Woehoe! In het ING-kantoor komen nieuwe woonstudio’s voor starters

Door Lisanne Doff 8 januari 2019

Goed nieuws voor singles, studenten en stellen die een huis in Dordrecht zoeken. Het is de bedoeling dat er dit jaar tussen de 15 en 20 luxe woonstudio’s in het ING-kantoor worden gebouwd. De ontwikkelaar wil dat de bouw maar zes maanden gaat duren en de bewoners er snel kunnen intrekken. 

Het ING-kantoor aan de Johan de Wittstraat staat al jaren leeg en daarom is er een nieuw plan voor gemaakt, meldt AD De Dordtenaar. Alleen de winkel op de begane grond en de kantoren op de eerste verdieping worden nog gebruikt. Ook deze verdiepingen worden verbouwd tot een nieuw kantoor.

Sociale huurwoningen

De huurwoningen voor starters zijn ingericht met een keuken en badkamer en staan onder toezicht van een huismeester. Daarnaast komen er ook sport- en wellnessruimtes en een gezamenlijk dakterras. De ontwikkelaar laat weten dat de kleine appartementen bedoeld zijn voor de sociale huur en ze zijn er vanaf 60 vierkante meter. De grotere woningen komen qua prijs boven de huursubsidiegrens uit.

Parkeerproblemen

De ontwikkelaar heeft nog geen oplossing aangedragen voor eventuele parkeerproblemen of aantasting van de privacy in de buurt. Daarom is het plan voorlopig aangehouden.

Meer over wonen:

Dit nieuwbouwproject komt eraan in 2019

In de wijk Krispijn start in 2019 de verkoop van 51 nieuwe woningen. De woningen zijn voorzien van s...

Dit is waarom er zoveel niet-beschikbare huurhuizen op Funda staan

Het is niet zo eenvoudig om een beschikbare huurwoning in Dordt te vinden. Er is nu eenmaal meer vra...

adv.