Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

In het voormalig Stadsarchief aan het Stek komen huurwoningen en die gaan er zo uitzien

Door Caty Groen 6 april 2018

Het voormalig Stadsarchief aan het Stek in Dordrecht is een iconisch gebouw. Er gebeuren grootse dingen met het pand, want er komen 29 huurwoningen in.

Veel mensen kennen het pand aan het Stek nummer 13 onder de naam stadsarchief, maar het heeft verschillende benamingen gehad. Van 1885 tot 1992 heette het Gemeentearchief, van 1993 tot 2006 droeg het de naam Stadsarchief Dordrecht. Het heeft ook nog van 2007 tot 2012 Erfgoedcentrum DiEP geheten en vanaf 2013 was het Regionaal Archief Dordrecht. De archiefdienst is nu verhuisd naar Het Hof.

De tekst gaat onder de foto verder.

Stek 13
Impressie: Twenty-four Real Estate

Schitterend monument

Met het vrijkomen van het pand ontstonden er unieke mogelijkheden want het is immers een schitterend monument. Dat zag Twenty-four Real Estate ook. Zij ontwikkelden in samenwerking dit nieuwe project.

In een aantrekkelijk gebied

De 29 huurappartementen aan het Stek 13 worden uitgerust met eHealth. Dat zijn slimme technieken voor thuis die je helpen bij vitaliteit en preventie. Denk aan bijvoorbeeld een videoverbinding met je arts vanuit je huis. Het is ideaal voor mensen die nu alvast willen kiezen voor een appartement waar ze in kunnen blijven wonen, ook als ze ouder worden en ondersteuning nodig hebben. Want de woningen krijgen technische voorzieningen die je goed zelf kunt regelen in je eigen huis. De omgeving rondom het gebouw wordt ontwikkeld tot een aantrekkelijk gebied als onderdeel van de oude binnenstad.

De tekst gaat onder de foto verder.

Stek 13
Impressie: Twenty-four Real Estate

Wat kost het dan?

Verdeeld over vier woonlagen maken ze twee-, drie- en vierkamerappartementen. De appartementen worden verhuurd in de vrije sector en de kale huurprijs is vanaf €725,- per maand.

De kick-off

Q Makelaars verzorgt de kick-off van het project op zaterdag 14 april. Tussen 10.00 en 14.00 uur geven alle partijen informatie in het gebouw aan het Stek 13. Daar kun je dus zien hoe ze het gebouw gebouw willen veranderen en kun je alvast de sfeer proeven van het pand en de buurt.

De tekst gaat onder de foto verder.

Stek 13
Impressie: Twenty-four Real Estate

Meer over Q Makelaars ontdekken?

Q Makelaars makelaars

Gesloten09:30 - 17:00

Grote Markt 75-80, Dordrecht

Bekijk meer:makelaars

Meer over

Wonen

adv.