Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

In 2020 gaat de bouw van dit Dordtse nieuwbouwproject van start

Door Lisanne Doff 12 november 2019

In de wijk Krispijn startte op 11 april 2019 de verkoop van 51 nieuwe woningen. Het project heet Thuis in 3314. Op dit moment zijn er 32 woningen verkocht, wat betekent dat er bijna gestart mag worden met de bouw.

Thuis in 3314 zit bijna op 70 procent verkochte woningen, het vereiste dat gehaald moet worden om te starten me bouwen. Daarnaast heeft de projectontwikkelaar de omgevingsvergunning die nodig is gekregen. Deze wordt eind december onomkeerbaar. De werkvoorbereiding is inmiddels begonnen en ze hopen in maart 2020 te starten met de bouw van de woningen.

Thuis in 3314

Bolton neemt het project op zich en wil bepaalde accenten van de sfeer uit de wijk toevoegen aan de woningen. Zo krijgen de huizen luifels boven groene deuren  siermetselwerk, en kun je parkeren op een groen binnenterrein. De woningen zijn voorzien van stadswarmte en krijgen zonnepanelen. Er is gekozen voor zwarte daken, zodat de zonnepanelen niet te veel opvallen. De prijzen liggen tussen €269.000,- en €399.500,-.

Gestopt in 2011

In 2011 waagde Trivire de poging om dit project in de verkoop te zetten. Er waren veel kopers die in de 51 huizen wilden trekken, maar toch lukte het Trivire niet om 70 procent te verkopen. Daardoor werd het project gestaakt. Zoals het er nu naar uitziet, krijgt ontwikkelaar Bolton het wel voor elkaar.

Een impressie van hoe de huizen eruit gaan zien. | Foto: Funda

Lees ook: 

Regiokantoor Noordendijk foto - indebuurt Dordrecht

Fijn: hier komen ruim 60 appartementen (en nog veel meer)

Vlak om de hoek bij Villa Augustus, op de Noordendijk, staat hij: het voormalige Regiokantoor. Al ja...
V&D Dordrecht - indebuurt Dordrecht

Dit gaat er gebeuren met het Dordtse V&D-pand

Het pand van V&D kwam na het faillissement leeg te staan en lang was onduidelijk wat ermee ging gebe...

Meer over

Nieuwbouw Wonen

adv.