Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Huurprijzen blijven stijgen: dit betaal je nu gemiddeld in Dordrecht voor een huurhuis

Door Lisanne Doff 23 januari 2020

Is het einde van de stijgende huurprijzen al in zicht? Daar kunnen we kort over zijn: nope. Maar we hebben ook goed nieuws: in het hele land en ook in Dordrecht stijgen de prijzen wel minder hard dan voorheen. Dat blijkt uit cijfers over het vierde kwartaal van 2019 die huurwebsite Pararius dinsdag 21 januari naar buiten bracht.

De huurprijzen stijgen…

Volgens de cijfers van Pararius betaalt een nieuwe huurder in Dordt maandelijks gemiddeld €13,33 per vierkante meter aan huur. Dat betekent dat een woning van zeventig vierkante meter een gemiddelde huurprijs van €933,10 heeft. Vijf jaar eerder – in het laatste kwartaal van 2014 – betaalden nieuwe huurders in Dordrecht gemiddeld nog €11,27 per vierkante meter per maand. Om dan nog even bij het voorbeeld van de woning van zeventig vierkante meter te blijven: daar zou een huurder eind 2014 €788,90 per maand voor betalen. Dat is dus een flinke stijging in een half decennium. Toch kan het nog veel erger: in Amsterdam en Utrecht betalen nieuwe huurders nu respectievelijk €23,68 en €17,80 per vierkante meter.

…maar niet meer zo hard

De huurprijzen stijgen dus, maar gelukkig niet meer zo hard. Als we de cijfers van 2019 en 2018 met elkaar vergelijken, komen we uit op een stijging van 5,8 procent. En dat is een relatief kleine stijging: in het derde kwartaal van 2018 stegen de prijzen bijvoorbeeld nog met 18,8 procent! (zie de grafiek hierboven)

Over de cijfers van Pararius

Goed om te weten over de cijfers van Pararius: ze gaan over vrije sector huurwoningen (huurprijzen vanaf € 720,42 per maand). Het gaat om huurwoningen die vrij kwamen voor nieuwe huurders.

Meer over wonen:

dordrecht A16/N3 luchtfoto dordrecht uitslag

Hier kun je checken of je in aanmerking komt voor huurverlaging

Attentie, attentie, mensen met een laag inkomen en een huur van boven de sociale huurgrens van €720,...
Sociale huurwoningen in Dordrecht - indebuurt Dordrecht.JPG

Dit moet je doen voor een sociale huurwoning in Dordrecht

Nog altijd zijn er veel personen die niet realiseren dat ze wellicht in aanmerking komen voor een so...
t Zeepaert

Wow! Even binnenkijken bij het oudste en duurste huurhuis van Dordrecht

In Dordrecht hebben we zat dure koophuizen, zelfs eentje van bijna 4 miljoen! Maar hoe zit het met d...

 

 

Meer over

Nieuws Wonen

adv.