Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Woonnieuws: zo staat de Dordtse huizenmarkt er op dit moment voor

Door Lisanne Doff 14 juli 2020

De vraag die een heleboel Dordtenaren bezighoudt: hoe staat het er momenteel voor op de huizenmarkt? Is het echt zo dramatisch of valt het mee? Op basis van de meest recente cijfers van de NVM vertellen we je wat meer over de huidige situatie op de woningmarkt in Dordrecht.

Huizen zijn weer duurder geworden

Ook dit jaar zijn de huizenprijzen in onze regio weer flink gestegen. Huizen zijn nu gemiddeld 13,6 procent (!) duurder ten opzichte van een jaar eerder. Dat de prijzen zo kunnen stijgen komt onder meer door de krapte op de woningmarkt. Er staan – afgezet tegen het aantal woningzoekers – weinig huizen te koop.

Gemiddelde verkoopprijs

De gemiddelde verkoopprijs van een woning in Dordrecht en omgeving is 282.000 euro. In oktober 2019 ging het nog om een bedrag van 268.000 euro. In minder dan een jaar is dit een stijging van 14.000 euro!

Even ter illustratie: als stel met beiden een modaal inkomen, kun je een hypotheek krijgen van zo’n 285.000 euro, berekende de Hypotheker vorig jaar. Singles hebben het lastiger: als eenverdiener met een modaal inkomen stopt je budget bij €163.000. In Dordrecht hebben we mazzel, omdat er in deze prijsklasse ook woningen te vinden zijn, maar de concurrentie is erg groot. Op het moment van schrijven staan er binnen deze prijsklasse acht woningen te koop in Dordrecht. Niet veel, maar meer dan in andere steden.

In het kaartje hieronder zie je hoe de huizenmarkt in de rest van het land zich ontwikkeld heeft ten opzichte van vorig jaar:

Huurhuizen

Ook huurprijzen blijven stijgen in Dordrecht. Volgens recente cijfers van verhuurwebsite Pararius betaalt een nieuwe huurder in Dordt maandelijks gemiddeld €13,57,- per vierkante meter aan huur. Dat betekent dat een woning van zeventig vierkante meter een gemiddelde huurprijs van €950,- heeft. Hier lees je meer over de huurprijzen in Dordrecht:

Bekijk ook:

Zoveel betaal je nu voor een huurwoning in Dordrecht

Wil je wonen in de oudste stad van Holland? Trek die portemonnee dan maar open. Of je nu huurt of ko...

Nieuwe wijk Amstelwijck wordt uitgebreid met sociale koopwoningen

De komende jaren wordt er flink gebouwd aan een nieuwe villawijk op het terrein van Sportpark Amstel...

Bouw van viersterrenhotel in Lindershuis afgeblazen: dit zijn de nieuwe plannen

Begin december 2019 lieten we je weten dat Kroonenberg Groep grootse plannen had voor een viersterre...

Meer over

Nieuws Wonen

adv.