Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Woningnood in Dordrecht: dit is dé oplossing om toch in een ‘nieuw’ huis te wonen

Aangeboden door De Hypotheker Centrum 13 oktober 2020

Heb je een eigen huis, dan speel je vast wel met het idee om je woning op te knappen. Nu we meer thuis zijn wordt er meer dan ooit geïnvesteerd in woongenot. En met de extreem lage rente is het aantrekkelijk om te kijken of je een verbouwing kunt financieren met een nieuwe hypotheek. Bij de Hypotheker denken ze graag met je mee.

“We hebben het verschrikkelijk druk gehad met verkopen de afgelopen maanden”, vertelt Pieter-Jan Dekker van de Dordtse vestigingen van de Hypotheker. “En ook over verbouwen krijgen we meer vragen. Omdat de rente nu zo laag is, is het interessant om te kijken of je huidige hypotheek nog wel bij je past en of je een verbouwing kunt meefinancieren in een aangepaste hypotheek.”

Je kunt verder lezen onder de foto.

Stockfoto: Unsplash

Hogere hypotheek, lagere lasten

Nu ben je misschien benieuwd of je een boete betaalt als je een nieuwe hypotheek aanvraagt. “Eigenlijk is dat rente die je dan vooruit betaalt”, legt Pieter-Jan uit. “Heb je een lening van 12.000 euro nodig voor bijvoorbeeld een nieuwe badkamer, dan is het oversluiten van je hypotheek interessant. Je betaalt dan wel die boete, maar met de lage rentestand heb je dat snel terugverdient.”

Daarbij is het goed om te kijken naar hoe lang je rentevaste periode of hypotheek nog loopt, wat de actuele rentestand is en hoe hoog de hypotheek is die je nog moet afbetalen.

Gewoon vanaf je bank

Ben je benieuwd hoe je zowel kunt investeren in je huis én geld besparen, dan is een video-afspraak met één van de adviseurs een goede optie. Zo kun je buiten kantoortijd een afspraak maken op een doordeweekse dag. Ideaal omdat je dan bijvoorbeeld geen oppas hoeft te regelen.

Je kunt verder lezen onder de foto.

Foto: Visuals / De Hypotheker

Sneller schakelen

“Via een videogesprek brengen we de situatie van de klant in kaart en op het scherm kunnen we onze berekeningen presenteren. Er gaat natuurlijk niets boven een persoonlijk gesprek aan tafel”, vindt Pieter-Jan, “maar dit is een prima oplossing voor nu naast de plexiglas schermen en desinfectiemiddelen op kantoor. Bovendien kunnen we sneller schakelen doordat je als klant de benodigde papieren zelf meteen kunt uploaden.”

Advies

Een nieuwe hypotheek afsluiten of je huidige hypotheek oversluiten doe je niet dagelijks. Dan is het fijn als dat goed geregeld is en je zeker weet dat je de beste prijs betaalt. Wil jij weten of je jouw woonlasten kunt verlagen, of een verbouwing kunt meefinancieren in een nieuwe hypotheek? Maak een vrijblijvende afspraak via de oranje knop hieronder.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door De Hypotheker Centrum. Meer over De Hypotheker Centrum ontdekken?

De Hypotheker Centrum

Geopend09:00 - 22:00

Johan de Wittstraat 160, Dordrecht


Meer over De Hypotheker Stadspolders ontdekken?

De Hypotheker Stadspolders

Gesloten09:00 - 17:30

Van Eesterenplein 254, Dordrecht

Ook interessant:

Wonen in Dordrecht duur? Zo kun je jouw maandlasten flink verlagen!

Met de gekke woningmarkt van nu moet je misschien niet denken aan verhuizen. Maar ook als je nergens...
Overwaarde koophuis - indebuurt Dordrecht

Dit kun je doen met de overwaarde van je huis

De laatste tijd hebben we de huizenprijzen alleen maar zien stijgen. Maar heb jij een koopwoning dan...

adv.