Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wonen in je droomhuis doe je in deze Dordtse nieuwbouwwijk

Aangeboden door Steenvlinder B.V. 28 februari 2019

Wie een huis zoekt, zal er misschien wel tegenaan lopen: je droomhuis bestaat helemaal niet. Want dat huis dat binnen je budget valt, daaraan moet je nog aardig wat verbouwen om het jouw thuis te maken. Toch? Nou, dan hebben we goed nieuws. Want jouw droomhuis, dat bouw je gewoon zelf. 

Avontuurlijk

Aan de rand van Dordrecht, tegen het groen van de Nieuwe Dordtse Biesbosch, liggen namelijk de zelfbouwkavels van De Vrije Wilg. “Het fijne aan zelf je huis laten bouwen, is dat je van a tot z betrokken bent bij je eigen woongenot”, vertelt Mila Kluenen. Zij is koperscoach bij Steenvlinder, de zelfbouwspecialist achter het nieuwbouwproject. “Zelf bouwen klink misschien eng, maar dat is het helemaal niet. Je moet alleen wel avontuurlijk ingesteld zijn.”

Het interview gaat verder onder de afbeelding.

De Vrije Wilg impressie binnenstraat - nieuwbouwproject Dordrecht Wilgenwende - indebuurt Dordrecht
Afbeelding: De Vrije Wilg

Begeleiding van a tot z

Want bij dat bouwen komt een hoop kijken. Bij Steenvlinder snappen ze dat je niet elke dag bezig bent met het bouwen van huizen. “Daarom geven we geïnteresseerden ook echt de kans om uit te vinden of een zelfbouwkavel bij hun past. Zie je een kavel zitten, dan kun je een optie nemen op dat bouwvlak. Je betaalt dan driehonderd euro en in twaalf weken kijken we of zelf bouwen bij je past. Je kunt bijvoorbeeld praten met één van de deskundigen die we kennen, of deskundigen bij wie je zelf aanklopt. En zo kom je er dan achter of het zowel financieel als naar jouw wensen mogelijk is.”

Meteen aan de slag

En koop je een kavel, dan kun je meteen aan de slag. “We leveren de kavels bouwrijp op. Dat betekent dat dingen als elektriciteit en water tot de kavelrand zijn aangelegd. Op het kavel hebben we al een warmtelus aangelegd, zodat je een warmtepomp kunt installeren. De Vrije Wilg maken we gasvrij. En als je de bouwvergunning binnen hebt en de hypotheekaanvraag is afgerond, kun je beginnen met de bouw van je droomhuis.”

Je bepaalt zelf hoe duur het wordt

Is dat nou duur, het zelf bouwen van je huis? Mila: “Veel kosten hebben we al weggehaald voor kopers, zoals de aanleg van de warmtelus die al gauw duizenden euro’s kost. Bij het bouwen van een huis kun je denken aan ongeveer vijfhonderdduizend euro, inclusief de koop van de kavel en de materialen. Dat bedrag kan natuurlijk gunstiger uitvallen als je bijvoorbeeld zelf veel gaat afbouwen, of hoger als je meer uitbouwt of duurdere materialen toepast. Je begint trouwens pas met het betalen van je hypotheek als de eerste paal de grond in gaat.”

Het interview gaat verder onder de foto.

De Vrije Wilg - zelfbouwkavels nieuwbouwproject Dordrecht Wilgenwende - indebuurt Dordrecht
Foto: De Vrije Wilg

Alles mag

Bijna alles mag in De Vrije Wilg. “Wat we wel graag zien, is dat mensen hout gebruiken in hun gevel. En of mensen dan een strak huis bouwen of juist een jarendertigwoning, de wijk ziet er toch als één geheel uit. Wat we heel erg merken, is dat je elke stijl wel kunt integreren. Mensen steken heel leuk in op bijvoorbeeld de schuurwoning met veel houtafwerking. Verder zijn er niet echt veel beperkingen. Op hun bouwvlak mogen mensen vergunningsvrij uitbouwen voor bijvoorbeeld die lekkere grote woonkeuken of een woonkamer met serre.” Wat opvalt, is dat er vooral veel mogelijkheden zijn in dit nieuwbouwproject.

‘We begeleiden mensen om van hun droom werkelijkheid te maken’

Maar zelf je huis bouwen, waarom moet je dat willen? Mila: “Het is ontzettend leuk om je erin te verdiepen, en daarom gunnen we mensen zo’n drie maanden de tijd in de optieperiode. We kunnen ze begeleiden om van hun droom werkelijkheid te maken. Een huis koop je toch om lekker in te wonen, dus waarom zou je dat niet helemaal zelf bepalen? Als je het traject goed start en je ons betrekt bij eventuele issues, dan is het eigenlijk een heel leuk proces. En de trots die je voelt als het huis gebouwd is, die kun je niet meten.”


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Steenvlinder B.V.. Meer over Steenvlinder B.V. ontdekken?

Steenvlinder B.V. bouwbedrijven

Oosteinde 237, Voorburg

Bekijk meer:bouwbedrijven

Lees meer over de Wilgenwende:

Wilgenwende groen natuur park Dordrecht genieten van

Genieten van Dordrecht: waarom de Wilgenwende een hele leuke woonwijk is

De Wilgenwende: een woonwijk die bij velen Dordtenaren nog niet zo bekend is. Een klein mysterie in ...

adv.