Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Met deze kamerplanten is jouw woonkamer helemaal hip in 2020

Aangeboden door Insta-Green 3 januari 2020

Een maand of misschien wel langer hebben we een kerstboom in onze woonkamer gehad. Maar nu het nieuwe jaar echt is begonnen, gaat die feestboom eruit. Wat een ruimte, zul je misschien denken. Help! Komt je dat bekend voor? Gelukkig heeft Emiel Spong van Insta-Green daar een fijne oplossing voor.

“We horen regelmatig dat mensen een lege plek hebben als de kerstboom de deur uit is”, vertelt Emiel. “Jeetje wat een ruimte, zeggen ze. Vaak gaan ze dan naar een tuincentrum toe om kamerplanten te kopen. Van een tuincentrum naar buiten en dan een verwarmde woonkamer in, daar maak je planten niet blij mee en dus gaan ze sneller dood.” Een orchidee is zo’n plant die niet van grote temperatuurverschillen houdt.

Het artikel gaat verder onder de foto.

Insta-green kunstplanten orchidee - indebuurt Dordrecht
Foto: Facebook Insta-green

Blije plant is een blije klant

Het bedrijf van Emiel maakt kunstplanten die bijna niet van echt te onderscheiden zijn. Van bloemstukken en kleine planten tot complete bomen, Emiel kan het maken. “Het voordeel aan kunstplanten is dat ze niet gevoelig zijn voor temperatuursverschillen. Ideaal voor deze koude wintermaanden.”

Deze planten zijn helemaal in

Welke planten komen er vaak in plaats van de kerstboom in huis? “We verkopen na de jaarwisseling veel verschillende planten. Als kamerplant zijn vrouwentong en monstera, ook wel bekend als gatenplant, erg populair. Het kleine boompje van de Japanse esdoorn is ook een goede vervanging van de kerstboom na de feestdagen.

Het artikel gaat verder onder de foto’s.

Monstera | Foto: indebuurt Dordrecht
Vrouwentong | Foto: indebuurt Dordrecht

Met een gerust hart naar de camping

Met zijn groenoplossingen, zoals hij zijn producten ook wel noemt, maakt hij een brede doelgroep blij. “We hebben hier bijvoorbeeld vijftigplussers die in de weekenden en vakanties veel naar de camping gaan. Tegenwoordig kun je, helaas, niet altijd van je buren verwachten dat ze drie weken lang je plantjes bewateren.”

Lekker makkelijk

Maar ook jongeren komen graag bij de showroom op de Oudendijk. “Die zoeken ook kwaliteit. Ze eten meer buiten de deur, zijn vaak weg van huis en hebben dan geen tijd om planten water te geven. Voor zulke thuissituaties zijn onze kunstplanten letterlijk groenoplossingen.”


Meer over Insta-Green ontdekken?

Insta-Green

Vandaag gesloten

Oudendijk 28-A, Dordrecht

Lees meer over Insta-green:

Insta-green

Dit groen is zelfs van heel dichtbij niet van echt te onderscheiden

Emiel Spong heeft zijn zaak Insta-Green in de buurt waar hij opgroeide: het stukje Oudendijk tussen ...

adv.