Annedien is illustrator: ‘Ik teken over klein geluk en grote verhalen’

Annedien illustreert

Tijdens een burn-out kwam Annedien Hoogenboom (37) er bij toeval achter dat ze goed kon tekenen.  Sinds augustus dit jaar is ze als illustrator het gezicht achter Annedien.illustreert.

Van Rotterdam naar Ede

Annedien en haar man Matthijs verhuisden in 2020 samen met hun dochtertje Emma van Rotterdam naar Ede. “We dachten altijd dat we de rest van ons leven in de stad zouden wonen. Nadat ik twee burn-outs had gehad dachten we daar toch anders over.  Niet alleen wilde ik weer dichter bij familie wonen, ik wilde ook weg uit ‘het gehaaste wereldje’ en dichter bij de natuur zijn. In Ede hebben we dat gevonden (lees hier meer over hun verhuizing).”

Tekenen om gevoelens te uiten

Om uiting te geven aan haar gevoelens is Annedien tijdens haar tweede burn-out gaan tekenen. “ Ik tekende geregeld hoe ik mij voelde en wat mijn dromen waren over de toekomst. Al vrij snel deelde ik mijn tekeningen en verhaal over de situatie waarin ik mij bevond op Instagram en Facebook. De positieve reacties die ik daarop kreeg, motiveerden mij om meer te gaan tekenen.”  

Een nieuwe stap

Annedien stopte met haar baan in maatschappelijk werk en besloot van haar hobby haar werk te maken. “Ik ben altijd creatief geweest en wilde daar graag meer mee doen, maar ik wist niet zo goed met wat precies en hoe ik dat aan kon vliegen. Nu had ik niets meer te verliezen, dus toen bleek dat illustreren me goed afging én ik het ontzettend leuk vind, was dit een logische stap.  

Klein geluk, grote verhalen

“Het mooie aan illustreren vind ik dat ik er een boodschap mee over kan brengen en mensen kan inspireren. Ik teken over klein geluk en grote verhalen. Een kopje koffie, een wandeling, vogeltjes, onze tuin: ik kan ontzettend genieten van kleine dingen. Maar ik draag wel een groot verhaal met me mee; dat van mijn burn-out. Iedereen heeft zijn eigen grote verhaal, maar het lukt niet iedereen om te genieten van de kleine dingen. Ik hoop dat ik daar een beetje bij kan helpen.”

Annedien ilustreert
De kaarten van Annedien zijn te koop in haar webshop en bij Boerderij Hoekelum. Foto: Matthijs Hoogenboom

Kaarten, accessoires en opdrachten

Op de website van Annedien zijn kaarten en leuke accessoires zoals tassen en mokken te vinden. Maar Annedien werkt ook voor verschillende opdrachtgevers. “Voor mijn kaarten laat ik me inspireren door alles om mij heen; mijn gevoel, het seizoen, Engeland (mijn favoriete vakantieland), kleuren, het geloof en noem maar op. Ik heb onlangs een serie herfstkaarten aan de webshop toegevoegd en er is een serie kerstkaarten in de maak. Ik heb illustraties voor een magazine gemaakt en voor een coach maakte ik een illustratie voor haar website. Op dit moment heb ik één verkooppunt in Ede: bij Boerderij Hoekelum. Ik hoop voor de toekomst op nog meer opdrachten en samenwerking met leuke winkels om mijn producten te verkopen.” 

Meer in deze categorie

Ondernemer uitgelicht

Ga naar “Evelien is het gezicht achter De Wagenschuur: ‘Dit is een plek waar aandacht, rust en tijd is voor alle mensen’”

Evelien is het gezicht achter De Wagenschuur: ‘Dit is een plek waar aandacht, rust en tijd is voor alle mensen’

Ga naar “Een opblaasbare Abraham of Sarah-pop huren: dat doe je gewoon bij Eddy in Ede”

Een opblaasbare Abraham of Sarah-pop huren: dat doe je gewoon bij Eddy in Ede

Aangeboden door Opblaasfiguurshop.nl

Abraham pop huren Sarah pop huren Ede Opblaasfiguurshop.nl Eddy Marinda
Ga naar “Lizzy van conceptstore BIJ MIJ: ‘Soms zijn vrouwen wel anderhalf uur aan het rondneuzen in de winkel’”

Lizzy van conceptstore BIJ MIJ: ‘Soms zijn vrouwen wel anderhalf uur aan het rondneuzen in de winkel’

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Elektrische verwarmingsartikelen vanaf € 19,99”

Elektrische verwarmingsartikelen vanaf € 19,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “Lamswollen pantoffels vanaf € 22,99”

Lamswollen pantoffels vanaf € 22,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “HAMBURGER À LA MINUTE OF NEW YORK, VARKENSSCHNITZEL GEPANEERD, KIP KROKANT SCHNITZELS, FILETLAPJES, GRILLBURGER, SLAVINK VARKEN OF LEKKER VEGGIE VEGAN NUGGETS 1+1 gratis”

HAMBURGER À LA MINUTE OF NEW YORK, VARKENSSCHNITZEL GEPANEERD, KIP KROKANT SCHNITZELS, FILETLAPJES, GRILLBURGER, SLAVINK VARKEN OF LEKKER VEGGIE VEGAN NUGGETS 1+1 gratis

 • Jumbo
 • Geldig t/m 31 januari 2023
Ga naar “Alle Becel kuipjes of vloeibaar 450-500 gram/ml van € 3,99 voor € 2,79”

Alle Becel kuipjes of vloeibaar 450-500 gram/ml van € 3,99 voor € 2,79

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023

Agenda

Ga naar “Carnaval 2023 Ede”

Carnaval 2023 Ede

 • Van 18 feb t/m 21 feb
Carnaval Ede
Ga naar “Gluren bij de Buren”

Gluren bij de Buren

 • 5 februari 2023