dunya van Teckel en Teckel

Lees ook:

Meer in deze categorie

Ondernemer uitgelicht

Ga naar “Joep van Velvet Ede: ‘Veel mensen denken dat ik ermee stop omdat het slecht gaat met de winkel, maar dat is niet zo’”

Joep van Velvet Ede: ‘Veel mensen denken dat ik ermee stop omdat het slecht gaat met de winkel, maar dat is niet zo’

Ga naar “Joost is de enige lijstenmaker in Ede: ‘Een goede lijst versterkt het kunstwerk of object’”

Joost is de enige lijstenmaker in Ede: ‘Een goede lijst versterkt het kunstwerk of object’

Aangeboden door Qredits

Joost lijstenmakerij qredits
Ga naar “Annedien is illustrator: ‘Ik teken over klein geluk en grote verhalen’”

Annedien is illustrator: ‘Ik teken over klein geluk en grote verhalen’

Annedien illustreert

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99”

Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99

 • Geldig t/m 31 december 2022
Ga naar “op alles van Leifheit”

op alles van Leifheit

 • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Sylvie Meis luxe huispak € 24,99”

Sylvie Meis luxe huispak € 24,99

 • ALDI
 • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Lamswollen sloffen vanaf € 22,99”

Lamswollen sloffen vanaf € 22,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “Kistje mandarijnen € 2,99”

Kistje mandarijnen € 2,99

 • ALDI
 • Geldig t/m 4 december 2022

Vacatures

Ga naar “Helpende”

Helpende

 • Vilente – De Klinkenberg
 • Parttime
De Klinkenberg
Ga naar “Procescoördinator Interventieteam”

Procescoördinator Interventieteam

 • Gemeente Ede
 • Fulltime/Parttime
Gemeentehuis Ede

Agenda

Ga naar “Dickens Fair Bennekom”

Dickens Fair Bennekom

 • Van 9 dec t/m 10 dec
Dickens Fair BennekomDickens Fair Bennekom
Ga naar “Kerstconcert met samenzang COV-Bennekom/OBK Bennek”

Kerstconcert met samenzang COV-Bennekom/OBK Bennek

 • 17 december 2022