Dordtse huizen zijn één van de kleinsten in Nederland

Door Lisanne Doff 11 oktober 2018

Woon je in een gangkast of in een kast van een huis? In Dordrecht staan er woningen in alle soorten en maten. Volgens cijfers van het CBS heeft het gemiddelde huis in Nederland een oppervlakte van 119 vierkante meter. Oei.. dat gemiddelde ligt in Dordrecht een stukje lager. 

Want het gemiddelde huis in Dordrecht heeft een oppervlakte van 99 vierkante meter. Dat is 2,4 keer zo klein als het hoogste gemiddelde in Renkum van 237 vierkante meter. We zijn niet de enige stad met kleinere huizen. In veel Randstadgemeenten en de grotere provinciesteden, zoals Amsterdam, Den Haag, Delft en Rotterdam zijn de huizen kleiner dan het landelijk gemiddelde.

De tekst gaat verder onder de kaart.

Klein maar fijn

In de afgelopen jaren, is het aantal kleinere huizen enorm gestegen. Veel nieuwbouwwoningen in grote steden, zijn namelijk niet veel groter dan 50 vierkante meter. Huizen tussen de 15 en 50 vierkante meter stegen in totaal met een kwart. Wow, dat is wel heel klein! Gelukkig is er voor ieder wat wils. Van klein tot groot, van goedkoop tot duur. Dordrecht heeft het allemaal. En als jouw huis een beetje kleiner dan het gemiddelde is, kun je het lekker knus inrichten. Klein maar fijn!

Huis te koop: Piersonstraat 53 Dordrecht, Foto 4 | Foto: Funda

5 x deze koopwoningen onder de €250.000 staan pas 3 dagen te koop

Denk jij dat het onmogelijk is om betaalbare huizen te vinden in Dordrecht? Wij gingen op zoek voor ...

Meer over

Nieuws Wonen

adv.