Hoe Nienke’s droom een succesvol bedrijf werd: ‘Mensen komen vanuit het hele land’

Aangeboden door Qredits

atelier nie nie nienke roelofs

Tijdens de lockdowns werd zelf kleding naaien razend populair. Nienke Niesink was ver voor die tijd al dol op haar eigen kleding maken. Door de toenemende populariteit ervan, ontstond bij haar het idee voor een atelier waar mensen haar hobby delen en uitvoeren. Met de hulp van Qredits voor startende ondernemers is Atelier Nie Nie een feit. “Hier komt de sewing community samen.”

Atelier Nie Nie

In haar atelier geeft Nienke naailessen en workshops voor beginners en gevorderden. Je leert bij haar hoe je allerlei mooie kledingstukken zelf kunt maken. Je kunt er ook stoffen en patronen kopen. Als er geen lessen zijn, is er een open atelier. Mensen mogen dan hun eigen projecten uitvoeren: alle benodigde materialen zijn beschikbaar. “Het atelier is daardoor ook een plek voor verbinding met andere mensen in de zogeheten sewing community“, vertelt Nienke. Die gemeenschap heeft namelijk niet veel plekken om samen te komen. “Daarom komen mensen vanuit het hele land naar Atelier Nie Nie.”

Vliegende start met Qredits

Voor ze haar atelier opende, blogde Nienke al over haar naaiwerk. “Het viel me op hoe groot die gemeenschap eigenlijk is. Daarentegen is het een hobby die je vaak niet zomaar deelt met de buurvrouw. Het is echt een niche.” Via Qredits kreeg ze een zakelijk krediet om haar winkel en atelier te openen. “Ik vond dat razendspannend, maar mijn bedrijfsadviseur Geert heeft me helemaal gerustgesteld. Hij heeft mijn plannen bekeken en gaf tips waar ik écht iets aan heb gehad, bijvoorbeeld over hoe ik mijn administratie het beste kan inrichten.”

Ondanks dat haar gesprekken met Geert vooral digitaal waren door de lockdown, vond Nienke de persoonlijke aanpak van Qredits heel fijn. “Het was de eerste keer dat ik een ondernemingsplan of financieel plan maakte. Geert legde goed uit waar ik het nog moest verbeteren om een goede start te maken. Zonder hem was het misschien niet gelukt. We hebben nog altijd contact over hoe het gaat en of ik nog hulp nodig heb.”

Een plek voor verbinding

Nie Nie is een plek waar iedereen welkom is, of je nu voor het eerst kleding gaat maken of het al jaren doet. “Hier kunnen mensen ideeën uitwisselen, elkaar inspireren en elkaar verder helpen.” Ook de naailessen zijn voor ieder niveau. “En het is ook helemaal niet alleen voor oudere dames. Er komt ook wel eens iemand de winkel in lopen die vraagt naar kleding in de etalage. Dan leg ik altijd uit dat het niet te koop is, maar dat ik ze met liefde leer hoe ze het zelf kunnen maken. Zo heb ik een heleboel nieuwe leerlingen ontmoet.”

De volledige outfit

Nienke vindt het belangrijk om zich te ontwikkelen. Daarom volgt ze nu een opleiding om te leren hoe je schoenen maakt, om ook daarvoor de ruimte te bieden in haar atelier. “Nu maak ik al tassen en kleding, maar met schoenen erbij kun je hier je hele outfit afmaken!”

Over Qredits

Coaching, training en krediet. Dat is Qredits. Een springplank voor starters, een buddy voor beginners en een vliegwiel voor blijvers. Oftewel; Qredits is er voor startende ondernemers én bestaande ondernemers. In alle branches. Of je nou een eigen bakkerij begint, zzp-er in de bouw bent, of je toko wilt uitbreiden; het begint bij ondernemen. En ondernemen begint bij Qredits.

Meer in deze categorie

Ondernemer uitgelicht

Ga naar “Joep van Velvet Ede: ‘Veel mensen denken dat ik ermee stop omdat het slecht gaat met de winkel, maar dat is niet zo’”

Joep van Velvet Ede: ‘Veel mensen denken dat ik ermee stop omdat het slecht gaat met de winkel, maar dat is niet zo’

Ga naar “Joost is de enige lijstenmaker in Ede: ‘Een goede lijst versterkt het kunstwerk of object’”

Joost is de enige lijstenmaker in Ede: ‘Een goede lijst versterkt het kunstwerk of object’

Aangeboden door Qredits

Joost lijstenmakerij qredits
Ga naar “Annedien is illustrator: ‘Ik teken over klein geluk en grote verhalen’”

Annedien is illustrator: ‘Ik teken over klein geluk en grote verhalen’

Annedien illustreert

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99”

Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99

 • Geldig t/m 31 december 2022
Ga naar “Lamswollen sloffen vanaf € 22,99”

Lamswollen sloffen vanaf € 22,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “Jan van Haasteren puzzel € 9,99”

Jan van Haasteren puzzel € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “Alle Milner smeerkaas en Parrano 60-100 gram van € 4,18 voor € 2,09”

Alle Milner smeerkaas en Parrano 60-100 gram van € 4,18 voor € 2,09

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “HOUTEN KERSTBOOMPJES”

HOUTEN KERSTBOOMPJES

 • Xenos
 • Geldig t/m 11 december 2022

Vacatures

Ga naar “Helpende”

Helpende

 • Vilente – De Klinkenberg
 • Parttime
De Klinkenberg

Agenda

Ga naar “Dickens Fair Bennekom”

Dickens Fair Bennekom

 • Van 9 dec t/m 10 dec
Dickens Fair BennekomDickens Fair Bennekom
Ga naar “Kerstconcert met samenzang COV-Bennekom/OBK Bennek”

Kerstconcert met samenzang COV-Bennekom/OBK Bennek

 • 17 december 2022