Binnenkijken bij: Liny Hordijk die na een gifschandaal rust vond aan het Vriesepark

Door Regina van Zee 20 januari 2019

Door de ontdekking van chemische verontreiniging van de grond in de Merwepolder, waar zij ruim twintig jaar geleden woonde, moesten alle huizen die er op stonden worden gesloopt. Het waren er meer dan honderd.

Maar voor Liny, haar man en de jongste van drie kinderen die nog thuis woonde werd het uiteindelijk een positieve ervaring. Liny vertelt: “Deze huizen hier aan het Vriesepark waren in die periode nieuwbouw en omdat onze dochter al in deze wijk woonde, kochten we dit huis. We wonen hier nog steeds met veel plezier”.

De doodlopende straat bestaat uit zes half vrijstaande villa’s en was destijds een project van Van Pelt Ontwikkelt BV. Op één huis na wonen hier nog dezelfde mensen die er vanaf het begin tegelijk met Liny’s gezin kwamen wonen.

De tekst gaat verder onder de foto. 

De grote huiskamer met rechts naast de eethoek de kast in de nis die door verkleining van de garage werd gecreëerd.| Foto: Regina van Zee

Inbraak

Vanaf de voordeur kom je direct in de ruime en lichte hal met trap naar de  eerste verdieping en daarboven de zolder. Er zijn vier slaapkamers. Als je op de begane grond bent heb je het gevoel alsof je je in een bungalow bevindt. Het is een leuk open huis met woonkeuken aan straatzijde en grote woonruimte precies ertegenover aan de andere kant van de hal. Door de aanwezigheid van grote ramen aan meerdere zijden van het huis is er veel lichtinval, wat de warme en gezellige sfeer van de inrichting benadrukt. “Toch was het in het begin dat we hier woonden nog niet helemaal rustig”, zegt Liny. “Het was opvallend dat er vaak auto’s van alle bewoners werden opengebroken. Maar gelukkig hebben we dat al lang niet meer meegemaakt”.

De tekst gaat verder onder de foto.

De keuken is ruim genoeg voor een eethoek en heeft uitzicht op de straat. | Foto: Regina van  Zee

Garage opgeofferd voor kast

De voortuin is verbouwd tot een parkeerplaats voor de auto. De achtertuin begint al naast de voordeur en er staat een schuur in. Het huis heeft verder nog een inpandig balkon op de eerste etage boven de keuken en een inpandige garage. Liny vertelt dat zij de garage hebben verkleind, “zodat de muur in de huiskamer een grote nis is geworden waarin we de kast hebben geplaatst en waardoor die dus niet direct in de huiskamer staat”.

Labrador Sem

Door het raam in de woonkamer kijk je uit op de tuin en op de achterkant van de Benu Apotheek aan het Oranjepark. Het Vriesepark is een zijstraat van de Vrieseweg, dichtbij het centrum en het Centraal Station. Als je het niet kent ga je er zo aan voorbij, omdat het niet echt opvalt en tussen twee huizen ligt alsof het een steegje is dat naar hun achtertuinen leidt. “Met onze labrador Sem van 5,5 jaar is het ook handig dat park Merwestein hier vlakbij is”, zegt Liny tevreden.

Even binnenkijken

Het doodlopende Vriesepark met zes half vrijstaande villa's. De ingang is vanaf de Vrieseweg.
De voortuin van de half vrijstaande villa is tot parkeerplaats gemaakt voor de auto.
De hal in spiegelbeeld.
De warme zithoek met lichtinval door het grote raam.
De huiskamer met uitzicht op de achterkant van Apotheek Benu aan het Oranjepark.
Brave labrador Sem van 5,5 jaar vraagt om aandacht.
De trap in de hal.
Het straatnaambord.

Meer Binnenkijken bij:

Binnenkijken bij het huis dat gehecht is aan de piano en de slager nooit zal vergeten

Er was geen badkamer en de slaapkamers hadden alleen een wastafel met koudwaterkraan, net zoals de k...

Binnenkijken bij: Walter heeft hoogtevrees en woont op de bovenste verdieping aan de Oranjelaan

Walter durfde de eerste paar maanden die hij aan de Oranjelaan woonde, nauwelijks de galerij op naar...

Binnenkijken bij het Brugwachtershuis met 40 Maria beelden

Jij hebt daar vast ook meerdere keren aan gedacht. Om eens de kans te krijgen om binnen te kijken bi...

adv.