Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit kun je doen met de overwaarde van je huis

Aangeboden door De Hypotheker Centrum 18 juli 2019

De laatste tijd hebben we de huizenprijzen alleen maar zien stijgen. Maar heb jij een koopwoning dan is dat alleen maar mooi meegenomen. Zeker 55-plussers kunnen hiervan profiteren, meldt De Hypotheker Dordrecht.

Ruim vier op de vijf huiseigenaren van 55 jaar en ouder verwacht namelijk een overwaarde op hun huis te hebben. Goed nieuws, want zo kunnen zij langer in hun vertrouwde omgeving wonen of juist een nieuwe, kleinere woning kopen.

Het artikel gaat verder onder de foto.

De Hypotheker overwaarde hypotheek - indebuurt Dordrecht
Foto: De Hypotheker Dordrecht

Dit zijn de cijfers

Even de feitjes op een rij. In het tweede kwartaal van 2019 steeg het aantal 55-plussers dat een nieuw huis kocht met 10,6 procent tegenover het eerste kwartaal. 11,1 procent wijzigde de hypotheek omdat ze hun huis comfortabeler willen maken of willen verduurzamen: een stijging van ruim 55 procent ten opzichte van kwartaal één.

Extra aanvulling op je pensioen

Hoe dat komt? Vanaf 2018 kunnen geldverstrekkers zoals de Hypotheker namelijk bemiddelen bij mensen met een pensioeninkomen. Daarbij kijken ze naar de werkelijke maandlasten en niet, zoals eerder, naar de maximaal berekende lasten. Zo kunnen ze bijvoorbeeld de overwaarde besteden als aanvulling op hun pensioen.

Het artikel gaat verder onder de foto.

De Hypotheker senioren chesterfield - indebuurt Dordrecht
Foto: De Hypotheker Dordrecht

Wonen 2.0

Toch hoopt Pieter Jan Dekker van De Hypotheker Dordrecht, net als de overheid, woningbouwcorporaties en ontwikkelaars, dat er op termijn een betere doorstroom van woningen komt. “Het komt er nu op aan dat er nog meer geschikte woningen beschikbaar komen, zodat meer 55-plussers een volgende stap kunnen maken. Dit is namelijk gunstig voor de doorstroming op de woningmarkt. Hierbij hoeft niet alleen gedacht te worden aan de traditionele seniorenwoningen. Vanuit De Hypotheker zien wij dat er meer vraag is naar de financiering van alternatievere woonvormen, bijvoorbeeld de meergeneratiewoning, waarbij kinderen mantelzorg kunnen verlenen aan hun ouders onder hetzelfde dak.”

Jouw overwaarde gebruiken?

Wil je kijken wat De Hypotheker voor jou of misschien wel voor jouw (schoon of groot)ouders kan betekenen? Via de oranje knop hieronder vraag je een vrijblijvend gesprek aan.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door De Hypotheker Centrum. Meer over De Hypotheker Centrum ontdekken?

De Hypotheker Centrum

Geopend09:00 - 22:00

Johan de Wittstraat 160, Dordrecht


Meer over De Hypotheker Stadspolders ontdekken?

De Hypotheker Stadspolders

Geopend09:00 - 22:00

Van Eesterenplein 254, Dordrecht

adv.