Ede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze man bezorgt je ’s nachts binnen een halfuur koud bier

Door Hanneke van Olst 12 april 2019

Het is de nachtmerrie op iedere studentenparty of bedrijfsfeest: de drank is op. Midden in de nacht is er ook geen winkel open in Ede, dus wat doe je dan? Dan bestel je bij bierkoerier Bierpoint. Een halfuurtje later staat Aram Arshakyan (23) voor de deur, mét ijskoude pils, wijn of mixdrankjes. 

Aram is nog maar 23 jaar oud, maar zit niet bepaald stil. Hij runt namelijk bierkoeriersbedrijf Bierpoint, heeft een autobedrijf en is samen met zijn broer en een goede vriend eigenaar van een transportbedrijf. “Ik heb altijd eigen werk willen hebben, al is voor iemand anders werken ook geen probleem hoor”, lacht hij.

Bierpoint

Bierpoint bestond al in Zwolle. “Het was van een kennis van mij. Hij wilde er vijf jaar geleden mee stoppen en ik heb toen de website overgenomen.” Niet in Zwolle, maar in Ede en omgeving. “Ik heb alle gegevens aangepast en het assortiment uitgebreid. Mensen kunnen nu via de website verschillende soorten bier, wijn, frisdranken en mixdrankjes bestellen. En ook rookwaren en snacks trouwens.”

Bierpoint bezorgt dagelijks tussen 22.00 en 03.00 uur, behalve op zondag en maandag. “Eerst bezorgden we ook op zondag, maar dan kwamen er eigenlijk geen bestellingen binnen. Op maandag geldt hetzelfde”, legt Aram uit. “De drukste dagen zijn donderdag, vrijdag en zaterdag. Op een gemiddelde zaterdag komen er vijf, zes bestellingen binnen. Dan rijden we ook met twee auto’s” Klanten mogen ook buiten de openingstijden bellen, al gebeurt dat bijna nooit.

Alarm op telefoon

Betekent dat voor Aram heel veel gebroken nachten? “Ik heb er ondertussen aan gewend. Ik slaap zelf van drie tot acht uur ongeveer, dan word ik alweer wakker. Meestal kijk ik ’s nachts films en wacht op bestellingen. Dan is het zo 02.00 uur en daarna komen er nog maar weinig bestellingen binnen. Ik heb wel voor de zekerheid een alarm op mijn telefoon ingesteld dat afgaat als er een bestelling binnenkomt. Voor als ik toch in slaap val.”

Bezorgen

Op de drukke dagen levert Aram tussen 22.00 en 03.00 uur vanuit het magazijn op het industrieterrein van Ede. Op rustige dagen blijft hij lekker thuis. “Thuis heb ik ook een voorraad staan, altijd een krat of zes.” De bestelling moet binnen een halfuur bij de klant zijn als het in Ede is. Buiten Ede geldt een bezorgtijd van 45 minuten. “Soms word ik gebeld door mensen die de bestelling op willen halen. Maar dat doe ik niet, voor eigen veiligheid. Wie weet wie er voor de deur staat midden in de nacht.”

Barneveld

“De laatste tijd krijg ik veel belletjes uit Barneveld. Daar bezorg ik niet, maar de bierkoerier die daar zat is gestopt. Ik ben nu aan het kijken of ik kan uitbreiden met een tweede vestiging in Amersfoort. Dan ga ik ook in Barneveld bezorgen. Hopelijk lukt het voor de zomer, want dan is het een stuk drukker dan in de winter. Ik zou in de toekomst wel uit willen breiden naar de hele regio.”

Wat ook nog toekomstmuziek is maar al wel op de planning staat, is het aanbieden van partyspelletjes. “We zijn nu bezig met een onderzoek naar welke partyspelletjes populair zijn. Die willen we dan ook gaan bezorgen. Je kunt ze niet alleen kopen, maar ook huren.”

Gezellige feestjes

Voor nu bezorgt Aram vooral in Ede, maar ook veel bij studentenfeestjes in Wageningen. Bezorgen binnen Ede is gratis, daarbuiten betaal je €2,50 per bestelling. “We bezorgen altijd op gezellige feestjes. Eigenlijk komen we nooit iets heel raars tegen”, licht Aram toe. “Dat is ook de bedoeling, we willen de gezelligheid versterken. Vaak worden we uitgenodigd om zelf ook mee te feesten. Dat doen we niet hoor, maar het is wel grappig.”

En als de klanten overduidelijk erg dronken zijn? “Dat heb ik eigenlijk nog nooit meegemaakt. Als ze een bestelling kunnen plaatsen, kunnen ze het toch nog wel aan allemaal. Ik bezorg niet bij mensen onder de 18 jaar en niet op hangplekken of een afgesproken plek buiten.”

Heineken en Hertog Jan

Edenaren laten vooral graag bier bezorgen ’s nachts. “Ik bezorg ook af en toe wijn, maar niet zoveel als bier. Heineken en Hertog Jan zijn het populairst. Rookwaren bezorg ik eigenlijk nooit los, dat bestellen mensen vaak bij drank. En mixdrankjes zie je veel bij jongeren.”


Meer over Bierkoerier Bierpoint.nl ontdekken?

Bierkoerier Bierpoint.nl traiteurs

Vandaag gesloten

, Ede

Bekijk meer:traiteurs

adv.