Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Fijn: hier komen ruim 60 appartementen (en nog veel meer)

Door José de Jong 6 november 2019

Vlak om de hoek bij Villa Augustus, op de Noordendijk, staat hij: het voormalige Regiokantoor. Al jaren staat het gebouw leeg en de grote vraag is dan ook wat er met het gebouw gaat gebeuren. 

Samen met het bedrijf Stout BV heeft de gemeente plannen gemaakt om onder andere appartementen en een kinderdagverblijf in het pand te huisvesten. Het project heet VOLT. Daarbij moet er het één en ander gesloopt worden. Het casco blijft staan; dat betekent dat het gebouw van binnen helemaal wordt leeggehaald maar het pand wel blijft staan. Er komt een nieuwe voorzijde met veel glas.

Het artikel gaat verder onder de foto.

Regiokantoor Noordendijk - indebuurt Dordrecht
Foto-impressie: Gemeente Dordrecht

Net boven de sociale huursubsidiegrens

Bij de bouw komen er ongeveer 60 huurappartementen in VOLT. Deze hebben verschillende groottes en variëren van doorzonwoningen, maisonnettes (appartementen bestaande uit twee woonlagen) en op het dak komen penthouses met uitzicht op het Wantij en de stad. Volgens de gemeente komen er ook woningen net boven de sociale huursubsidiegrens. Wat er in de oude kantine komt, is nog de vraag. Hier is ruimte voor winkels, dienstverlening, horeca, ateliers, bedrijven en/of kantoren.

Het artikel gaat verder onder de afbeelding.

Regiokantoor Noordendijk VOLT impressie - indebuurt Dordrecht.jpg
De appartementen bovenop het gebouw | Afbeelding: Video Gemeente Dordrecht

Kindcentrum

Op de begane grond komt een kindcentrum. De Regenboogschool, die nu nog iets verderop de Noordendijk zit, zal verhuizen naar het oude Regiokantoor. Ook komt er een kinderdagverblijf en een BSO van SDK Kinderopvang in het gebouw.

Het artikel gaat verder onder de video.

Regiokantoor Noordendijk VOLT kindcentrum - indebuurt Dordrecht.jpg
Afbeelding: Video Gemeente Dordrecht

Roet in het eten

Wanneer alles klaar is, is nog niet duidelijk. De sloopwerkzaamheden staan gepland in het voorjaar van 2020. Vanwege de recente stikstofproblemen is het nog even de vraag of de plannen rondom het kantoor kunnen doorgaan. Zo berichtte AD De Dordtenaar eind september dat 81 bouwprojecten vertraging dreigen op te lopen. Om natuurgebieden zoals de Biesbosch te beschermen, mogen bijvoorbeeld bouwprojecten geen extra stikstof uitstoten.

Lees meer over wonen:

Woehoe! In het ING-kantoor komen nieuwe woonstudio’s voor starters

Goed nieuws voor singles, studenten en stellen die een huis in Dordrecht zoeken. Het is de bedoeling...
V&D Dordrecht - indebuurt Dordrecht

Dit gaat er gebeuren met het Dordtse V&D-pand

Het pand van V&D kwam na het faillissement leeg te staan en lang was onduidelijk wat ermee ging gebe...

Meer over

Nieuwbouw Wonen

adv.