Julia, Jori en Tijm gaan wonen in de oude Sint Jacobskapel en zo ziet het er nu uit

Door Karlijn Goorts 17 april 2017

Wonen in een oude kapel: je moet het maar kunnen bedenken. Julia Dusée en Jori Harmans gaan dat doen samen met hun kindje Tijm. Hoewel ze nu nog in Crabbehof wonen, hopen ze over een tijd te kunnen verhuizen naar de Sint Jacobskapel op het St. Jacobsplein. Maar voor het zover is, moet er nog heel veel gebeuren. Toch mochten wij alvast binnenkijken.

Immens hoog plafond

Jori zwaait enthousiast de deur open. Een paar stappen verder dan de voordeur sta je midden in een groot, statig gebouw met een briljante lichtinval. En zo mogelijk nog briljantere sfeer. “Zo, welkom in ons huis”, zegt Jori. Beide staan lachend te kijken hoe wij vol verbazing een rondje maken en naar boven staren. Grote ramen en een immens hoog plafond.

Lichtinval in de Sint Jacobskapel

Even naar de lichtinval kijken.

☀️ Wat een droom!

Een bericht gedeeld door Familie met passie voor (@het_kerkhuisje) op

Maar hoe? Waarom? Wie? Wat? Waar? Vertel!

Julia lacht: “We wilden in de binnenstad wonen, maar we wilden ook per se iets bijzonders.” Terwijl Tijm stukjes speelgoed in onze tas gooit en Jori koffie zet (want ja: er staan al behoorlijk wat spullen in de kapel), legt Julia uit hoe het is gegaan. “Ik was al tijden aan het speuren op Funda en opeens zag ik ’s ochtends de Sint Jacobskapel erop staan. We hebben toen meteen gebeld en we waren de eerste.” Jori en Julia kijken elkaar lachend aan. “We deden meteen een bod toen we na de bezichtiging thuiskwamen.”

Er moet nog veel gebeuren om het pand naar de zin van de familie te maken. Julia en Jori hopen dat het over een jaar klaar is.

De kapel

De Sint Jacobskapel bestaat sinds 1910. Het pand hoorde bij het Rooms Katholiek ziekenhuis, maar werd bewaard toen het ziekenhuis gesloopt werd. Wie wat meer wil weten over de kapel kan dit artikel lezen.

En dan nu: de foto’s.

Foto: Karlijn Goorts
Foto: Karlijn Goorts
Foto: Karlijn Goorts
Foto: Karlijn Goorts
Foto: Karlijn Goorts
Foto: Karlijn Goorts
Foto: Karlijn Goorts
Foto: Karlijn Goorts

Wil je weten hoe het gaat met de verbouwing? Volg dan het Instagramaccount van de drie.

adv.