Woningen te snel weg op Funda? Dit is waarom je bij MAARTENMakelaardij Drechtsteden moet zijn

Aangeboden door Maarten Makelaardij & Hypotheken Drechtsteden

MAARTENMakelaardij - Marloes Pluijmert-Penners - indebuurt Dordrecht
Foto: indebuurt Dordrecht

Zoek je een woning, dan herken je het vast wel: huizen die binnen een dag van Funda zijn verdwenen. Bij MAARTENMakelaardij Drechtsteden mis je niets, vertelt makelaar Marloes Pluijmert-Penners: “Via onze social media ben je er als eerste bij als we een huis te koop hebben.”

MAARTENMakelaardij werkt al ruim tien jaar in Rotterdam, en in 2017 kwam daar een kantoor in Dordrecht bij onder leiding van Marloes. Dat het een ander makelaarskantoor is dan je waarschijnlijk gewend bent, blijkt wel uit hoe de makelaars werken. “We zijn heel actief op social media. Funda vinden we minder persoonlijk. We zien niet wie er interesse toont in onze huizen, horen geen vragen van potentiële kopers. Via bijvoorbeeld Facebook krijgen we veel meer interactie: zo krijgen we meer feedback en lezen we eerlijke reacties van de markt. Dat een huis te duur is bijvoorbeeld, maar ook veel mensen die vrienden “taggen” die druk op zoek zijn naar hun droomwoning. Zo kunnen we inspelen op wat huizenzoekers willen.”

Bieden mag

Als enige kantoor in de Drechtsteden kun je bij MAARTENMakelaardij online bieden op huizen. Anders dan bij andere biedingen, kun je makkelijk zien wat het hoogste bod is op dat moment. Daarbij is het niet per definitie zo dat de hoogste bieder het huis krijgt. “We kijken ook naar wie de beste voorwaarden heeft. Wil je geen bouwkundige keuring en heb je je financiën op orde? Dan ben je misschien wel de ideale kandidaat voor het huis.” Je herkent deze huizen makkelijk op de website met het blauwe label ‘bieden’ en een teller die terugloopt naar 0 minuten.

Het artikel gaat verder onder de foto.

MAARTENMakelaardij Marloes Pluijmert-Penners - indebuurt Dordrecht
Marloes Pluijmert-Penners | Foto: indebuurt Dordrecht

Als eerste op de hoogte

Zie je niets in het aanbod op hun Facebookipagina of via het Instagram-account of Insta-stories? Dan kun je nog steeds een huis vinden via het makelaarskantoor. Ze werken namelijk met een woningzoekendensysteem; zo krijg je als een van de eerste een update wanneer er een nieuwe woning op de markt komt die voldoet aan jouw wensen.

Mooie cijfers

Dat de aanpak van MAARTENMakelaardij goed werkt, blijkt wel uit de cijfers. Bijna 50% van de woningen heeft kijkers voordat de woning überhaupt op Funda is gekomen. “We zijn het derde Instagram-account in de Drechtsteden qua grootte”, zegt Marloes trots. “Niet alleen van de makelaars, maar van alle accounts.” Van de 90 verkochte woningen in 2019, werd 64% verkocht op of boven de vraagprijs met bijna een percentage van gemiddeld 6% boven de vraagprijs.

Inspireren & echt contact

Waar woningsites vooral een plek zijn waar makelaarskantoren informatie delen, ziet Marloes haar werk als meer dan alleen huizen verkopen. “We willen mensen inspireren via onze socials. We hebben veel kennis en delen die graag. Zo geven we tips op Instagram over hoe je naar een huis kunt kijken tijdens een bezichtiging. We halen veel input uit wat klanten willen. Via onze social media hebben we echt persoonlijk contact. Doordat we regelmatig reacties krijgen van dezelfde mensen, bouwen we een band op. Daarnaast kunnen we snel schakelen via bijvoorbeeld WhatsApp.”

Het artikel gaat verder onder de video.

Geen berg te hoog

Van WhatsApp tot Instagram en van inschrijflijsten tot online biedingen: er is veel mogelijk bij de makelaar op de Johan de Wittstraat. “Per klant kijken we wat de beste aanpak is. Gaan we het huis ook aanjagen via ons kantoor in Rotterdam of niet? Is het handig alvast een bouwkundig rapport op te stellen? Zo maken we een plan van aanpak op maat. Op dezelfde manier gaan we te werk als we als aankoopmakelaar aan de slag gaan. We denken in mogelijkheden. Misschien is het interessanter om een huis te kopen dat nog niet af is, maar wel de benodigde vierkante meters en locatie heeft. Dan komt die toffe keuken volgend jaar wel. Ook hadden we eens een klant die een huis in een bepaalde straat zocht. Daar stond niets te koop. Dankzij een brievenactie in de desbetreffende wijk, kregen we drie reacties van huiseigenaren. Zo konden we hun droomwoning aankopen zonder dat deze überhaupt in de verkoop heeft gestaan.”

Altijd bereikbaar, laagdrempelig, persoonlijk contact en alleen privébezichtigingen: dat zijn de kwaliteiten waarom klanten MAARTENMakelaardij Drechtsteden aanraden. Wil je op de hoogte blijven van het nieuwste woningaanbod? Volg de makelaar dan vooral ook op Instagram via de oranje knop hieronder.

Maarten Makelaardij & Hypotheken Drechtsteden

Johan de Wittstraat 18, 3311 KJ Dordrecht

Nu geopend

Meer informatie

Maarten Makelaardij & Hypotheken Drechtsteden

Johan de Wittstraat 18, 3311 KJ Dordrecht

Nu geopend

Meer informatie

Meer in deze categorie

Wonen

Ga naar “Zonnepanelen in Dordrecht: zo pak je dat aan”

Zonnepanelen in Dordrecht: zo pak je dat aan

Ga naar “Mysterie: waarom sommige huizen in Dordrecht een naam hebben ”

Mysterie: waarom sommige huizen in Dordrecht een naam hebben 

Ga naar “Binnenkijken bij het Patriciërshuis aan de Wolwevershaven”

Binnenkijken bij het Patriciërshuis aan de Wolwevershaven

In onze gids

Ga naar “Jack’s Steakhouse”

Jack’s Steakhouse

 • Baanhoekweg 50
 • Argentijnse restaurants
 • 11:00 - 22:00
Jack's steakhouseJack's steakhouse

Nu geopend

Aanbiedingen

Ga naar “Satisfyer van € 24,99 voor € 12,50”

Satisfyer van € 24,99 voor € 12,50

 • Geldig t/m 21 augustus 2022
Ga naar “T-shirt € 3,99”

T-shirt € 3,99

 • Geldig t/m 9 augustus 2022
Ga naar “50% korting bij NAME IT”

50% korting bij NAME IT

 • NAME IT
 • Geldig t/m
NAME IT Dordrecht kinderkleding tieners
Ga naar “Eastpak rugzak vanaf € 14,99”

Eastpak rugzak vanaf € 14,99

 • Geldig t/m 21 augustus 2022
Ga naar “Badslippers € 2,39”

Badslippers € 2,39

 • Geldig t/m 9 augustus 2022

Vacatures

Ga naar “Buschauffeur”

Buschauffeur

 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Horecamedewerker Smullers”

Horecamedewerker Smullers

 • Parttime

Agenda

Ga naar “Pasar Malam 2022”

Pasar Malam 2022

 • Van 7 aug t/m 10 aug
Ga naar “Brand Parkies 2022”

Brand Parkies 2022

 • Van 11 jul t/m 15 aug
Ga naar “Tij Festival 2022”

Tij Festival 2022

 • Van 17 nov t/m 20 nov
Ga naar “Open Monumentendagen 2022”

Open Monumentendagen 2022

 • Van 10 sep t/m 11 sep
Ga naar “Burendag in Dordrecht”

Burendag in Dordrecht

 • 24 september 2022