Bonnie en Marina hebben een paardentaxi: ‘We zijn er voor mens en paard’

Paardentaxi De Gouden Koets
Bonnie en Marina zijn eigenaren van De Gouden Koets. Foto: Kiki Verheijen

Omdat paardentaxi’s schaars zijn in Bennekom en omstreken, besloten Marina en Bonnie met hun Gouden Koets te zorgen voor paardenvervoer.

De Bennekomse Marina de Roos (64) en Bonnie van de Kieft (28) zijn moeder en dochter en delen dezelfde passie. “We zijn allebei paardenliefhebbers”, vertelt Marina. “Ik heb al van jongs af aan paarden. Paardrijden is me met de paplepel ingegoten en dat is bij mijn dochter eigenlijk niet anders. Inmiddels rij ik zelf niet meer, maar dat maakt de liefde voor paarden er niet minder om.”

Paardentaxi’s zijn schaars

Bonnie zit wel geregeld in het zadel en is ook vaak op stal te vinden. Logisch, want daar staat haar eigen paard Charlie. Bonnie: “Om Charlie te verplaatsen moest ik steeds een beroep doen op anderen. Ik leende altijd een wagen of trailer als ik naar een wedstrijd of kliniek moest. Fijn dat die mogelijkheid er was natuurlijk, maar ik wilde niet zo vaak afhankelijk zijn van anderen. Ik kwam erachter dat paardentaxi’s schaars zijn in de regio, dus besloot ik zelf een wagen te kopen. Toen ik die eenmaal had kreeg ik op stal steeds vaker de vraag of ik andere paarden wilde chauffeuren, dat bracht me op het idee te gaan ondernemen.”

Samen ondernemen

Omdat Bonnie een fulltime baan heeft, besloten zij en haar moeder samen ‘Paardentaxi De Gouden Koets’ te beginnen. “Ik mag dan wel geen paard meer rijden, maar in de wagen rij ik maar al te graag”, zegt Marina. “Heerlijk om zo nog iets te kunnen doen met mijn passie én andere mensen te ontmoeten die deze passie delen. Bonnie rijdt in het weekend met de taxi en ik doordeweeks. Ik heb ook altijd de mogelijkheid de telefoon op te nemen, dus ook de spoedritten neem ik voor mijn rekening.”

Moeder en dochter bij hun ‘Gouden Koets ‘. Foto: Kiki Verheijen

Paardentaxi De Gouden Koets

Met Paardentaxi De Gouden Koets brengen moeder en dochter elk paard én zijn of haar verzorger(s) van A naar B. “Ik heb bewust gekozen voor een wagen en niet voor een trailer,”begint Bonnie. “Persoonlijk vind ik een wagen wat veiliger en dus meer zorgeloos. Een wagen slingert niet achter je aan tijdens het rijden, is minder windgevoelig en omdat een paard achterstevoren vervoerd wordt, voelt het voor een paard natuurlijker aan. In onze wagen kunnen we twee paarden tegelijk vervoeren, is ruimte genoeg voor alle attributen die mee moeten én er kunnen nog twee passagiers met ons mee.”      

Het extraatje van de chauffeurs

Moeder en dochter vervoeren niet alleen de paarden naar wedstrijden, klinieken, ritten of trainingen. Ze bieden ook altijd een luisterend oor. Marina: “We zijn er voor mens en paard. Naar een kliniek gaan met je paard kan ontzettend spannend zijn. Het komt natuurlijk en jammer genoeg wel eens voor dat mensen slecht nieuws krijgen als ze met hun paard uit de kliniek komen. Hun paard mag niet meer rijden, of nog erger… Op zulke momenten is het prettig voor onze klanten dat ze niet achter het stuur hoeven te kruipen om naar huis te rijden. Ze zitten naast mij of Bonnie en wij zijn er dan ook om naar ze te luisteren. Ze kunnen even stoom afblazen, met ons van gedachten wisselen.”

Bonnie vult haar moeder aan: “Dat luisterend oor bieden we natuurlijk altijd. Bij spannende tijden en verdrietige berichten, maar ook na een strand- of bosrit of het winnen van een wedstrijd. We hebben de meest uiteenlopende gesprekken en dat maakt taxiën zo mooi.”  

Wil je meer weten over De Gouden Koets? Op Instagram en Facebook vind je meer informatie. Heb je met spoed een taxi nodig voor je paard? Bel dan (dag en nacht) 06-10884688.

Meer in deze categorie

Ondernemer uitgelicht

Ga naar “Je hond op een tas? Sabine maakt ontwerpen van huisdieren en bedrukt ze op producten”

Je hond op een tas? Sabine maakt ontwerpen van huisdieren en bedrukt ze op producten

Ga naar “Job runt met zijn zoon Giel Blokjesland: ‘Mensen rijden gerust 200 kilometer voor een legosteentje’”

Job runt met zijn zoon Giel Blokjesland: ‘Mensen rijden gerust 200 kilometer voor een legosteentje’

Job Kuit BLokjesland
Ga naar “Geregistreerd-mondhygiënist Corina en Johnny Joker maken tandenpoetsen leuker voor kinderen”

Geregistreerd-mondhygiënist Corina en Johnny Joker maken tandenpoetsen leuker voor kinderen

C. Dollen

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Heerlijk genieten!”

Heerlijk genieten!

 • Melk & Puur
 • Geldig t/m 7 september 2023

Topper

Ga naar “Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99”

Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99

 • Geldig t/m 31 december 2022
Ga naar “GORDIJN van € 17,99 voor € 12,99”

GORDIJN van € 17,99 voor € 12,99

 • Geldig t/m 2 oktober 2022
Ga naar “Alle Perla huisblends van € 18,76 voor € 9,38”

Alle Perla huisblends van € 18,76 voor € 9,38

 • Geldig t/m 2 oktober 2022
Ga naar “AH Bloemkool € 0,99”

AH Bloemkool € 0,99

 • Geldig t/m 2 oktober 2022

Vacatures

Ga naar “Ondersteuner relatiebeheer”

Ondersteuner relatiebeheer

 • Christelijke Hogeschool Ede
 • Parttime
Ga naar “Assistent Financial Controller”

Assistent Financial Controller

 • Alliance Automotive Group Benelux
 • Fulltime/Parttime

Agenda

Ga naar “Störrig Festival”

Störrig Festival

 • 30 oktober 2022
Störrig Festival 2018
Ga naar “Oktoberfest in Ede”

Oktoberfest in Ede

 • Van 5 nov t/m 6 nov
Ga naar “Edese IJsvereniging: Skeelerinstuif t/m 12 jaar”

Edese IJsvereniging: Skeelerinstuif t/m 12 jaar

 • Van 6 apr t/m 28 sep