We krijgen 55 nieuwe appartementen in Dordt

Door Lisanne Doff 24 oktober 2018

Vandaag start de bouw van 55 nieuwe appartementen in Dordrecht. De tweede woontoren in het Overkamppark zal midden 2020 bewoonbaar zijn, meldt AD De Dordtenaar. 

De middelste toren

In totaal bestaat dit bouwproject uit drie woontorens die naast elkaar komen te staan. De middelste toren wordt nu gebouwd. Tot nu toe werd alleen nog maar de eerste toren gebouwd, vanwege de crisis. Maar de plannen werden in 2016 weer opgestart en in 2017 ging de tweede toren in de verkoop. Er is nu 70 procent verkocht, waardoor de bouw kan beginnen. Het is de bedoeling dat de drie torens in totaal 165 appartementen hebben.

De tekst gaat verder onder de foto.

overkamppark nieuwbouw dordrecht
Foto: Funda

De prijzen zijn gestegen

Twee van de 55 appartementen zijn penthouses. Onderin het pand komt een parkeergarage, die je nauwelijks zult zien door een groen dak en een groene haag. De prijzen van de tweede woontoren zijn, in vergelijking met de verkoop van de eerste woontoren, gestegen. Zeven jaar geleden werden de woningen in de eerste toren verkocht tussen de €250.000 en €350.000 Nu liggen de prijzen tussen de €300.000 en €500.000. En dat terwijl de gemiddelde prijs voor een huis in Dordrecht €173.000 is. Maar steeds meer mensen willen in Dordrecht in een nieuwbouwwoning wonen.

Daar schreven we over in de volgende artikelen:

Er worden steeds minder huizen in Dordt verkocht

Sinds 2014 worden de woningprijzen steeds hoger, maar het aantal verkopen in Dordrecht is al een aan...

Anna van Saksenstraat 32

Te koop: 7 x goedkoopste Dordtse huizen van dit moment

Als je een huis gaat kopen, hoeft het natuurlijk niet altijd groot, groter grootst te zijn en al hel...

adv.