Daisy en Helma runnen winkel Leuk!: ‘Dat wij moeder en dochter zijn maakt ons uniek’

Daisy en Helma van kledingwinkel Leuk!. Foto: Evie Langeveld

Sinds 2019 zijn Daisy van de Vendel – van de Pol en Helma van de Pol de eigenaresses van kinderkledingwinkel Leuk!. “De vorige eigenaren zochten twee nieuwe eigenaren. Ik geloof dat ze best veel reacties hadden gehad. Wat ons uniek maakt is dat we moeder en dochter zijn. We werden gevraagd om op gesprek te komen en dat klikte eigenlijk direct heel leuk.”

Een eigen zaak

Daisy zag het berichtje van de vorige eigenaren voorbijkomen en stuurde het direct naar haar moeder door. “Mam, ik heb iets leuks gezien”, zei ze vol enthousiasme tegen haar moeder. Helma moest even schakelen, een eigen zaak is immers niet niks. Uiteindelijk waren ze toch allebei enthousiast en besloten ze een berichtje te sturen. “Dan sta je een tijdje later bij de Kamer van Koophandel en heb je opeens samen een eigen zaak.” 

Ervaring

Geheel nieuw was de winkel voor moeder en dochter niet. Helma vertelt hoe ze haar leven lang al in kledingwinkels heeft gewerkt. Daisy werkte, voor ze Leuk! overnam, in de kinderopvang. “Het leuke is dat ik nu regelmatig kinderen over de vloer heb die ik als baby of peuter op de opvang heb gehad. Die zijn nu een stuk ouder en komen hier met hun moeder kledingshoppen. Het is leuk om op deze manier ouders uit Ede te blijven spreken”, deelt Daisy. 

Tweedehands (merk)kleding

Leuk! is niet zomaar een kledingwinkel. Bij Leuk! kunnen klanten terecht voor tweedehands (merk)kleding. “Voor kinderkleding vanaf maatje 50 tot maat 176 kunnen mensen hier bij ons terecht. En voor de grote meiden hebben we nog wat kledingstukken in maat XS en S. Naast de kinderkleding verkopen we positiekleding en accessoires als tassen en schoenen. De kleding is hoofdzakelijk tweedehands en wordt door mensen ingeleverd. De inbrengers krijgen nadat een artikel verkocht is veertig procent van de verkoopprijs. Wij zoeken het uit, bepalen de prijs en verkopen het. Levert een inbrenger kleding in dan moet dit gewassen, gestreken en thuis al goed bekeken zijn.” 

Een kijkje in de kledingwinkel Leuk!. Foto: Evie Langeveld

Anders dan een kringloopwinkel

Kwaliteit staat bij Leuk! voorop. “Gaatjes, vlekken of lijmresten zijn dingen die je regelmatig op kinderkleding terugziet. Het is belangrijk dat hier thuis al naar gekeken is. Wij kunnen de kleding immers alleen in goede staat verkopen. We zijn dan ook echt kritisch omdat we alleen mooie en kwalitatieve artikelen in de rekken willen hangen. Het liefst nemen we merkkleding aan, dit zie je ook met name in de rekken hangen. De bedragen voor reguliere kinderkleding kunnen al laag liggen, het is dan niet de moeite waard deze nog voor een paar euro in een rek te hangen. Op deze manier onderscheiden we ons ook van een kringloopwinkel.”

Tweedehands kleding is van deze tijd

Daisy en Helma merken dat tweedehands kleding kopen meer en meer in trek is. Niet alleen onder de oudere generatie is dit het geval. Ook tienermeiden stappen regelmatig binnen. Al zijn de meeste klanten moeders van jonge kinderen. “Onze winkeltijden zijn wat anders dan die van reguliere winkels. Wij gaan om kwart voor negen open vanwege de schooltijden. Ouders kunnen, nadat ze hun kinderen naar school hebben gebracht, de winkel binnenstappen. De momenten dat de winkel gesloten is werken we hard om de kleding goed uit te zoeken en te prijzen. We zijn dus minder uren open voor klanten, maar zijn in die uren wel echt beschikbaar voor onze klanten. Dat vinden we belangrijk.”

Meer in deze categorie

Ondernemer uitgelicht

Ga naar “Joep van Velvet Ede: ‘Veel mensen denken dat ik ermee stop omdat het slecht gaat met de winkel, maar dat is niet zo’”

Joep van Velvet Ede: ‘Veel mensen denken dat ik ermee stop omdat het slecht gaat met de winkel, maar dat is niet zo’

Ga naar “Joost is de enige lijstenmaker in Ede: ‘Een goede lijst versterkt het kunstwerk of object’”

Joost is de enige lijstenmaker in Ede: ‘Een goede lijst versterkt het kunstwerk of object’

Aangeboden door Qredits

Joost lijstenmakerij qredits
Ga naar “Annedien is illustrator: ‘Ik teken over klein geluk en grote verhalen’”

Annedien is illustrator: ‘Ik teken over klein geluk en grote verhalen’

Annedien illustreert

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99”

Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99

 • Geldig t/m 31 december 2022
Ga naar “op alles van Leifheit”

op alles van Leifheit

 • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Sylvie Meis luxe huispak € 24,99”

Sylvie Meis luxe huispak € 24,99

 • ALDI
 • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Lamswollen sloffen vanaf € 22,99”

Lamswollen sloffen vanaf € 22,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “Kistje mandarijnen € 2,99”

Kistje mandarijnen € 2,99

 • ALDI
 • Geldig t/m 4 december 2022

Vacatures

Ga naar “Helpende”

Helpende

 • Vilente – De Klinkenberg
 • Parttime
De Klinkenberg
Ga naar “Procescoördinator Interventieteam”

Procescoördinator Interventieteam

 • Gemeente Ede
 • Fulltime/Parttime
Gemeentehuis Ede

Agenda

Ga naar “Dickens Fair Bennekom”

Dickens Fair Bennekom

 • Van 9 dec t/m 10 dec
Dickens Fair BennekomDickens Fair Bennekom
Ga naar “Kerstconcert met samenzang COV-Bennekom/OBK Bennek”

Kerstconcert met samenzang COV-Bennekom/OBK Bennek

 • 17 december 2022