Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zoveel betaal je op dit moment voor een huurwoning in Dordrecht

Door Lisanne Doff 18 juli 2019

Het lijkt erop dat de huurprijzen in middelgrote steden, zoals Dordrecht, de aankomende tijd blijven stijgen. Huurwebsite Pararius doet onderzoek naar de woningprijzen en meldt dat de prijzen in onder andere Dordrecht, Schiedam, Veldhoven en Hilversum blijven oplopen.

Dit betaal je nu

Op dit moment betaal je voor een huurwoning in Dordrecht €12,74 per vierkante meter. Dat komt erop neer dat je voor zeventig vierkante meter zo’n €891,80 moet neerleggen. Dat is een flinke stijging met een jaar geleden. In het tweede kwartaal van 2018 betaalden huurders maandelijks gemiddeld €11,44 per vierkante meter. In het derde kwartaal van 2018 was er zelfs een piek naar €13,02 per vierkante meter en betaalde je voor een Dordtse woning van zeventig vierkante minstens €911,40. In vergelijking met de landelijke prijzen, zitten we onder het gemiddelde. Dat ligt namelijk op €16,31 per vierkante meter.

Prijs per kwartaal

In deze tabel zie je de prijsstijging per kwartaal. In 2018 zie je een piek en in 2019 is de huurprijs aan het oplopen. Het is dus goed mogelijk dat de prijzen in het volgende kwartaal opnieuw stijgen. De tekst gaat verder onder de tabel.

Dit is waarom de huurprijzen stijgen

Volgens Pararius hebben de prijsstijgingen vooral te maken met een tekort aan woningen in de vrije huursector. Ook worden betaalbare koopwoningen steeds schaarser, waardoor er meer mensen voor een huurwoning kiezen. Door het grote gat tussen vraag en aanbod kunnen verhuurders steeds meer geld vragen voor huurwoningen en is dit gemiddelde bedrag vaak niet eens aan de orde. Want – even kort door de bocht gezegd – voor jou tien andere huurders.

Lees ook: 

Sociale huurwoningen in Dordrecht - indebuurt Dordrecht.JPG

Dit moet je doen voor een sociale huurwoning in Dordrecht

Nog altijd zijn er veel personen die niet realiseren dat ze wellicht in aanmerking komen voor een so...

Dit wil je zien: foto’s waarvan je je afvraagt hoe ze op Funda terecht zijn gekomen

Hebben jullie de Instagrampagina Funda’s Finest al ontdekt? We zetten op indebuurt graag huizen op e...

Opvallend: hebben we in 2030 een woningoverschot in Dordrecht?

Het huidige tekort aan woningen blijft nog minstens 10 jaar een probleem. In 2030 zullen er nog 200....

Meer over

Wonen

adv.