Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wonen in Dordrecht duur? Zo kun je jouw maandlasten flink verlagen!

Aangeboden door De Hypotheker Centrum 12 februari 2020

Met de gekke woningmarkt van nu moet je misschien niet denken aan verhuizen. Maar ook als je nergens anders wilt wonen, is een bezoekje aan een hypotheekadviseur interessant. Je kunt namelijk besparen op jouw maandlasten door je hypotheek over te sluiten, weet Pieter-Jan Dekker. Hij is hypotheekdeskundige bij De Hypotheker in het centrum en Stadspolders en vertelt ons alles over besparen op je woonlasten.

“De hypotheekrente is erg laag en dat kan gunstig zijn. Ook als je nu al een hypotheek hebt”, vertelt hij op het kantoor aan de Johan de Wittstraat. Volgens hem zijn veel mensen bang voor de boete die je moet betalen als je een andere hypotheek neemt.

Volgens Pieter-Jan kan je hypotheek oversluiten voordelig zijn, ondanks die boete. “De boete die je betaalt aan je bank wanneer je een hypotheek oversluit, is in feite niet meer dan het vooruitbetalen van rente die je anders ook had betaald. Het oversluiten van een rentevaste hypotheek is al aantrekkelijk als je twee jaar of korter voor het einde van je rentevaste periode zit.”

Verduurzamen, opknappen en méér

Heb je verbouwplannen of wil je verduurzamen? Dat kan ook een mooie aanleiding zijn om nog eens naar jouw hypotheek te kijken. Zo kun je een verbouwing financieren door jouw hypotheek over te sluiten in combinatie met een verhoging. “Het is wel belangrijk dat jouw huis  in waarde is gestegen sinds je het kocht”, vertelt de hypotheker.

“Staat je huis zogenaamd onder water, dus is het minder waard dan de hypotheekwaarde, dan is de kans klein dat jouw hypotheekverstrekker toestemming geeft om over te sluiten. Gelukkig zijn er dan nog mogelijkheden als je kapitaal hebt opgebouwd in je hypotheek. We kijken graag naar de mogelijkheden op ons kantoor. En wellicht kunnen we jouw maandelijkse lasten verlagen en die eventueel gewenste verbouwing realiseren.”

Advies

Een hypotheek afsluiten of oversluiten doe je niet dagelijks. Dan is het fijn als dat goed geregeld is en je zeker weet dat je de beste prijs betaalt. Wil jij weten of je jouw woonlasten kunt verlagen? Maak een vrijblijvende afspraak via de oranje knop hieronder.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door De Hypotheker Centrum. Meer over De Hypotheker Centrum ontdekken?

De Hypotheker Centrum

Vandaag gesloten

Johan de Wittstraat 160, Dordrecht


Meer over De Hypotheker Stadspolders ontdekken?

De Hypotheker Stadspolders

Vandaag gesloten

Van Eesterenplein 254, Dordrecht

Lees ook:

Overwaarde koophuis - indebuurt Dordrecht

Dit kun je doen met de overwaarde van je huis

De laatste tijd hebben we de huizenprijzen alleen maar zien stijgen. Maar heb jij een koopwoning dan...

adv.