Dordrecht wil 4000 nieuwe woningen bouwen

Door Lisanne Doff 6 november 2018
Het is de bedoeling dat er de aankomende vier jaar, 4000 nieuwe woningen in Dordrecht worden gebouwd. Ongeveer 1000 á 1500 woningen zullen duurdere koopwoningen worden. AD De Dordtenaar schrijft dat er uit een regionaal woningonderzoek blijkt dat er een groot tekort is aan deze huizen. 

Dordtenaren met hogere inkomens

Daarom wordt er de komende jaren gebouwd aan nieuwe villawijken op Sportpark Amstelwijck, de sportvelden van OMC in Stadspolders en op het voormalige schoolterrein aan de Noordendijk. Er is dan plaats voor vrijstaande villa’s, luxe appartementen, twee-onder-een-kapwoningen en zelfbouw. Op deze manier wil de gemeente de Dordtenaren met hogere inkomens in de stad houden.

Prijzen van €350.000 en hoger

De woningen die op Sportpark Amstelwijck gebouwd gaan worden, zullen prijzen hebben vanaf €350.000. Ook komen er kavels waar kopers zelf hun eigen huis kunnen bouwen. Aan de Noordendijk worden de meest luxe villa’s gebouwd. Daar komen maximaal 70 vrijstaande woningen en twee-onder-een-kapwoningen te staan. Er wordt daarnaast een groenstrook aangelegd, zodat er nog een deel van het groen in stand wordt gehouden.

De andere woningen

De andere (ongeveer) 2500 woningen zullen in een andere prijsklasse gaan vallen. We schreven al eerder dat de gemiddelde prijs van een huis in Dordrecht een stuk lager ligt dan €350.000. Dit is namelijk €173.000.

Meer wonen:

overkamppark dordrecht niewbouw

We krijgen 55 nieuwe appartementen in Dordt

Vandaag start de bouw van 55 nieuwe appartementen in Dordrecht. De tweede woontoren in het Overkampp...

Er worden steeds minder huizen in Dordt verkocht

Sinds 2014 worden de woningprijzen steeds hoger, maar het aantal verkopen in Dordrecht is al een aan...

Meer over

Nieuwbouw Wonen

adv.