Ede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Voor babykleding met toffe opdruk moet je bij de Edese Dita zijn

Door Hanneke van Olst 2 oktober 2020

Bij de 27-jarige Edese Dita Kalfs zit creatief bezig zijn in het bloed. Naast haar werk als officemanager heeft ze namelijk een eigen bedrijfje in baby- en kinderkleertjes: LEF design. 

Ongeveer drie jaar geleden begon Dita met het maken van shirtjes voor familie en kennissen. “Deze hobby is een beetje uit de hand gelopen”, vertelt ze lachend. “Om bij het begin te beginnen: ik vind het leuk om te hobbyen en daarom heb ik in 2017 een plotter snijmachine aangeschaft. Hier kon ik van alles mee: van kaartjes en etiketten maken tot aan het bedrukken van kleding. Uiteindelijk bleef mijn favoriete onderdeel over: kleding bedrukken.”

Gepersonaliseerde babykleding

“Ik kreeg een drukpers voor mijn verjaardag en begon gepersonaliseerde babykleding te bedrukken. Deze gaf ik cadeau aan familie en vrienden. Al gauw liep dit qua bestellingen uit de hand en besloot ik een webshop te starten. Ik nam contact op met mijn zwager, die ICT/online specialist is. Die kon wel ‘even’ een webshop voor mij bouwen. Met deze webshop was ik van plan mijn designs te gaan verkopen; dit begon met baby shirtjes maar is inmiddels uitgebreid tot sweaters, broekjes, kraamcadeau pakketten en kinderkoffers.”

LEF design levert rompertjes en kleding met tekst of opdruk. Denk aan een rompertje met ‘If mom says no my aunt will say yes‘ erop, of een sweater met ‘kleine baas‘ erop. Daarnaast verkoopt Dita broekjes met toffe printjes, shirts voor papa’s en mama’s en kraamcadeaus. Een zelfbedachte tekst laten drukken op een kledingstuk kan ook.

LEF design
Foto: LEF design

Veel leren

Ondertussen heeft Dita zoveel geleerd dat ze de webshop zelf kan onderhouden. “Ik zie dit inmiddels als een extra hobby”, vertelt ze lachend. “Het stukje social media/marketing vind ik ook erg leuk om te doen. Dit komt ook terug in mijn baan als freelance officemanager.” Maar dat is niet het enige waar Dita energie van krijgt. “Als ik toch iets zou moeten kiezen van alle dingen die ik leuk vind: het (digitale) persoonlijke contact met klanten. Het geeft heel veel voldoening om te zien hoe je iemand enthousiast kan maken met een ontwerp dat jij speciaal voor hun bedacht en geproduceerd hebt. Het contact verloopt vaak via de chat op de website, Instagram of Facebook. Met sommige klanten heb ik langdurig en leuk contact waarbij er ook over andere zaken dan LEF gesproken wordt.”

Niet fulltime

Hoewel Dita veel plezier heeft in LEF design, ziet ze zichzelf dit niet de hele week doen. “Ik zou dit niet fulltime willen doen omdat ik denk dat het persoonlijke er dan vanaf gaat”, legt ze uit. Het is voor mij echt een hobby en daarom wil ik geen grote aantallen maken. Ik haal mijn energie uit het contact met klanten, klanten die enthousiast terugkomen omdat ik het perfecte ‘custommade’ product bij ze afgeleverd heb. Als ik dit ooit fulltime zou gaan doen, zou ik het samen met iemand willen doen.”

Dita doet het werk voor LEF alleen, maar heeft wel een samenwerking met vriendin Annemiek van Kei Design. Zij is grafisch vormgever en samen hebben ze de categorie ‘kraamcadeau pakketten’ bedacht. “Zij ontwerpt en levert hiervoor de geboorteposters.”

Kraam op evenement

Dita’s huidige baan is freelance officemanager en de combinatie met LEF werkt perfect voor haar. “Ik vind het leuk zoals het nu gaat. Wat me wel heel tof lijkt, is om nog een keer (als de coronaperiode voorbij is) met een kraam van LEF op een evenement te staan.”

Inspiratie

Haar inspiratie haalt Dita overal vandaan: van reclames op tv tot scrollen op het internet. “Naast deze dingen krijg ik ook veel inspiratie door mijn eigen klanten die met verzoekjes komen die ik zó leuk vind dat ik uiteindelijk besluit het ontwerp toe te voegen in mijn webshop.”

Nog een leuk nieuwtje: Dita is trotse tante van zes kinderen, maar mag binnenkort ook aan de slag voor haar eigen kleintje. Ze is namelijk zwanger van een meisje!


Meer over LEF design ontdekken?

LEF design kinderkleding

Beekhuizerzand 8, Ede

Bekijk meer:kinderkleding

adv.