De restaurantactie voor Team Climax komt er weer aan!

Door Hanneke van Olst 8 april 2019

De welbekende restaurantactie van Team Climax Ede voor de Roparun komt er weer aan! Als je geen idee hebt waar het over gaat: dit is een activiteit waarbij je heerlijk kunt eten in een Edes restaurant. Een gedeelte van wat je uitgeeft gaat naar de Roparun. 

Het idee is simpel. Als je zaterdagavond 13 april gaat eten bij Restaurant Buitenzorg, Balkan Restaurant, Rode peper & Basilicum, Café 100, Restaurant De Baron van Ede, Sole d’Italia, RUIG drinks & bites, Grand Café de Verleiding, Café Rail Road, Pannenkoeken & Partyboerderij Kernhem, Blues-Rock Café 545, De Brasserie, Italiaans Restaurant Pizzeria Mare e Monte, Het Oude Postkantoor, Café de Dorpsherberg, Café de Rechter of Het Uilenbos gaat een gedeelte van wat je uitgeeft naar de Roparun.

Roparun

De Roparun (‘Rotterdam Parijs run‘) is een non-stop estafetteloop die sinds 1992 wordt gehouden tussen Rotterdam en Parijs (of Hamburg) tijdens Pinksteren. Van zaterdagmiddag tot en met maandagmiddag lopen meer dan driehonderd teams de route om geld op te halen voor palliatieve zorg voor kankerpatiënten. Palliatieve zorg maakt het leven van mensen met kanker aangenamer, bijvoorbeeld door familiehuizen, hospices en therapie. Dit jaar is de Roparun in juni 2019.

Team Climax Ede

Vanuit Ede doet Team Climax al jarenlang mee met de Roparun. Hiervoor organiseren ze allerlei acties en activiteiten om geld op te halen, zoals Vriendje voor een Tientje (waarbij je naam op een van de shirts van de deelnemers komt te staan) en deze restaurantactie. Vorig jaar, in 2018, heeft Team Climax maar liefst €17.543,- opgehaald voor de Roparun!

Als je zaterdagavond 13 april naar een van de horecagelegenheden gaat, draag je automatisch je steentje bij voor de Roparun. Tijdens deze avond staat er bovendien overal een Roparun-spaarvarkentje. Daarin kun je zelf ook nog een donatie doen om zo ook zelf te sponsoren.

Lees hier meer over de Roparun en deelneemster Chantal van Team Climax:

Chantal den Aantrekker

Chantal rent met Team Climax van Parijs naar Rotterdam

Okee, dat moeten we meteen even relativeren. Chantal rent niet alle 532 kilometers zelf, want het is...

Deze winkel gaat sluiten (maar voor het zover is krijg je er dikke korting)

Ede in vroegere tijden: dit was de mode! (foto’s)

Misschien toch niet elke tien minuten een trein tussen Schiphol en Nijmegen

Meer over

Acties Edenaren

adv.