Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Niks kabels graven en heisa in de meterkast: hier is tuinverlichting voor dummies

Aangeboden door Steenplaza Dordrecht 8 november 2017

De wintertijd is begonnen. De klok is een uur terug, de eerste nachtvorst is alweer geweest en thuis doe je eerder het licht aan. Over licht gesproken: in je donkere tuin wil je ook wel een lampje laten branden.

Misschien begin je al te zuchten als je denkt aan het aanleggen van tuinverlichting. Dat hoeft helemaal niet, want er bestaat een soort ‘tuinverlichting aanleggen voor dummies’. Je hoeft alleen maar de tuinlampen van jouw keuze aan elkaar te koppelen door middel van een supersimpel kliksysteem.

steenplaza

Supersimpel systeem

“Veel mensen vinden tuinverlichting mooi, maar zien op tegen het werk en de kosten”, zegt Edwin Slagter van Steenplaza Dordrecht. “Het graven in de tuin, stenen verplaatsen en eventuele aanpassingen in de meterkast zijn inderdaad niet de leukste klusjes. Maar in tuinverlichting is inmiddels zo veel veranderd. Wij zijn sinds enige tijd dealer van Lightpro. Die hebben een supersimpel systeem.”

Lightpro wat?

Wat is nou weer Lightpro, denk je misschien. Nou, dat is een verlichtingssysteem dat werkt op 12 volt en eenvoudig is aan te brengen. “Eerst maak je een keuze uit de verlichting die je wilt hebben”, legt Edwin uit. “Er zijn bijvoorbeeld verschillende spots. Je kunt eerst bekijken waar je die in je tuin op wilt laten schijnen. Ook zijn er verschillende soorten staande verlichting, verlichting voor aan de wand en sfeerverlichting in verschillende tinten. Natuurlijk helpen we bij de keuze.”

steenplaza dordrecht
Foto midden: Edwin Slagter van Steenplaza Dordrecht

In een handomdraai

“Heb je je verlichting uitgezocht, dan rekenen we uit hoe sterk de transformator moet zijn”, weet Edwin. “Vervolgens is het een kwestie van de Lightpro-kabel uitrollen. En dan komt misschien wel het meest slimme. Want daarna sluit je in een handomdraai je lampen aan de kabel met een speciale connector. Met dit systeem is het ook makkelijk om aftakkingen te maken, een timer aan te sluiten of een sensor. Fluitje van een cent.”

Zelf kijken of bestellen

Ga gerust even kijken bij Steenplaza in Dubbeldam want Edwin kan dan laten zien hoe makkelijk het Lightpro-systeem werkt. Geen tijd of niet in de buurt? Geen probleem. Bekijk hier hoe het systeem er uit ziet. Je kunt het ook in de webshop van Steenplaza bestellen. De verlichting en toebehoren worden dan per post verstuurd. Jouw bestelling is dan precies als het verlichtingssysteem: niet alleen mooi, maar ook makkelijk.


Meer over Steenplaza Dordrecht ontdekken?

Steenplaza Dordrecht tuincentra

Vandaag gesloten

Rechte Zandweg 10-A, Dordrecht

Bekijk meer:tuincentra

adv.