Binnenkijken bij het tuinhuisje van Konnie op het Vlijpark

Aan de Nieuwe Noordpolderweg vind je 98 volkstuinen op het Vlijpark. Konnie vertelt in een nieuwe serie artikelen meer over het park en de tuintjes. Deze keer neemt ze je mee naar haar tuinhuisje.

In oktober 2019 was ik de gelukkige die bovenaan de wachtlijst stond en werd mij een tuin met tuinhuis aangeboden op het Vlijpark. Het tuinhuis moet je kopen, inclusief een bedrag voor de tuinbeplanting, de tuinkas en materialen zoals een regenton, compostton en gereedschap.

Op de dag dat mijn man en ik gingen kijken, regende het met bakken uit de hemel. Het was een donkere dag, dus veel details zagen we niet. Het was ons wel direct duidelijk dat de tuin op een heel mooie plek in het park lag, omgeven door twee sloten in een rustige hoek. Het tuinhuis en de kas leken wat verouderd maar toch prima. We betaalden dus de vraagprijs en werden de blije eigenaars van een tuinhuis van 5×5 meter met kas en een tuin van 225 m2 in huur van de Vereniging.

Je kunt verder lezen op de volgende pagina.

Restauratie en pimpen

Ik ben dol op plannen maken en daarom verzamelde ik direct kleurstalen, plaatjes en ideeën uit bladen en van internet. Ik maakte, heel ‘old school’, een moodboard door plaatjes op te plakken van sfeertjes en kleuren die ik leuk vond. Het zou vrolijk en licht worden in het tuinhuisje.

Op dat moment deed de binnenkant van het tuinhuis sterk denken aan een sauna. Met bruin gevernist hout, een overmaat aan kasten en laatjes en een beige keukentje. Dit alles afgetopt met kanten- en bloemengordijntjes, een verlaagd plafond van piepschuim en aan de wand een ingelijste puzzel van een berglandschap. Het retro-eetsetje van V&D vond ik wel leuk, dat moest zeker blijven.

Ondertussen ontdekte mijn man dat de staat van het huisje toch wat te wensen overliet. Rotte plekken in de kozijnen, schimmel en doorgeslagen vocht in het plafond en een goot die meer water doorliet dan afvoerde. Gelukkig houdt hij van klussen, dus ook hij maakte plannen voor een grote restauratiebeurt. En toen kwam corona in het voorjaar van 2020. Vakanties, feestjes en uitjes werden gecanceld en er kwam heel veel tijd vrij voor… je raadt het al.

Het verhaal gaat verder op de volgende pagina

De kleuren van het Vlijpark

Op het Vlijpark zijn de kleuren van de huisjes gebonden aan het kleurschema: bruin en groen. Loop je over het park dan zie je dat hierbinnen nog heel wat te variëren valt. Ik koos voor helmgroen voor de buitenkant met enkele kozijnen in helder blauw, als accent. Maar eerst was de binnenkant aan de beurt.

De tel van het aantal keren dat wij naar de Staart zijn gereden om grofvuil te storten ben ik kwijt geraakt, maar het was vaak. Eerst ging het plafond er uit, werden alle overbodige kasten gesloopt, de wand aan de binnenkant verplaatst voor meer vrije ruimte en de gordijnen en gordijnroedes verwijderd. En alles moet handmatig, want het Vlijpark heeft geen elektriciteit. En in de winter ook geen water. Gelukkig zijn wij kampeerders en wel wat gewend qua primitief. Snel heb ik wat accugereedschap aangeschaft, want er zijn grenzen aan wat je leuk vindt aan handmatig schuren en schroeven. Die hele geverniste binnenkant moest geschuurd worden en tweemaal gelakt. De keuken was mijn project en ik heb me hier flink uitgeleefd met kleur.

Boho-chic in Dordrecht

Vrienden en familie kwamen één voor één kijken en je zag ze denken: ben blij dat ik hier niet voorsta. Ze dachten creatief mee voor de stijl en ik besloot om voor ‘Boho-chic’ te gaan, ook wel ‘Ibiza-stijl’ op z’n Dordts. Het hele interieur werd licht turquoise. Het toilet felgeel en voor de vloer vond ik een leuk oud kleed met bloemen. Inmiddels driekwart jaar verder was het (bijna) klaar. Hierbij moet ik zeggen dat we de tuin en kas ook aanpakten, maar dat verhaal komt later.

Het leukste was natuurlijk de inrichting en styling. Ik besloot dat alles tweedehands moest zijn, dus op naar de kringloopwinkels. Daar vind je ontzettend veel vrolijk, bonte bekers, glazen, potten, schalen, decoraties en borden. Mijn dochter Anna haakte kleurige kussens voor het bankje en ik kreeg van bezoekers ook vaasjes en potten kado. Eindelijk is het huisje sfeervol en naar mijn smaak. Het wachten is nu nog tot ik een ‘Boho party’ mag geven en het naambord kan gaan onthullen.

Bekijk ook:

Meer in deze categorie

Binnenkijken bij

Ga naar “Binnenkijken bij Esthers nieuwbouwwoning in de Wilgenwende: ‘Ik wilde hier eigenlijk niet wonen’”

Binnenkijken bij Esthers nieuwbouwwoning in de Wilgenwende: ‘Ik wilde hier eigenlijk niet wonen’

Ga naar “Bij deze Dordtenaren mochten we in 2022 binnenkijken”

Bij deze Dordtenaren mochten we in 2022 binnenkijken

Ga naar “Binnenkijken in de hofjeswoning van Marry: ‘Mijn huis wordt ook wel een museum genoemd’”

Binnenkijken in de hofjeswoning van Marry: ‘Mijn huis wordt ook wel een museum genoemd’

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “Goldsun zonnebloemolie van € 3,49 voor € 2,49”

Goldsun zonnebloemolie van € 3,49 voor € 2,49

 • Dirk
 • Geldig t/m 21 maart 2023
Ga naar “Lamb Weston Ziggy fries seasoned van € 2,45 voor € 1,19”

Lamb Weston Ziggy fries seasoned van € 2,45 voor € 1,19

 • Dirk
 • Geldig t/m 21 maart 2023
Ga naar “Fuze tea van € 2,15 voor € 0,99”

Fuze tea van € 2,15 voor € 0,99

 • Dirk
 • Geldig t/m 21 maart 2023
Ga naar “Andrélon van € 15,96 voor € 7,98”

Andrélon van € 15,96 voor € 7,98

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 26 maart 2023

Vacatures

Ga naar “Accountmanager Dordrecht”

Accountmanager Dordrecht

 • DPG Media
 • Fulltime

Topper

Agenda

Ga naar “Bijen- en honingmarkt”

Bijen- en honingmarkt

 • 15 april 2023
Ga naar “Eallum”

Eallum

 • Van 27 mei t/m 28 mei
Ga naar “Wantijpop”

Wantijpop

 • 10 juni 2023
Ga naar “Wantijlive”

Wantijlive

 • 9 juni 2023
Ga naar “Zomerkermis”

Zomerkermis

 • Van 17 jun t/m 25 jun
Fun Factory Zomerkermis Dordrecht