Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Je hebt meer bedpartners dan je denkt!

Aangeboden door Beddenspecialist Hendriksen 20 mei 2020
Meer dan anderhalf miljoen huismijten houden ons elke nacht gezelschap. Dat klinkt niet alleen vies, maar is ook slecht voor je gezondheid. Om goed te kunnen slapen liggen we het liefst alleen of met z’n tweeën in bed. Maar dagelijks komen er steeds meer bedpartners bij, weten de experts van Beddenspecialist Hendriksen. Ze geven je tips om van deze ongewenste logés af te komen.

Die anderhalf miljoen huisstofmijten klinken niet alleen vies, ze zijn ook nog eens slecht voor je gezondheid. Nu de warmere maanden eraan komen, zijn wij niet de enigen in huis die daar blij om zijn. De minuscule huisstofmijten (kleiner dan een millimeter) zitten het hele jaar door in ons huis. Ze houden – net als wij – van temperaturen tussen de 20 en 30 graden Celsius en vinden daarnaast een luchtvochtigheid van 60 tot 80 procent erg fijn. Tel daarbij op dat ze een voorkeur hebben aan donkere plekken en je snapt wel waar ze graag zitten: in jouw matras. Daar is het niet alleen warm, donker en vochtig. Ook vinden ze hier meer dan genoeg voedsel: huidschilfers staan dagelijks op hun menu.

Je kunt verder lezen onder de foto.

Hendriksen Slaapcomfort - Anke Bot Fotografie - Beddenspeciaalzaak Dordrecht - indebuurt Dordrecht
Foto: Anke Bot Fotografie voor Hendriksen Slaapcomfort

Eczeem door poep

Waar gegeten wordt, wordt ook gepoept. Juist die ontlasting levert bij sommige mensen een allergische reactie op. De uitwerpselen drogen op en vallen na een tijdje uit elkaar. Komen deze allergenen in contact met je huid of adem je ze in? Dan kun je een allergische reactie krijgen. Van hoesten, niezen en tranende ogen tot eczeem: allemaal kan het het resultaat zijn van huisstofmijt. Juist omdat de kleine beestjes in en rondom je bed zitten, krijg je ’s nachts een heftigere reactie.

Het sterkere geslacht

Dat vrouwen het sterkere geslacht zijn, is zeker waar bij huisstofmijten. Waar de mannetjes tussen de 10 en 19 dagen leeft, kan een vrouwtje tot wel 70 dagen oud worden. Daarbij moet je je realiseren: elke dag legt zo’n vrouwtje 25 tot 30 eitjes. Ieks! Bij ons lopen de rillingen al over de armen…

Tips tegen huisstofmijt

Wat kun je doen om huisstofmijt en allergische reacties die ze veroorzaken te voorkomen? Beddenspecialist Hendriksen heeft een paar tips:

  • Sla je dekbed altijd open na het slapen;
  • Kies een goede molton matrasbeschermer;
  • Was je beddengoed wekelijks op 60 graden Celsius;
  • Stofzuig regelmatig;
  • Schaf op tijd een nieuw matras aan.

Tot wel 200 euro inruilkorting

Vooral de laatste tip is erg belangrijk. Naast huisstofmijt zit je matras ook vol met zweet, huidschilfers en zouten. Een goed matras kan 8 tot 12 jaar meegaan, afhankelijk van het materiaal, de bedbodem, je lichaamsgewicht en hoeveel je transpireert. De slaapadviseurs raden je aan na ongeveer tien jaar een nieuw matras aan te schaffen.

Is jouw matras toe aan vervanging? Dan heb je geluk want je krijgt een fijne korting. Jouw oude matras is geld waard: tot en met 7 juni krijg je tot wel €200,- inruilkorting! Met Hemelvaart (21 mei) is Beddenspecialist Hendriksen dicht, maar op tweede pinksterdag (1 juni) speciaal geopend. Daarnaast krijg je gratis het beste advies, ontvang je een SlaapID-meting cadeau en zorgt Hendriksen voor het afvoeren en recyclen van je nieuwe matras. Dus wij zeggen: kom lekker proefliggen aan de Toulonselaan.

€200,- korting op een matras

Je krijgt tot wel 200 euro inruilkorting bij Beddenspecialist Hendriksen! Tijdens de SlaapBewust We...

Deze bijdrage wordt je aangeboden door Beddenspecialist Hendriksen. Meer over Beddenspecialist Hendriksen ontdekken?

Beddenspecialist Hendriksen woonwinkels

Geopend09:30 - 17:30

Toulonselaan 67 - 69, Dordrecht

Bekijk meer:woonwinkels

Ook leuk:

gaaaap matrassen Beddenspecialist Hendriksen - indebuurt Dordrecht

Trots! Dit Dordtse beddenmerk neemt heel Nederland over

Bij beddenwinkel Hendriksen denk je waarschijnlijk aan een speciaalzaak. Klopt helemaal! Maar wellic...
[caption id="attachment_86454" align="alignright" width="200"] Foto: Unsplash[/caption]

Moeite met slapen? Zo slaap je lekker met hitte

We genieten er bijna allemaal van als het zonnetje lekker lang en warm schijnt. Alleen die nachten h...

adv.