Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Jan keek binnen bij zeker 1000 Dordtse huizen en dit is de reden

Aangeboden door Alpon Parket 1 oktober 2019

Dachten we dat wij geluk hadden: iedere week binnenkijken in een Dordts huis. Jan van Os heeft het nog veel beter voor elkaar. De afgelopen 25 jaar heeft hij bij zeker duizend Dordtse huizen binnen gekeken. Jan werkt namelijk sinds 1 oktober 1994 bij Alpon Parket. “Ik kom overal, van een inloopkast tot huizen met drie verdiepingen.”

Recht voor z’n raap

“Het blijft leuk om klanten te zien terugkomen”, begint Jan over zijn werk. “Klanten die hier decennia geleden zelf al een vloer uitzochten, zien we nu terugkeren met hun kinderen. Dat kan alleen als je vakwerk levert. Bij ons is de klant altijd koning”, iets dat Arthur Sonnevelt, zijn neef en eigenaar van de zaak, ons al eerder vertelde: “Belt iemand na tien jaar dat er iets niet klopt, dan gaan we er toch heen.”

“Ik sta voor eerlijk zijn”, vervolgt Jan. “Als je iets niet weet dan moet je je niet schamen en maar iets vertellen. Zelfs na vijfentwintig jaar zijn er wel dingen die ik niet weet, en dan voel ik me niet te goed om iets even na te vragen.”

Blijven plakken

De zaak vierde afgelopen april het 65-jarig jubileum. 25 jaar werken bij hetzelfde bedrijf is tegenwoordig best bijzonder, weet de verkoper. “Destijds ben ik gevraagd door mijn oom Nico, de vader van Arthur. Het werd steeds drukker in de zaak en hij kon wel wat hulp gebruiken.”

“Ik deed vroeger de acquisitie op beurzen; contact hebben met verschillende soorten mensen lag mij wel. Al snel bleek dat het verkopen ook bij mij past. We hebben hier hetzelfde gevoel voor humor dus dat klikte. En we werken in zo’n fijn team dat ik nooit meer ben weggegaan.”

Terug van weggeweest

Zijn de jaren voorbij gevlogen voor Jan? “Het is hard gegaan, die 25 jaar. Toen ik begon verkochten we veel kurk en waren de laminaatvloeren in opkomst. We hadden veel parket van verschillende houtsoorten. Nu is negentig procent van de parketvloeren van eikenhout. Parket en laminaat op vloerverwarming is tegenwoordig geen probleem. En de visgraatvloeren zijn weer terug van weggeweest. ”

Het artikel gaat verder onder de foto.

Foto: Alpon Parket

Totaalpakket

Eigenlijk pakt Jan het werk van A tot Z op. Dus als je op zoek gaat naar een vloer bij Alpon Parket helpt hij je op weg in de winkel, komt hij de vloer thuis inmeten en is hij er bij als de parketteurs de vloer bij jou thuis leggen. Het is prettiger voor onze klanten als ze één aanspreekpunt hebben. Ook kan ik beter inschatten wat de klant wil en hoeven ze niet nogmaals uit te leggen wat hun wensen zijn. Mijn werk blijft leuk en ik zie mezelf de komende tien jaar, tot aan mijn pensioen, bij Alpon werken.”

Lekker doorgaan

“We blijven natuurlijk op de hoogte door regelmatig beurzen en onze fabrikanten te bezoeken. De komende tien jaar denk ik dat we minder laminaat verkopen en meer PVC. Daarom ben ik ook zo blij met de nieuwe Meister-collectie. PVC zonder PVC, noemen we die. Het is een zeer duurzame vloer en dat is de reden dat hij zo goed past hij ons. We kijken altijd naar Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, wat erg belangrijk is voor Alpon. Het is leuk om te zien hoe de vloerenmarkt zich blijft ontwikkelen. ”


Meer over Alpon Parket ontdekken?

Alpon Parket speciaalzaken

Gesloten10:00 - 17:30

Blekersdijk 114, Dordrecht

Bekijk meer:speciaalzaken

Lees meer:

Alpon Parket Dordrecht - visgraat laminaat - indebuurt.nl

Een visgraatvloer duur? Alpon heeft een vloer voor elk budget

Wie denkt aan vloeren met planken, denkt misschien al snel aan landhuizen en villa’s. En natuurlijk ...
Vloer kind zonder weekmakers - MEISTER Designvloer - Alpon Parket - indebuurt Dordrecht

Deze vloeren zijn veilig, ook voor kinderen: “Veel klanten vragen om een vloer zonder PVC”

Weet je nog hoe je in 2004 opeens geen scoubidoutouwtjes meer kon kopen omdat er weekmakers in zaten...

adv.